כואבת עלינו

כואבת עלינו../images/Emo7.gif

סיימתי עכשיו לצפות בתוכנית "תעשיית היופי" בערוץ 22. אני כואבת עלינו , החברה הישראלית והבינלאומית. איך אנו לא משכילים להתעורר מהאשליה שמנסים למכור לנו? איך כל הנערות התמימות הללו , איך אני שמחשיבה את עצמי לאדם הגיוני ושקול, איך אנו לא נלחמים בתופעה המכוערת הזאת? ע"פ הנתונים 60 אחוז מתלמידות כתה ג'!!!! חושבות שהן שמנות מדי. התוכנית הלכה ובדקה את הBMI של מספר דוגמניות בין לאומיות (רובן לא הסכימו להבדק), כל הנבדקות נמצאות מתחת ל18- כלומר תת משקל שגובל בהפרעת אכילה. אני רואה את הבנות היפות מהמחלקה להרעות אכילה בתל השומר ורוצה לחבק אותן, " מי אמר לך שאת מוזרה? ומי אמר שזה אסור?". אני יושבת מול התוכנית ולא מפסיקה לבכות, האם זהו אידיאל היופי? יושב לו ספי שקד (אם אני לא טועה בשמו של האידיוט) ואומר בפה מלא גאווה שמנסים למכור לנו חלומות, וחברו הטיפש עוד יותר מצדיק זאת בכך שהוא מפנה שאלה למראיינת "היית רוצה שלא יהיו לך חלומות?" ועונה בגיחוך "אז אנחנו מייצרים חלומות". עם כאלה חלומות מי צריך אוייבים. כמה פעמים חשבתי לעצמי אחרי ארוחה "אולי אני אלך להקיא את זה?" כמה חכמה הייתי על שלא עשיתי את זה, על שלא נפלתי לשם, כי הרי כל כך קל ליפול. אני מזועזת. אני כואבת. אני רוצה לפעול. אבל איך?

chicka

New member
תמשיכי לעשות את מה שאת עושה...

אני חושבת שכל אחד ואחת מאיתנו הוא סוג של שגריר. מבלי שום קשה לאם אנחנו בוחרים לרדת במשקל ע"מ להיות בריאים יותר (זו בחירה עצמאית שלנו). בדיוק כתבתי למטה שהתוכנית של היום הזכירה לי את כל מה שאי פעם נאמר פה בפורום, על מכירת האשליות האין-סופיות האלו ועכשיו, יש לכל אלו שטוענים שאנחנו "חיים בבועה" גושפנקא בדמות דנה וייס ותוכנית בפריים טיים, לא רק אנחנו טוענים את זה, עכשיו זה רישמי. לא הייתי מצפה מאנשי פירסום לצורך העניין לדבר מילים אחרות. הם רודפים אחרי הכסף שלך וזה בכלל לא משנה באיזה דרך הם יקבלו אותו, גם אם זה דרך שימוש באנורקסיות. הנה דרך פעולה שניתן לנקוט - לא לתת יד לאותן חברות שמשתמשות בבנות כאלו בפירסום. אבל מצד שני, החנויות הללו מעולם לא היו רלוונטיות אליי. אם פעם היו חלומות להיות חכמים יותר, להיות בעלי קריירה פורחת, לדעת איך לעשות כסף, היום יש חלום פשוט - להיות רזים יותר. יש כאלו שמאמינים שכל השאר יסתדר בעצמו כאשר זה יקרה. הם יתבדו.

איך ניתן לא לתת לחברות הללו יד?

היום פרסומות לשמפו מיוצגת ע"י בחורה ערומה, פרסומת למעדני דיאט , לגלידה, לביטוח לרכב.

לא מצדיקה אותם אבל...

