כוויה ברגל דרגה 2

כוויה ברגל דרגה 2

לפני כשבוע נכוויתי ברגל דרגה 2, סיר שמן זית רותח נשפך עליי באזור, העלתי איזו תמונה שאולי תעזור לכם להבין איך היא נראית..לא להתייחס לעיגול, הכוויה נמשכת קצת יותר למטה מהציור עד אחרי העצם שבכף הרגל ומתחילה אותו דבר כמו בציור. בכל אופן, אני מטופל עם קרם סילברול וחובש פעמיים ביום את הרגל. אתמול סיימתי טיפול באנטיביוטיקה. הכאבים הם בלתי נסבלים, כשאני קם בבוקר אלו פשוט כאבי תופת אני לא יכול לדרוך על הרגל וגם במהלך היום כואב מאוד לדרוך על הרגל ובמיוחד בין חבישה לחבישה. האם יש קשר בין הכוויה לזה שאני לא יכול לדרוך על הרגל? חוץ מזה יש לי קצת בצקת בכף רגל ימין. מה אתם ממליצים כדי שהכאבים האלה יפסקו כבר (זה כבר שבוע וחצי כמעט אני הייתי מצפה שמשהו ישתפר ואני אוכל לדרוך על הרגל כמו שצריך 24 ש' ביממה) ? אולי לעשות צילום ברגל או שזה מיותר? אורטופד מתעסק עם זה? תודה רבה..כל עצה תעזור

יעל ND

New member
אם זאת דרגה II

סילברול אמור לעזור. אם כאבים שלך נמשכים כבר יותר משבוע, אני ממליצה לך ללכת לרופא כדי שיבדוק שאין לך זיהום מזני. אולי צריך לשים לך משחה אנטיביוטית. אני ממליצה לך גם לשלב בין משחת סילברול ךבין משחת טראומיל: להשתמש במשחות לסירוגין. לשיכוח הכאבים נסה את R81. לבריאות.

yoelnd

New member
לבנדר לבנדר ושוב לבנדר

היי שחה עם הרגל בשמן לבנדר - נקי!!! בלי למהול. וכן טראומיל במשחה מקומי על המקום ואף טראומיל בנוזל ללקיחה בפה או באמת R81 שהינו אופטלגין נוזלי טבעי!!! (הומאופטי מורכב). גם R30 משחה תסייע מאוד. ויש עוד דברים רק בטיפול אצל מטפל מוסמך בשמנים אתריים וצמחי מרפא. בבריאות טובה,

0 אור 0

New member
מקווה שהמצב כבר השתפר

לא ראיתי את השאלה, לי אישית הסילברול ממש לא טוב - היתה לי פעם כויה נוראית מתה חם שנשפך עלי, והחלטתי לשמוע בקול הרופה ולהשתמש בסילברול במקום הפתרון הקבוע שלי שהוא אלוורה עם לבנדר, וזה רק החמיר את המצב. כל השנים , לעצמי, למשפחה ולכל מי ששואל, אני מערבת ג'ל אלוורה עם כמה טיפות לבנדר, מורחת על הכויה בשכבה עבה, כמה פמים ביום, וזה הכי טוב. חוץ מזה, כשיש כויה, חשוב מאד לשתות הרבה מים ולהקפיד על תזונה מלאה - עם אחוז חלבוני גבוה מהרגיל, כדי לאפשר התחדשות רקמות.

וואו, 3 תגובות ../images/Emo13.gif

האמת שדי התייאשתי מזה שאף אחד לא הגיב (אבל התאפקתי לשמור את זה בלב כי בכל זאת , אף אחד לא חייב לי כלום) על כל פנים, תודה על העצות. מה-25.02 יש קצת שינוי. ההליכה שלי השתפרה, עדיין קצת כואב אבל אני יכול ללכת, הבעיה היא בעמידה כשהרגליים סטטיות (לדוג' בעת שאני משתין), אני לא מסוגל לעמוד יותר מכמה שניות, וכמו כן , הכאבים בבוקר הם הכי חזקים אבל אני משער שזה בכלל שהרגל לא נשמה כל הלילה עם התחבושת. מאיפה אני משיג שמן לבנדר, R81, טראומיל? צריך לזה מרשם? אתם אומרים פשוט לשפוך על האזור? אני קצת מפחד שיחדור שמן לתוך הרגל, זה מה שקרה בתחילה עם הכוויה הזאת (הרי היא נגרמה משמן והיו כמה ימים שהייתי מסתובב עם כוס שמן בתוך הרגל) הסילברול הוריד כבר את העור ועכשיו כל האזור אדום, אני מרגיש תהליך של החלמה, למה אתם אנטי סילברול? לפי מה שהבנתי רוב הרופאים ממליצים לטפל בזה.

0 אור 0

New member
רגע - אל תערבב את כולם

כל אחד המליץ על משהו אחר, אני המלצתי על שילוב של ג'ל אלוורה עם לוונדר: שמן אתרי לבנדר קונים בבתי טבע טובים או בסופר פארם ) וחשוב לוודא שזה בשום אופן לא שמן אתרי למבער, אלא שמן אתרי ברמה טיפולית. אלוורה אפשר לקחת ישר מהצמח עצמו, אבל אם אין לך צמוד לבית קקטוס ענף כזה, אז אפשר בהחלט להסתפק בג'ל מוכן. רצוי מהיותר איכותיים. לוקחים ביד כמות ג'ל שמספיקה למרוח על הרגל, מטפטפים לתוכה כמה טיפות של שמן הלבנדר, מערבבים עם האצבע של היד השניה ומורחים בעדינות (כמובן אין צורך להגיד שהידיים שטופות ונקיות) וההסתייגות מסילברול היתה ברמה האישית - לי הוא ממש עשה לא טוב. אבל אפילו בין אלו שענו לך היה מישהו שטען שזה עוזר. דברים נוספים: 1. חשוב לתת לרגל להתאוורר. אם הא כבר לא מפרישה, ואין פצע פתוח, אז אפשר לוותר על התחבושות כשאתה בבית. ואם אתה יוצא לסביבה לא נקיה אז לחבוש באופן רופף שלא ילחץ. 2. נפצעת בצורה רצינית - תן לגוף את הכבוד המגיע לו, תנוח יותר, תאכל טוב, תשתה הרבה, ותנסה כמה שפחות לאמץ את הרגל ולעשות אתה פעולות שמכאיבות. עוד כמה ימים, ההחלמה תהיה מספקת כך שתוכל בהדרגה לעמוד יותר בלי כאבים.

עוז46

New member
להגבלת תנועה ברגל

חבל שרק עכשיו ראיתי ממליץ בנוסף לטיפןל התרופתי (שמנים וכו') להוסיף תנועתיות לכף הרגל. לכווץ ולהניע את האצבעות של כף הרגל, ואם ניתן לבצע עיגולים של כף הרגל, הרמה והורדה (פוינט ופלקשן) של כף הרגל בכל הזדמנות אפשרית. בכויה לא רק העור נפגע, אלה גם הרקמות היותר עמוקות כמו הגידים השרירים והרצועות. יש ליצור תנועתיות באזור הפגוע, לחילוף חומרים מזורז. הספקת הדם לקויה באזור ומקשה על הריפוי. לכן להפעיל כל שריר אפשרי באזור יתרום לזרוז ההחלמה. יותר מאוחר לאחר רגיעה והחלמה אפשר לעבור על חיזוק השרירים שנפגעו או נחלשו. והחלמה מהירה

למעלה