כואב מאוד (ארוך)

karin101

New member
כואב מאוד (ארוך)

הגעתי אליכן דרך פורום פוריות. 13 שנה אני מתייסרת מכאבי תופת במחזור, סובלת מכאבים בקיום יחסים, כאבי גב, כאבים במתן שתן וכאבי אגן מטורפים לא רק בימי המחזור. 12 רופאים ראיתי (9 בארבע השנים האחרונות) ואף אחד מהם לא חשד אפילו שאולי מדובר באנדומטריוזיס. איפשהוא שם בגיל 16 אני אומרת לרופא שאני סובלת מכאבי מחזור קשים ביותר שמלווים בצמרמורות ורעד בלתי נשלט בכל חלקי הגוף. הרופא: "מחזור זה כואב, את לא היחידה..." כל החיים שמעתי מרופאים שאני מפונקת, לא מסוגלת להתמודד עם כאב שלא רק אני מקבלת מחזור בבית תמיד אמרו לי שאני עושה סיפור גדול מהמחזור. שנים רבות של סבל ושל אטימות בקרב הרופאים. היום אני משלמת את מחיר הבורות :אנדומטריוזיס בדרגה 4, כאבי אגן עזים שמונעים ממני לתפקד כמו בחורה נורמלית, מוערבות של המעי, הרקטום ושלפוחית השתן ואי פריון. יש בי הרבה כעס שאני לא יודעת איך להתמודד איתו. תמיד גרמו לי לחשוב שמשהו אצלי לא בסדר. עברתי 3 טיפולי IUI (עם איקקלומין) בהם לא הושג הריון. מיותר לציין עד כמה קשות היו הווסתות שאחרי כל הזרעה. רק לאחרונה התברר לי שאסור היה לי לקבל איקקלומין. לפני חודשיים וחצי עברתי לפרוסקופיה בתה"ש. הוציאו את הציסטות וניסו לשקם את השחלות שהיו במצב קשה ונדבקו אחת לשניה. אחרי הניתוח שוחחרתי הביתה לנסות להשיג הריון בדרך הטבעית.(???????????) כל זאת למרות שידעו שם שאני עם אנדומטריוזיס חמור מאוד. עם מעורבות של איברים נוספים. אחרי הניתוח נאמר לי שנמצאו מאות מוקדים באזור הדוגלס ולא הצליחו לצרוב את כולם. אבל עדיין התעקשו שיש לי סיכוי להריון ספונטני. הייתי תמימה, האמנתי שאם הגעתי למרפאה היחידה בארץ לאנדומטריוזיס מן הסתם הרופאים שיושבים שם גם מבינים במחלה. שלא יתנו לי סתם לסבול מווסתות קשות אלא אם כן באמת קיים סיכוי להריון טבעי. חודשיים אחרי הניתוח וכבר יש לי 2 ציסטות בשתי השחלות בגודל של 3 ס"מ. מה גם שהניתוח לא הביא כלל להקלה בכאבים. אני עדיין סובלת. 2 ווסתות קיבלתי אחרי הניתוח בהן הייתי על סף עלפון. אני כועסת רק על עצמי. למה מיהרתי ללכת לניתוח? למה לא התייעצתי קודם עם רופא פריון? לפני מס' ימים קיבלתי זריקה להפסקת הווסת (לוקרין). הייתי במרפאת פוריות ברמת מרפא ושם אמרו לי שמכיוון שהחצוצרות פתוחות אין סיכוי שיאשרו לי IVF. הם רוצים שאעבור מס' טיפולי IUI. אמרתי לרופא שם שאני סובלת מכאבי מחזור קשים מאוד, שכל וסת היא גיהנום עבורי ושאני לא רוצה לבזבז זמן יקר על הזרעות שרוב הסיכויים שלא יועילו. לא עניין אותו במיוחד מה שאמרתי. האם עלי לדרוש IVF? מה עושים? איך משכנעים את הרופאים האטומים שאני סובלת מאוד? אשמח לכל עצה, תגובה או רעיון שיעזרו לי להתקדם הלאה בדרך הנכונה. אני מצטערת על ההשתפכות אבל אני ממש מיואשת עד שהגעתי לפורום הזה הייתי בטוחה שאני היחידה שסובלת כך.

ha1231

New member
את חייבת לדרוש IVF אין לך למה

להמשיך עם הזרעות, במקביל את יכולה לנסות טבעי אם הכל בסדר תצליחי גם טבעי. הבורות הזו של הרופאים כבר עוברת את גבול הטעם הטוב. עם אנד'ו קשה הסיכוי להיקלט טבעי נמוך מאוד. בהצלחה וברוכה הבאה לפורום.

