כואב הלב...

yasha31

New member
כואב הלב...../images/Emo10.gif

מה עושים? הילד לא מפסיק לבכות שיש לו כאבי תופת בפרקי הלסת בגלל שכבר יותר משנה יש לו טיקים קשים בלסת. הוא אף פעם לא דיבר על זה. הוא גם לא מזכיר את הטיקים. אבל עכשיו נקרע לנו הלב. בכי של חוסר אונים שלא פוסק. הוא אומר שכואב לו כבר יותר משנה, ושהוא מפחד שזה ישאר לו לתמיד. ושואל אם הדבר הנוראי הזה יעבור אי פעם... אז מה עושים? לקחת אותו לרופא - אני לא חושבת שיש משהו שהוא יכול לעשות. הוא מתחנן ללכת לרופא. אני יודעת שממש כואב לו. בינתיים אני מחבקת אותו הרבה עד שהוא טיפה נרגע, אבל אני יודעת שזה זמני. בבקשה תייעצו לי מנסיונכם.

האם ואבחן כטוראטניק?

ראשית אנא פני לשביק שהיא יו"ר הארגון.דבר שני האם הוא מקבל תרופות כלשהן או טיפול פסיכולוגי.שני אלו הדרכיםלטיפול בתסמונת טוראט. אני מאחל לכם בהצלחה

yasha31

New member
תודה על התגובות

בני בן 6 וחצי עוד מעט, לוקה בטוראט מגיל 3, מאובחן מגיל 5. לא מטופל בתרופות. נכון לעכשיו נראה כטוראט קל. קצת מכל דבר: אובססיות (שדי עברו), קצת "היפר", התפרצויות זעם וטיקים מתחלפים מדי פעם, כשהטיק שבלסת מופיע בצורה זאת או אחרת רוב הפעמים. בקיצור טוראט קלאסי עם כל התוספות. היו תקופות טובות יותר וטובות פחות. בזמן האחרון לא היו טיקים ולא אובססיות אלא רק התפרצויות זעם והיפר. פתאום חזרו הטיקים בלסת וכנראה שזה מאוד מפריע לו וכואב. היום זה קצת הזכיר לי, לצערי, את הילד הקטן בסרט על הטוראט ב-BBC למי שזוכר, שהיה ממש מיואש מהטיקים שלו. אני מנסה להמנע מתרופות משום שעד עכשיו הסתדרנו (גם אנחנו וגם הוא) בלי. אני צריכה לראות איך זה ימשיך. ההעדפה היא בלי, אבל כמובן אם לא תהיה ברירה - אז ניתן. בטיפול פסיכולוגי הוא לא היה. אנחנו היינו בייעוץ הורים. נסיתי להוציא ממנו האם הכאבים הם מהטיקים (בלי לקרוא להם בשמם) אבל לא הצלחתי. הוא מאוד ביקש שנוציא לו את הלסת. עד כדי כך. נכון לעכשיו הוא נרדם. אמר שהכאבים פחתו. מקווה שיקום בבוקר בלי...
יעל.

בדיוק לפני שבוע בגלל משהו דומה..

בע"ה עקרתי שן שלא היתה בה שום בעיה. פשוט נהיה לי טיק חדש טיק רע מאוד!! ללחוץ עם אותה שן על השן השניה וזה עשה לי צמרמורצ עצבים וכאבים נוראיים הטיק היה במשך שבועים כל רופא שיניים שהלכתי אליו התחננתי לעקור לשלם לו פי שלושה לא עזר! שן בריאה לא עוקרים. בסוף הגעתי לרופא שאני כן מכירה הסברתי לו בדיוק את הבעיה היו לי דמעות בעיניים מירוב צמרמורות וכאב והוא עקר לי את השן ברוך שפטרנו הוריד לי אבן מהלב. אני בהחלט מבינה את כאבך בעיקר את כאב הילד שהסבל איתו וגם כאב פיזי אבל יש משחה של תינוקות ללסת וחניכיים שמרדימה את המקום כשצומחות להם שיניים מרדימה לשעה. היא לא ממש יקרה, יש חריפה ויש לא חריפה אולי לקנות לילד את הכחולה הלא חריפה? את השם שלה שכחי אפשר בכל סופר פארם או ניו פארם ללא מרשם רופא בהצלחה ותעדכני אותנו תודה והמון בריאות כי יותר מזה לא חשוב כלום.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gifתגובה

