כואב לאשתי- מאוד !

alarik99

New member
כואב לאשתי- מאוד !

שלום לכולם
מאז הראשון ליולי חיי אשתי הפכו לגיהנום. אשתף אתכם בעיקרי הדברים, אשמח לקבל עיצות מועילות.
בדרך לעבודה נכנס ברכבה גנב רכב (! התברר בדיעבד..).
מאז היא חווה כאבי ראש עזים במחצית הימנית של הראש עם הקרנה לעין ואוזן.
עברה צילומים, CT צוואר- אין ממצאים.
הרופא כותב בממצאים :כאבים באיזור TMJ מימין - להבנתי כאבים באיזור מפרק הלסת (לא SYNDROME ).
היא כואבת ועצבנית - פשוט לא ישנה כמו שצריך וסובלת תמידית.
הרופאים לא כל כך יודעים מה לעשות (אחד מהם רשם לה amitriptyline - אחרי שחקרתי באינטרנט לא לקחנו את התרופה...).
היא מטופלת גם בפיזוטרפיה ובאלטרנטיבי (שיאצו ודיקור) בלי קשר לכאבי הראש ,בגלל כאבי גב, כתוצאה מפריצת דיסק אבל במקרה של הגב הטיפול האלטרנטיבי ממש עוזר. במקרה של כאבי הראש והאוזניים/ עיניים האלטרנטיבי לא עוזר.
היא די מיואשת.
להבנתי זה השלב שהולכים לייעוץ פרטי עם החזר מהביטוח (היא במכבי) של מומחה רציני בנושא כאב:
אשמח לקבל המלצות על רופאים מומלצים בנושא אשר גם עומדים בקריטריונים של מכבי להחזרים (כמה מחזירים? ) ובכלל עיצות נוספות מה כיוונים אפשריים אחרים.
הילדים שלי רוצים את אמא שלהם בחזרה ואני רוצה את בת זוגתי שאני כל כך אוהב....
למי שהתמיד עד כה ויש לו גם משהו לומר- תודה רבה

ברוך הבא

שלום לך,

ראשית, מחמם את הלב לדעת שכל כך אכפת לך, ושאתה כותב בשמה.

כמה שאלות, ברשותך:.

1. מאיזה אזור בארץ אתם (זה חשוב לעניין ההמלצות לרופאים שניתן לך)

2. בת כמה אשתך? וממה היא סובלת עוד? האם יש לה נטייה למגרנות, למשל? או בעיות הורמונליות כאלה או אחרות?

3. לעניין התרופה שרשמו לכם, אומר רק דבר אחד. איני מכירה אותה לעומק, אבל במקרים רבים רושמים כדורים נוגדי דיכאון לאנשים בעלי כאב כרוני, ולא כדי לומר שהם סובלים מדיכאון, אלא כי התרופות האלה, יש להן יכולת מיוחדת להשפיע על מצבי כאב.
אני יודעת שזה אולי מפתיע אותך, אבל הוכח בהרבה מחקרים שתרופות מקבוצת ה-SSR (נוגדי דיכאון מהדור החדש יחסית) מקילות מאוד את הכאבים של מי שסובל מכאב עצבי כרוני.

4. מה שאתה מתאר, נשמע כמו כאב עצבי. לעתים, לא ממש צריך הסברים לזה. מכה חזקה, יכולה לגרום לזה.
האם עשו לה US של מפרק בלבת ושל הפנים?
האם היא עושה פיזיותרפיה מיוחדת לפנים?

5. האם נתנו לה איזשהו טיפול תרופתי אחר? משהו ממשפחת נוגדי אפילפסיה? משהו ממשפחת גאבאפנטין? משהו משמפחת סימבלתה או מהחבורה?

6. האם היא עובדת ? באיזה סוג של עבודה ? (פיזית, אחרת?)

נראה לי שאחרי כל אלה, יהיה יותר קל לסייע.

