כובעים אמריקאים

tevagil

New member
כובעים אמריקאים

ראיתי כי מכשירים שמגיעים אלי מארה"ב לפעמים מכילים כובעים לחיבור חוטי החשמל, במקום הלוסטר קלמות שקונים בארץ. זה פלסטיק בצורת חרוט שמסובבים אותו על החוטים. לפעמים יש בו הברגה ממתכת בפנים. השאלה: האם מותר להשתמש בהם בארץ ? איפה אפשר לקנות אותם בארץ?

רשר

Well-known member
מנהל
אסור - במקור נועדו לחבר חוט גמיש

ברשת החשמל הביתית הם אסורים לשימוש למרות שנותנים חיבור טוב ואמין. יש כובעים ללחיצה שמותרים לשימוש אבל רק לחוטים גמישים, והחיבור בעצם חד פעמי.

tevagil

New member
כובעים

1. המגע הרבה יותר טוב ואין התחממות כתוצאה ממגע נקודתי, לכן הם טובים יותר. 2. הבידוד יותר טוב, בעוד שבקלמות יש חשיפה של המוליך, מצד הבורג ומצד החוט. אני בד"כ מלפף איזולירבנד על הקלמות אבל זה לא נראה לי מיקצועי. 3 האם ממכשיר שהגיע מארה"ב אני צריך להחליף את הכובעים בקלמות ? 4. האם בחוק, או תקנות כתוב שאסור להשתמש בכובעים כאלה ?

tevagil

New member
תוספת

השאלות שלי מתייחסות לחוט גמיש רב גידי שבתוך מכשיר ולא לרשת הביתית.

רשר

Well-known member
מנהל
אין צורך להחליף וגם אין מקום

רק שים לב שכל הגידים נכנסים לתוך הכובע. כנ"ל לגבי מהדק עם ברגים צריך לחתוך באורך מתאים למהדק כך שלא יצא חוט מצדו השני. מאז שנות ה - 60 הופסק השימוש בחוט גמיש בארץ (פרט לפתילים ובתוך מכשירים) ויחד עם המעבר לחוט יחיד הופסק גם השימוש בכובעים. בשנת 72 בערך הופסק השימוש בתבנית ליצור כובעי בקליט במפעל אגר, כי לא נותרו קונים. רן

למעלה