אני מכירה,מזדהה,וכל-כך מבינה...ולפעמים זה בלסת.לפעמים בגב,ולפעמים ברגליים,לפעמים המיקום בגוף רק משתנה...אנחנו עברנו הרבה רופאים שונים- שלא הועילו...אחד [האורטופד] הציע שעורי שחיה להרגעה,אחר הציע מדיטציה.אני חושבת שהתרופה הטובה ביותר-את כבר נותנת לו:חיבוקים.חום ואהבה...דרך-אגב בן כמה בנך? יעל

mickya

New member
ליאשה

מה דעתכם לנסות לעיסת מסטיק, לעיתים זה עוזר. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

השגיא

New member
הי יעל ../images/Emo24.gif

מכירה טוב את מה שאת מתארת. מסכימה לחלוטין עם יעל לוי. לפעמים זה בלסת, לפעמים בצוואר, לפעמים בראש. אצל שי שלי למשל הרבה פעמים יש קשיי נשימה מרוב טיקים ווקאלים... אני גם מסכימה עם יעל לגבי הפתרון. לא רופאים ולא קשקושים, חיבוקים ואהבה אין- סופית. עיסוי המקום הכואב, שיחות ושיחות ועוד קצת שיחות. להתיחס לדברים לא ב-"מתי זה יעבור" אלא "זה מה שיש ועם זה אנחנו מתמודדים". יש תקופות קשות, אין מה לאמר. בקרוב תגיע תקופה טובה יותר, אני בטוחה! לגבי לעיסת מסטיק- בסרט של ה-BBC, זה הוצג כעוזר לטיקים הווקאלים. גם לשי זה עזר לטיקים הווקאלים. אין לי מושג אם זה עוזר לטיקים בלסת. שתדעו ימים שקטים גלית

חגית35

New member
גם לבני יש עצירת נשימה כטיק

אנחנו קוראים לו מר טיק של הנשימה.. ללא ספק מטריד אבל טיקים מוטוריים כגון זה של הלסת לדעתי מצביעים על חובה לנסות תרופה. לא שחום ואהבה לא נדרשים- אבל הם לא יעשו את העבודה להפסיק את הכאב מהטיקים. ואולי נזק לשיניים. לגבי הסד' שבת שבע הזכירה- למי שיש חריקת שיניים גם בשינה- זה אכן הפתרון. זה הוזכר בהרצאה של הפרעות שינה באונ' ת"א לפני כ-4 שנים. אפשר בהחלט לבקש איבחון במעבדת שינה ולעקוב ולראות אם הוא חורק שיניים בשינה ואז להתאים לו סד. אם נוירולוג יפנה לאיבחון שינה - תקבלו זאת דרך קופ"ח. אנחנו הרי יודעים שמה שאנו רואים זה כלום ליד הטיקים שהם חשים ולא מספרים ושאנו לא יודעים על קיומם כל מיני כיווצי שריר שכואבים ללא סוך וזה כל הזמן מתרחש בגופם לדעתי זהו סבל ועינוי ומרגיז ואיך לא יהיו התפרצויות זעם?

שביק

New member
אני התכוונתי לסד אשר משתמשים

במשך כל היממה, פרט לזמני ארוחות. מטפלים בזה באוניברסיטת תל-אביב, ביה"ס לרפואת שיניים. ושם ישנה מח' מיוחדת ורופא מסוים, ד"ר ויניקור, אשר הוא התמחה בדבר, וערך גם ניסוי בלוקי טוראט, כשהמטרה היתה לראות אם יש קשר מסויים בין תרופות מסויימות לאוקולוזיה. אין קשר להפרעות שינה במקרה זה. נא לא לערבב בין הדברים.

השגיא

New member
חגית- אצל שי זו לא "עצירת נשימה"

אלא כמו שאיפת אויר קולנית שמאוד מפריעה לו לנשום. לגבי תרופות. אין לי דיעה חד משמעית. אני לא נגד, ואני גם לא כ"כ ששה לבעד. אני פשוט רואה הרבה מקרי טוראט שמטופלים בתרופות ואין הקלה משמעותית ומצד שני סובלים מתופעות הלוואי של התרופות. גלית

שביק

New member
יעל יקירתי, יש מה לעשות. וטוב

וניתן לעזור לבנך. יש בביה"ס לרפואת שיניים באוניברסיטת תל-אביב, אפשרות טיפול בדיוק לכך. זה ניקרא "אוקולוזיה" משהו כזה אם אינני טועה. ידוע לי שזה מוכר ע"י קופות החולים. תפני לרופא השיניים או למומחה לפה ולסת. סביר להניח שהטיפול יהיה סד מיוחד (כמו פלטה לשיניים) זה תהליך שמונע מהחריקות והשחיקה להתבצע. אני מכירה זאת מקרוב מאד. תעודדי אותו שיש טיפול, ותתחילי כבר מחר. בהצלחה רבה ובריאות טובה.

