כואב

כואב

שיניתי את הניק כדי שאם משהו מבני/בנות משפחתי גולש/ת כאן הם לא יזהו ולכן אני ממעיטה בפרטים מזהים..... יש לי סבתא בת 96 בריאה וצלולה היחסים בינה לבין אמי היו תמיד קשים ומתוחים אמי תמיד חשה בתחרות איתה ואני זוכרת את זה אפילו כילדה מאוד צעירה היא תמיד נסתה להרחיק אותנו מסבתא אפילו שבזכות סבתי היא יכלה ללמוד (סבתא באה פעמיים בשבוע ונשארה איתנו עד 8-9 בערב שאימי חזרה מהלימודים. דיברתי עם סבתי היום והיא סיפרה לי שבני הצעיר שביקר אותה סיפר לה שסבתא שלו (אימי) מסיתה את הבת הגדולה נגדי..זה לא חדש אני מודעת לזה ואני גם יודעת שאני האכזבה הגדולה ביותר בחייה של אימי אני לא הבת שהיא רצתה השלמתי עם זה היא אמא שלי ואני מכבדת ואוהבת אותה ולמדתי להשלים עם חסרונותיה אבל אז הוסיפה סבתי ואמרה שבני אמר "אני יודע שסבתא אוהבת את אחותי הרבה יותר ממני ולכן היא מבקרת אותי כל הזמן אני לעולם לא קיבלתי ממנה מילה טובה"שתבינו הבן סיים את שנת הלימודים הנוכחית עם תעודת הצטיינות פדרלית הוא ב10% העליונים למסמי כיתה ט´ במדינה בה אנו חיים כשסיפר זאת לאמי היא אמרה אתה ילד חכם אבל אל תבזבז את זה כמו אמא שלך....כשדיברתי עם בני הוא אמר לי אמא זו סבתא ותמיד ידעתי את זה ולא נשנה אותה....ילד חכם הוא צודק אבל אני כל כך כואבת בשבילו.......וחבל.......

אתה ילד חכם אבל אל תבזבז את זה כמו אמא שלך.

אז מה ? אולי את חכמה ולא מנצלת זאת? דברים שרואים מכאן לא רואים משם ... את האכזבה של אמך ? עם רגשות אני לא מתווכחת רק עם עובדות וכדי לשפוט צריך לשמוע את שני הצדדים.

אני מאוד מצליחה בתחומי

לאחר גרושי הגרתי לארץ אחרת עם ילדי והתחלתי מאפס וכיום אני חיה ברווחה ומאוד מצליחה לפי כל אמת מידה כלכלית ומקצועית שני ילדי תלמידים מצטיינים אבל וזה האבל הגדול אמי חושבת שהמקצוע שבחרתי הוא נחות ולא יעזור בית דין...וכן אני גרושה=כישלון טוטאלי לכן לא יעזר מה שאעשה אני תמיד אהיה הכיבשה השחורה גם כשאני זאת ששולחת כספים לטיפוטלים רפואיים של הורי ו מאפשרת אותם......

תמיד אהיה הכיבשה השחורה

יש משהו לקוי בתפיסה שלך את עצמך,האני שבך כישוריך הצלחותייך וזו תכונה שמלווה אותך לאורך כל תחנות חייך ועליך לטפל בנושא כי את מעבירה תחושה זאת לילדייך גם בתת מודע . רווחה כלכלית היא דבר נפלא אבל אם המקצוע שבחרת הוא "נחות " ביחס ל מקצוע אחר בו היית מממשת את חוכמתך וכישורייך ייתכן שמצבך הכלכלי היה טוב יותר .מה דעתך ? גירושין של ילד זה לצערי טראומה וכאב וצער מאוד גדול להורים .צלקת שלא עוברת לעולם ,עולה גם בבריאות ההורים מה גם שלפעמים הגירושין צפויים מראש ואין בידי ההורים למנוע את הצפוי . אני אומרת זאת מניסיון אישי עם אחד מילדי . גירושין זה כישלון בבניית משפחה עובדה ! אי אפשר ליפות את המונח ואת המצב .אבל מי אומר שמי שנכשל בנישואיו הוא הכבשה השחורה שבמשפחה ?

את שופטת ומגיבה בצורה מכוערת

איין שום דבר לקוי אצלי אני פשוט ציטטי את דברי אמי... לידעתך ישנם מצבים של גרושין שהם הצלת נפשות וזה המצב שלי הנוסף אני אקדמאית סיימתי את לימודי בהצטיינות והמקצוע שלי מוערך על פי כל קנה מידה ופשרי אני עוסקת בחיי אדם!!!!! זוהי רק נקודת הראות המעוותת שלך ושל אמי

ממש לא שופטת התייחסתי רק לדבריך

ו לעובדות שאת סיפרת עליהן .את שופטת אותי:" נקודת הראות המעוותת שלך ושל אמי " למה כי לא נעים לך לשמוע?, כשאת כותבת בפורום את צריכה להבין שיגיבו גם לא כפי שאת מצפה שיגיבו . שאפו שאת אקדמאית מצטיינת . גירושין שהם הצלת נפשות הם תאונה שברוב המקרים אפשר היה למנוע מראש ...זאת לא נקודת ראות מעוותת זו עובדה מביה"ס של החיים .

