כובע הנזיר

Master Stav

New member
כובע הנזיר

במהלך השבוע הבא אני מתכנן הבאה של לא מעט שתילי כובע הנזיר חלק אשתול באדנית העץ שמול הבית שלי וכך יעשו גם 4 שכנים שלי .... האם יש עוד מעונינים ? קצת INFO כובע הנזיר (מכונה גם "חונק הדוב"; שם מדעי: Tropaeolum majus) הוא צמח נפוץ בגינות בארץ ישראל ממשפחת הטרופאאוליים. כובע הנזיר משתרע (אף ניתן לגרום לו לטפס) ומכסה שטחים בעלווה נאה - עלים גדולים שצורתם כצלחת - ובפרחים שצורתם כחצוצרה בצבעי צהוב וכתום עזים. מקורו של הצמח בדרום אמריקה. כובע הנזיר מומלץ לזריעה בסתו, בחדשים ספטמבר-דצמבר, בשמש מלאה עד חצי-צל. ככל שכובע הנזיר חשוף יותר לשמש כך הוא מצמח יותר פרחים, והעלים גדולים יותר. הצמח נובט וגדל לאורך החורף, ומקיים מחזור פריחה שראשיתו בינואר וסופו בתחילת מאי. כובע הנזיר מפיק זרעים רבים וגדולים, ובדרך כלל אין צורך בזריעה יזומה נוספת בשנה שלאחר הזריעה הראשונה. הן פרחי והן עלי כובע הנזיר ראויים למאכל, על אף שקיים ויכוח על טיב טעמו. העלים הם בעלי טעם חריף מתון (מזכיר במקצת חרדל) ואילו הפרחים מוסיפים צבע עז לסלט.

Master Stav

New member
אף אחד ?

זה בחינם וזה יכול ליפות את הרחוב שלכם ....בחודשים שזה פורח ..... ברחוב הג]פן יש כמה אדניות כאלו וזה פשוט מקסים !!!

צדק 007

New member
בקדימה ישמחו לקבל מעט מן הירוק הירוק הזה

שכונות רבות בקדימה הישנה והטובה ישמחו בתרומה מעין זו שכונת יוספטל מימון יאנוש קורצאק האלון זבוטינסקי ועוד

Master Stav

New member
מוזמן לתת את השם שלי למי שאחראי שם

שיפנו אלי ושבוע הבא אביא להם משלוח כבר פנו מלב רן ו21 תושבים מצורן שהולכיםלשתול באדניות שמול הבית מסביב לעצים ....

shavitmass

New member
אני מוכן גם לטפל בשתילה

סתיו , תעביר לי שתילים אשמח לטפל בשתילה שלהם בשאר האזורים בישוב. שביט

Master Stav

New member
יום שני אני הולך לעשות קטיף ואביא מלא

שתילים

Master Stav

New member
רגע שאני אבין ....

אני צריך לקטוף את זה , ליצור קשר עם המנהלת ולהביא לה מה השלב הבא ?
תרצה אוליש גם אשתול ואגיע להשקות ? לא נסחפת קצת ?

Master Stav

New member
קטונתי .....

אתה מדבר לעצמך כנראה .... אין לי שום כוונה לצלצל ו/או להביא רוצים שיפנו אלי אני אוכל לתת זה הכל מדוע עד עכשיו 29 תושבם מצורן 12 מקדימה וכמובן שביט מס שהתנדב לפעילות צביורית מבינים אתה עניין ואתה לא ? כל כך קשה ?

Master Stav

New member
../images/Emo238.gifמרק וסלט .....מכובע הנזיר ../images/Emo238.gif

החומרים ל8 מנות לערך: 400 גר' עלי פרחי כובע הנזיר 2 כף חמאה 2 תפוח האדמה קלוף וחתוך לקוביות 1 בצל, חתוך לקוביות 6 כוסות מים מלח לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם 2 לימון סחוט (מיץ) קילו כבד עוף טרי לקישוט: 5 פרחי כובע הנזיר אופן ההכנה: מטגנים את עלי כובע הנזיר בסיר עם החמאה עד שהם מתרככים. מוסיפים את הכבד בחתיכות חתיכות ומערבבים עדג שהוא מתחיל להגיר מעט דם מוסיפים את קוביות תפוח האדמה, הבצל, המים, המלח והפלפל השחור ומרתיחים עד לריכוך תפוחי האדמה. מוציאים את חתיכותה כבד הצידה ואת שאר החומרים מעבדים בבלנדר ומוסיפים בסוף התהליך את מיץ הלימון. מחלקים לצלחות מחליקים לכל צלחת מט מהכבדים המבושלים מקשטים בפרחי כובע הנזיר מעל ומגישים . תוספת אפשרית : לעלים ולפרחי כובע הנזיר טעם חרדלי חריף, ניתן להוסיף אותם לכל סוגי סלטי חסה ו/או עשבי בר. אני ממליץ על סלט חסה ערבית עם חמציצים ופרחים של כוב הנזיר .....מעט מיונז מדולל במים ומעט מלח ויש פה סלט מדהים חמצמץ ומרענן לידיעה : ב- 100 גר' עלים ירוקים של כובע הנזיר יש 285 מ"ל ויטמין c שנחשב לתרופה מצוינת נגד ברונכיט ובעיות בדרכי הנשימה.

למעלה