בינתיים, החזיקו מעמד.

alarik99

New member
מספר פרטים נוספים

ראשית תודה על העניין
1. אנחנו מנס ציונה כך שרדיוס ראשון - רחובות - תל אביב קביל. אבל כמובן לרופא טוב אנחנו ניסע גם לאשדוד או הרצליה...
2.אשתי (שתחיה
)בת 39, אין לה נטייה למגרנות , יש לה הסטוריה של חוסר סדירות בבלוטת התריס (לשני הכיוונים) אבל מזה שנים הכול תקין.
3.לגבי התרופה , מחקירה באינטרנט הבנתי שיש מגמה לתת נוגדי דכאון כמשככי כאבים כרונים הנקודה היא שהקבוצה של התרופה שצויינה היא TCA שהיא דווקא להבנתי דור ישן עם הרבה תופעות לוואי. אגב גם המינון היה נמוך ויחד עם זאת לא נעלבנו אלא החלטנו לא להיכנס לסיכון גם אם הוא נמוך
4.אכן ההערכה שהיא שמדובר בכאב עצבי כתוצאה מטראומה (תאונת הדרכים). יש לה שריר בקצה החיבור של מפרק הלסת והוא תפוס ולוחץ כנראה על עצב שמייצר את כאבי הראש והאוזניים. אני ממש לא רופא והאבחנה שלי ממש לא מקצועית...
לא עשו US של הפנים והיא עושה פיזיוטרפיה כללית במסגרתה המטפל זיהה שריר תפוס..
5.שלילי על כל השאלה.
6עבודתה משרדית לחלוטין -מחשב ושיחות..
ושוב תודה
ברור שהייעוץ איננו רפואי ולא מהווה תחליף אלא הכוונה לרופא...

hansom20201

New member
תגובה

מה עם סד לילה
אולי היא מהדקת את השיניים בלילה כתוצאה מהטראומה
כי בזמן השינה נוצרים כל מיני חלומות ואולי זה גורם לכעס
וכתוצאה מכך היא מהדקת את השיניים
חזק יותר. תחשוב על הכיוון הזה
תלכו לרופא פה ולסת
ויש לי רופא טוב מאזור הצפון אבל הוא בכללית
אאתה יכול ללכת אליו אולי גם באופן פרטי
אני אתן לך את השם במסר אישי
אם אתה רוצה

אז ככה:

ראשית, אני מצטערת מאוד על האיחור בתגובה.

שנית, אני מסכימה הפעם עם הנסום, ייתכן שיש בזה גם מעורבות של חריקת שיניים מהטראומה.

אבל .. נשמע לי שהיא מטופלת לא טוב.

ראשית, היא צריכה לראות נירולוג. אין לי מושג אם ראיתם כזה, או שמי שנתן לכם את התרופת היה רופא טראומה או משהו כזה.
יש נירולוג מומחה לכאב ופגיעה מהסוג הזה, אבל הוא נמצא בטבעון.
יש גם מומחים טובים בבית החולים תל השומר, וכדאי להגיע אל אחד מהם.

בכל מקר,ה כדאי לעשות גם US של האזור, לראות מה יש שם.
ו.. הכי כדאי ללכת לפיזיותרפיסט מומחה לתחום הזה. יש לי אחד בהרצליה, אם תרצו. אבל הוא מקבל רק קופ"ח לאומית או פרטי.

מה שעוד כדאי , זה לראות נירולוג אפילו של קופ"ח בשלב הראשון, אני מניחה שהוא יוכל להמליץ על טיפול תרופתי נכון יותר.

ובכל מקרה, מאחר שכבר עברו 4 חודשים (או יותר) מאז התאונה ,הרי אשתך כבר מוגדרת כבעלת "כאב כרוני". אל תיבהלו, זה רק לעניין משך הזמן שכבר יש לה אותו.
לכן, כדאי לבקש להיבדק במרפאת כאב. אם אתם רוצים המלצות בתחום הזה, אני מוכנה בשמחה לתת שמות גם על זה.

אל תשאירו את הדברים ככה. ככל שהזמן עובר, הכאב המתארח מתאזרח.

\מה שעוד אני יודעת לומר שעובד, אבל מניסיון בלבד, ולא דווקא מאיזו המלצה רפואית, ולכן קחו את זה בעירבון מוגבל, זה לעשות עיסוי עם פרפין.

ספר לנו מה מתקדם.

למעלה