ר ו מ י ה

New member
karin ,ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני חושבת שעניתי לך גם בפורום פוריות ואני שמחה שמצאת את דרכך אלינו. לצערי, מה שאת מתארת, אינו זר למרבית משתתפות הפורום. חלקנו הגדול עבר מסכת יסוריים ארוכה מאוד עד שאובחנו כסובלות מאנדומטריוזיס. כל כך הרבה בורות יש בקרב הרופאים וכל כך הרבה טעויות נעשו ועודן, על בשרנו. הכעס שלך מובן לחלוטין ואני מקווה שבפורום הזה תוכלי לקבל את המידע והתמיכה שאת כה ראוייה להם. ממליצה לך , דבר ראשון, לפנות אל מאמרי הפורום ולקרוא את המאמרים שם. לגבי הכעס על עצמך- אל לך, עשית את מה שנראה לך נכון באותו רגע. אחת המטרות של פורום זה הוא לנסות ולתת לנשים את המידע מכל הזוויות . לצערי, את לא היחידה שנשלחה לנסות להרות באופן ספונטני עם דרגה 4. אומנם ישנם הריונות ספונטניים בודדים בדרגה כזו, רק שהם מוגדרים , גם על ידי הרופאים כניסים. רוב הנשים בדרגה 4 יצליחו להרות רק ע"י IVF . מה עושים עכשיו? קודם כל עוברים לרופא פריון מבין עניין ומבקשים לעבור במיידי ל-IVF- בגלל שאת כבר מאובחנת את לא צריכה להתקל בבעיות. יכולה להעיד מנסיוני- לאחר ניתוח בו אובחנתי כסובלת מאנדו' דרגה 4 הופנתי ישירות וללא כל קשיים למחלקת IVF בבלינסון. אנחנו פה לשאלות נוספות

מצטרפת לדברים שנכתבו לך

להוציא דו"ח ניתוח להגיש בקשה ל- IVF, אין שום סיבה שההליך לא יאושר לך. אין שום קשר לחצוצרות פתוחות, עם אנדו' מאובחן לאחר לפרסקופיה גם בדרגה "נמוכה" מאשרים IVF. אם את נתקלת בבעייה, אני מציעה לפנות לאחד הרופאים המוכרים ליעוץ עם טפסי הבקשה ל- IVF, שהוא ימלא אותם ואז תגישי אותם - מניסיון, לוגו של רופא יכול לחולל פלאים ולחסוך שאלות מיותרות. מצטערת לשמוע את מה שעברת, בהחלט מקומם. שמחה שמצאת אותנו ומאחלת לך בהצלחה ושתרגישי טוב ומהר

karin101

New member
בואינג

מיהם הרופאים המומלצים לייעוץ? מהיכן משיגים טפסים לאישור? אני כל כך מבולבלת ומיואשת

ר ו מ י ה

New member
במקרה שלך הייתי פונה

אל פרופ' משיח פרופ' פיש או פרופ'זיידמן. לפי ההכרות שלי עם התנהלותם אף אחד מהם לא יבזבז את זמנך בהזרעות . ד.א. באיזה קופה את?

karin101

New member
היי רומיה

אני בקופ"ח מכבי. איך אני מגיעה לרופאים האלו? נפגשתי כבר עם פרופ' זיידמן דרך רמת מרפא והוא זה שהחליט שעלי לעבור קודם מס' הזרעות לא בגלל שהוא מאמין שיש סיכוי להריון בדרך זו אלא בגלל שהוא חושב שהקופה לא תאשר IVF. איך זה יכול להיות ? אני עם אנדומטריוזיס בדרגה רביעית (עם פגיעה בשלפוחית השתן). מה אני עושה? אני פשוט סובלת כל ווסת קשה יותר מהקודמת לה. בבקשה, עזרי לי להבין מה עלי לעשות, איך להתקדם הלאה. אני עם דיכוי הורמונלי ועדיין מדממת וכל דימום גם מלווה בכאב חד. אם אני פונה לרופא פרטי לצורך ייעוץ (ומקבלת החזר דרך הקופה ) האם הוא יכול לעזור לי לקבל אישור מהקופה? קצת הלכתי לאיבוד בכל מה שקשור לבירוקרטיה. תודה על כל תשובה.

קשהמאוד

New member
הי karin, לדעתי את צריכה

להתעקש, ולבקש מפרופ' זיידמן להגיש בקשה לIVF תסבירי לו שאם זה לא יאושר את תשקלי הזרעות, כרגע את יותר מדי סובלת. תבקשי שיכתוב בבקשה שאת אם אנדו' דרגה רביעית ואחרי 3 טיפולי איקקלומין שהחמירו את המצב. בהצלחה

ר ו מ י ה

New member
לא בקיאה כ"כ בנהלים של מכבי ../images/Emo4.gif

אני בכללית ולאחר הניתוח הופנתי ישירות למחלקת IVF בבלינסון שם שוחחתי עם מנהל המחלקה, פרופ' פיש, שהסביר לי שנשים עם אנדו' בדרגה 4 נשלחות ישר ל-IVF , היות והסיכויים שלהן להרות בהזרעה נמוכים מאוד. פרופ' פיש מילא לי את הטפסים לועדה ותוך פחות משבועיים היה לי אישור להתחיל את תהליך ההפרייה החוץ גופית. אני כצעד ראשון הייתי פונה שוב אל פרופ' זיידמן ומתעקשת על IVF ולו בשל ההחרפה בסימפטומים אצלך, אם זיידמן לא מושפע מתכתיבים בירוקרטיים של הקופה ,קרוב לוודאי שהוא ימלא המלצה לועדה. אם הוא עומד בסירובו התייעצי איתנו בשנית, יתכן ושווה לפנות אל רופא פרטי או למחלקת פריון שונה (דוגמאת בלינסון).

snago10

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

צר לנו לשמוע על הדרך אותה עברת, דרך שלצערי מוכרת לכולנו
. שמחים שהצטרפת למשפחה החמה כאן. אנחנו לא במכבי, כך שלא נוכל לעזור מהבחינה הזו. אנחנו במאוחדת, והבהרנו לרופא הפיריון כי כל מחזור שעובר רק מרחיק אותנו מההיריון המיוחל, שלא לדבר על שאר "הירקות" שבאים איתו... מחזיקים לך אצבעות

למעלה