תשמע,
אפשר להתסכל על הכוס משני הצדדים, על החצי הריק או על הרבע המלא. נחליט לצורך העניין להסתכל על החצי הריק - הוא ריק, אז הוא חסר תוכן מה שאומר שאין בו כלום... קשה לבחון אותו. נחליט לצורך העניין השני להסתכל על חצי הכוס המלאה, לצורך העניין היא מלאה בקולה, בעצם לא... במים! אם נסתכל על המים, שזה בעצם חצי הכוס המלאה, אז זה שקוף... אז זה כאילו גם הרבע הזה ריק.. אז בעצם יש לנו - כוס ריקה! לצורך העניין, נשים את הכוס בכלים וניקח כוס נקייה, לצורך העניין של העניין, נמלא את הכוס במיץ גזר! אבל רק חצי... את החצי השני נשאיר ריק. אז בעצם מה שיש לנו זה חצי כוס ריקה וחצי כוס מלאה במיץ גזר ירוק ועסיסי. החצי הריק בא לסמל לנו את הריק!! הריקות!!!! זה אומר, שאין כלום... החצי המלאה בא לסמל לנו את המלא!! את המלאות!!!! זה אומר, שהחצי השני מלא, בלא במיץ. הרשו לי לספר לכם משל קצר מימי קדם שיבהיר את הסיפור: "יום אחד הייתה לה כיבשה, הכיבשה הייתה שמנה שמנה שמנה מאוד ובקושי יכלה לזוז! עד שיום אחד אמרה הכיבשה: זהו! נמצא לי! אני עושה דיאטה! מאז אותו יום, חייה של הכיבשה האומללה השתנו! סלטים בבוקר! סלטים בצהריים! סלטים בערב! פשוט סיוט... עד שיום אחד קמה לה הכיבשה, זהו! מהיום אני הולכת לסטודיו ! התקשרה הכיבשה לסטודיו ואמרה, שלום, אני רוצה לעשות מנוי. שאלו אותה האנשים הנחמדים מהסטודיו: לכמה זמן? ענתה הכיבשה הנחמדה: חצי שנה. אמרו האנשים מהסטודיו: אין בעיה, זה יעלה לך 5000 עבור כל חודש. מיד התעלפה הכיבשה!!! לאחר שנתיים ו 8 חודשים, התעוררה הכיבשה והסתכלה במראה ואמרה: וואו אני רזה!! לא האמינה הכיבשה כמה שהיא רזה, התחילה לחקור ולחקור, היא גילתה שלפני כמה שנים היא התקשרה לסטודיו כדי לעשות מנוי ואז לאחר ששמעה את המחיר היא התעלפה ובמשך שנתיים לא אכלה כלום! זאת הסיבה שהיא הרזתה!" אז זהו, זה המשל שלי והמסר שלו הוא לא לעשות דיאטה!! דיאטה זה לא טוב! תוכלו אוכל טעים ובריא (לא משנה שהכיבשה הזאת מצאה את עצמה בצלחת שלי בסוף..). יום טוב