yasha31

New member
תודה לכולם ../images/Emo24.gif

הבוקר הוא באמת קם בלי כאבים (טפו טפו טפו
).אני שמחה שבלי שידעתי עשיתי את מה שצריך: באמת חיבקתי בלי סוף ועשיתי לו עיסוי.(למרות שהוא טוען שמה שהעביר לו את הכאב הם הספרים שקראתי לו לפני השינה...) העיקר שבינתיים, עד הודעה חדשה, זה עבר. ותודה לשביק על המידע החשוב הזה. אני באמת אתקשר לברר לפני שיגרם לו נזק בלתי הפיך בפרקים. אז נקווה ליום טוב יותר יעל

זה נקרא סד לילה....וניתן לעשותו

בכל מרפאת שיניים פשוטה....בסך הכל לוקחים מידה ומכינים לן ליום המחרת.

יעל גם אנחנו עוברים את זה הרבה

חיבוקים גם הבן שלי בלילה לא יוכל לישון מכאבים אני יובת איתו מלטפת ומחבקת עד שהוא נרדם לא קל אבל עוברים את זה

ש ל י ק

New member
יעל אני כל כך מבינה לליבך

תמיד קשה לנו לראות מהצד את ילדינו סובלים ולפעמים אין לנו מענה לאותו רגע נתון חוץ מחום ואהבה והרבה שיחות סביב העניין ,שבהחלט תורמים ועוזרים לעבור עוד משוכה בדרך.... מאחלת לכם שהימים הקשים יעברו במהרה
שלי

חגית35

New member
זה נקרא bruxism -חריקת שיניים

יעל לא הזכירה חריקת שיניים ואילו זו היתה התופעה היה נראה לעין בשחיקת עד שבירת השיניים. לדעתי יעל, זה הזמן לתרופה. אני לא הייתי מחכה. הילד זועק שגופו בוגד בו - מה צריך יותר מאשר לנסות מה שלא ניסיתם עד כה? (ואת מכירה את הסיפור שלי גם לי לא היה קל "ללחוץ על ההדק" והתאבלתי ממש על כך, היום אני מברכת על ההטבה ואיכות החיים לילדים) ובל נשכח את החוויה האיומה שהוזכרה גם בתוכנית שהזכרת בה בכיתי כשהילד המקסים והחכם הזה דיבר- החוויה של לרצות לצאת מגופך, להרגיש כלוא בו. יעל- כאב מטיקים הוא המדד המצביע על צורך בטיפול תרופתי כלשהוא. בפירוש. לדעתי זהו עוול לא ללכת על זה. כל ההזדהות שלך והעיסויים לא ממש יעשו זאת. הילד גועש מבפנים וזועק לעזרה ביום שהוא יודה לך שיש תרופה שעוזרת לו- תבואי על שכרך. בהצלחה! צרפתי לך קישור לפורום מקצועי לטוראט שיש בו אפשרות לחפש פרסומים על המונח "חריקת שיניים " ממליצה לך לקרוא

הלנה

New member
הי יעל

אין לי מה להוסיף מעבר לכל העצות הטובות שאני בהחלט מסכימה איתן, ורק מאחלת לכם שזה יעבור מהר!

חגית35

New member
ערכת בדיקה עצמית לחריקת שיניים

בקישור הבא זה באתר החברה המייצרת אותו שווה לבדוק במרפאות פה ולסת נסי לשאול באיכילוב!

חגית35

New member
המצאה של הטכניון- לחריקת שיניים

יעל קראי בלינק המצ"ב בעמוד 8 צבע תכלת בצד שמאל על ההמצאה שמאתרת חריקת שיניים בשינה. http://www.focus.technion.ac.il/images/Focus_5.04.pdf אגב נזכרתי שאנו עשינו איבחון במעבדת שינה בת"א אצל דר' גיורא פילר והוא מהטכניון ומאוד מתמצא בתחום הפרעות שינה וילדים עם טוראט ו-adhd ממליצה לך בחום לקבל הפניה לאיבחון הפרעות שינה במעבדת שינה וכשתקבלי תפני אליו זה ברח' יהודה הלוי ת"א- האיש מדהים!

למעלה