צימעס

New member
קל לומר...

הלואי וכל מי שמתחתן היה יודע מראש אם הוא נישא למישהו שעדיף לא להנשא לו, או למישהו שטבו להזדקן איתו...

היום כשחיים ביחד לפני לא מכירים היהפוך כושי

עורו? לא היו איתות ים קודם ? אצלנו התסריט היה ידוע מראש ...

צימעס

New member
אה....

1 - לא כל מה שרואים מבחוץ, גם בני הזוג רואים. 2 - כן. הופכים את עורם. הקלאסיקה של התעללות נפשית היא של בני זוג שבתקופת החיזור הם ממש נופת צופים.

אטי קראי שוב

אנחנו דתיים אצלנו לא רק שלא גרים יחד לפני החתונה גם לא נוגעים אחד בשני לפני....ואני הייתי ילדה טובה ושילמתי על זה מחיר יקר.....כשמתחתנים בגיל 20 עם אהבה ראשונה מתנועת הנוער,קשה מאוד לזהות סימנים מוקדמים במיוחד כשהלחץ אדיר.....

צימעס

New member
גירושים הם טראומה להורים??

זה ככה רק אצל הורים שלא השכילו להחרר את ילדיהם, לאפשר להם לנק את חבל הטבור. כמו שרגל שבורה היא טראומה לילד ולא להורה, ההורה מנחם, מחבק, אבל לא צריך להסחף לתוך הכאב של הילד, ככה גם גירושין. ככה גם בגירושין - זו טראומה למתגרשים ולילדיהם, זו אינה טראומה להורים (לא שזה לא מעורר רגשות קשים, אבל אם זה עולה בבריאות, זה מעיד על ערבוב מוגזם [*]). [*] בריאות וערבוב מוגזם. לא שזה לא קורה לי. זה כן. קורה לי שאני חולה בעקבות דברים שעוברים על בני משפחתי. זה עדיין לא אומר שנאי חושבת שזה חייב להיות כך. אישית, לגבי עצמי, אני בודקת איך אני לומדת להשאר יציבה ובריאה לנוכח מצבי חיים של אחרים.

נומלה

New member
גירושין יכולים בהחלט להיות טראומה להורים

גם "הורים שלא השכילו לנתק את חבל התבור" הם הורים. והטראומה שלהם איננה גורעת מהטראומה שלך. נשמע לי כמו ריב ילדותי על תשומת לב. במי זה פוגע יותר. זו לא תחרות.

ההיסטוריה חוזרת

אבל את חכמה, את מודעת היטב למי זו אמך ואת מכבדת אותה על הטוב שבה ומודעת לחסרונותיה. נראה שבנך ממשיך בדרכך - מודע לסבתו ולא לוקח את התנהגותה ברצינות. את נותנת לבן שלך את כל הערכה והאהבה שצריך ולכן הוא חזק ולא יפגע מהתנהגות הסבתא. תמשיכי לתת לבנך ולבתך את הערכה והאהבה שחסרו לך, תני להם את המילים הטובות והעידוד. לקבל זאת ממך זה הרבה יותר משמעותי מאשר לקבל זאת מסבתא. נראה לי שיש הרבה שמעריכים אותך והחשוב ביותר - את בעצמך יודעת מה את שווה. יש הורים שיש להם ציפויות מסויימות מילדיהם. לא פעם אלו ציפיות שהם לא הצליחו להגשים בעצמם. כאשר הילדים לא מגשימים בדיוק את הציפיות, בדיוק את המקצוע שהם רצו שילמדו - זה נחשב בעיניהם כאי הצלחה. אמא שחלמה שהבת שלה תהיה רופאה ואילו הבת הלכה לכיוון אחר והיא אשת עסקים מעולה - בעיני האם זה נחשב לאי הצלחה. אך ברור שכל אדם אחר יהיה את הדברים בצורה המציאותית. יש הורים שלדעתם עדיף בת נשואה לגבר מכה מאשר בת גרושה - בעיני זה ההפך. תמשיכי בדרכך הנכונה. שולחת לך ולילדיך

תודה

על התמיכה פשוט כאב לי גם על סבתי הזקנה וגם על בני הצעיר שצריך להתמודד עם האפליה....בנוסף אני יודעת שחלק גדול ממערכת היחסים הקשה והלא פשוטה שלי עם בתי היא "בזכות" אמי.... דרך אגב אני התגרשתי בגלל שבעלי התעלל בילדי......

../images/Emo24.gif את לא אמורה ../images/Emo24.gif

את לא אמורה להתנצל שהתגרשת את בוגרת לבחור נכון, לא להישאר במקום שלא טוב לך ולילדייך את שלמה עם הצעד ? זה הכי חשוב. הסבתא? אי אפשר לשנות ולא לחנך אותה בגילה המופלג היא לא יכולה לשחרר שליטה גם בדמי ימיה. השתלטנות היא תכונה לא קלה לבעל התכונה ולסובבים אותו
לא שואלת על מה זה יושב אצלה, זה לא מעניין. את רק צריכה לדעת ש"זה שלה........." אגב אני לא שותקת על דברים כאלו אני עונה! לפעמים אפילו מכאיבה. ברכות לבוגר הנפלא מאחלת לו הצלחה ענקית יום טוב

למעלה