כובע טמבל

כובע טמבל

למישהו יש מושג מה מקורו של הכובע הלא נוח הזה שהפך לסמל לאומי? זה בהמשך לדיון שלי עם ידיד שבו הגענו למסקנה שהסמלים הלאומיים שלנו בדרך כלל מיובאים: התפוז מסין, הסנדלים מגרמניה והסברס מארה"ב, ואפילו לגבי המגן דוד שמעתי בשעתו שמקורו במבנה שמורכב מאותיות יווניות, ונשארה רק הפרה הקדושה האחרונה הזאת, האם כובע הטמבל הוא באמת מקומי?

mucool2

New member
אותיות יווניות??

זה היה הכתב העברי/פיניקי הרבה לפני שהיוונים אימצו אותו.

גנגי

New member
כן,

הכובע הזה, בגירסה קצת יותר רחבת-שוליים, בא ארצה עם הטמפלרים מגרמניה, שהיו חקלאים, ובכלל זה הערבים, שלא ידעו להגות נכון את המילה טמפלר, קראו לו טמבלר, מה שהתגלגל אח"כ, כנראה גם בהשפעת הטורקים שהיו כאן, ל"טמבל".

על פי רוביק רוזנטל המקור לגמרי אחר

מקור הכובע בתלבושת של מקווה שראל והוא קרוי כובע טמבל על שום דמיונו ל dunce cap - כובע השוטים האנגלי

גנגי

New member
למי אתה מאמין, לרוביק או לי?

הגירסה שלי נתמכת במורי דרך (אחדים, אגב, כולל הצלבת מידע וצליבת המורים עצמם לצורך ההודאה). אני סבורה שבמוזיאון הטמפלרים בחיפה ניתן למצוא עדויות מצולמות/מצוירות.

גנגי

New member
מה לא היה ברור, יקירי?

האם המבטא שלי לא מספיק צרפתי או שמא שברון הלב הזמני שלך מונע בעדך להבין אותי?

Raffael

New member
רק רציתי לוודא שלא היה טמבל

גם בלי קשר לכובע. שברון? הלוואי.

גנגי

New member
אולי אז לא היה,

אבל כיום יש המון טמבלים שאני מכירה בלי שום קשר לכובע. ולגבי הלב - חזור הביתה ותראה איך כל רוני שהופכת לשלי יכולה לנחם אותך.

Raffael

New member
את רוצה לריב איתי הערב?

יש לי גם טורקים שזורמים בעורקים... אז ההסבר היפה שלך לעיל, לא מסביר את הנקודה הזו, או שטמפלרים נחשבו לטמבלים ומשם הדרך היתה קצרה? עשית לי חשק לסנדויץ' עם תזכורת המלצריות שלך

גנגי

New member
שמע, יש לי הצעה:

תבוא פה, נלך לאכול את הפיצה שהסכמנו עליה כבר לפני יותר מחצי שנה, ואני אספר לך כל מה שרצית לדעת על הטמבלים ולא העזת לשאול.

למעלה