מאמי קצת קלילות.. מה זה הכובד הזה למען השם? תיראי, לא יודעת מה זה מועיל אבל לדמתי תיקשורת ועשיתי בה בגרות ל5 יחידות בתיכון. הפירסומאים משתמשים במיניות על מנת לפרסם מוצרים גם כאלה שלא קשורים למין בשום צורה שהיא, כמו בדוגמא, פשוט כי מין מוכר. נקודה מסוף פסוק! תחשבי למה כל פרסומות הבשמים משתמשים במוזיקה שאת שומעת רק כשאת באמצע סקס סוער? או מוזיקה מחרמנת ומראים אישה יפה ונשיקות ומין? זה כולה בושם.. כולה אמור אמור או 212 או לא משנה מה... מין=מכירות והרבה!!!! תזכרי את זה אבל מה לעשות שהמוח שלנו בנוי על חושים... ושאצל רוב האוכלוסיה החושים מתגרים כשהם רואים את הפרסומת ואז מתפתחות אותן אשליות... ואז הם הולכים וקונים את המוצר והפירסומאים השיגו מטרתם. קחי הכל באיזי.. את יודעת? זה שאת חוטפת ג'ננע בגלל כל שטות כזו את רק מענישה את עצמך על טיפשות <או שלא> של אחרים... רק אהבה:) ~לין~

לא צריך 5 יחידות תקשורת

בשביל לדעת שהפרסומות פועלות על המודע והתת מודע, למרות מגמת התקשורת שהייתי בא כל אדם יכול לדעת את זה. אבל את אומרת משהו מאוד מצחיק, המוח בנוי על חושים, ובכן אם מדובר באוכל אז שילכו על חוש הטעם (כאילו דה! המצאה געונית אוכל = טעם ולא אוכל = מין). יש יופי של פרסומות שמראות אוכל מגרה ותוך שניה אני בסופר קונה את המוצר. אני לא חוטפת ג'ננע בכלל אם היית קוראת את ההקשר היית מבינה שנתתי לנגה דוגמא לדברים שהיא כתבה, אחרת לא הייתי עושה לפרסומת האומללה הזאת שירות נוסף. וזה שאת פשוט מקבלת את הדברים כמו שהם זה חבל, כי בסופו של דבר מה שעושים זה שמזילים את הגוף שלך כאשה.

מזילים אותי?!?!

WOW טוב לדעת שזה מה שאת חושבת...תודה. אני לא אתחיל להסביר לך את עמדתי זה ממילא לא רלבנטי. עובדה. הפירסומת עבדה. היא גרמה לך להגיב בצורה כלשהי מה שאומר שהיא יושבת לך כבר בראש... ואולי זה אפילו מציק.. ובעצם עזבי אותך.. לא שווה מאמץ שלי כל העניין הזה.

זה נראה כמו פאסומות לתכשיטי זהב

ולא לפסטה ... אני היתי עושה פרסומת יותר חמה כייפעת ומעוררתתאבון ע"י אכילה של פסטה במליון אפשריות להראות את החיוך על הפניפ בגל הפסטה הטעימה ולא איזה פרצוף סקסי שנראה כמו פרסומת לתכשיטי זהב

נראה לא אמין, לא מגרה

לא יגרום לי ללכת לקנות פסטה הגזימו כבר עם ההקשרים המינייים בכל פרסומת

solee

New member
את אולי לא, אבל אחרים כן !

לפני שמוציאים פירסומת לאור עובדים עליה הרבה אנשים. הרבה יותר מיקצוענים ומבינים מאשר אנחנו. האנשים האלה יודעים משהו בפירסום ואם מוציאים פירסומת כך או אחרת זה בגלל שהם בטוחים שככה היא תעשה את שלה בצורה הטובה ביותר.

נכון

אלה אנשים מנוסים שיודעים מה ימכור ומה לא. עשו סקרים, עשו טעויות - למדו מהם וכו'.... העובדה שזה מה שימכור גורמת לי להצטער על כך שזו החברה שלנו היום, לשאול מה בא קודם, השטיפת מוח שלהם או המשיכה שלנו (כלקוחות פוטנציאלים) לדברים האלה....

לא מתוקתי,

האנשים האלו מוציאים את הפרסומת- את הקהל שקונה. אם את לא תקני ועוד הרבה לא יקנו או שתהיה סערה ציבורית על הנושא, יכול להיות שיתחילו לחשוב אחרת.

solee

New member
מסכימה עם לין !

לין לשילטון !!!! אוהבת אותך אהובתי.

ציפי81

New member
כשאני ראיתי את הפרסומת הזו החלטתי

שלא אקנה מהפסטה הזו. גועל נפש - להשתמש בגוף של אישה, כולה בשביל פסטה?

דריה27

New member
כל כך פתאטית הפרסומת הזו

איזה זילזול באינטלגנציה של אנשים. התשוקה לזהב? הפסטה כתכשיט על אישה יפה ורזה כמובן? נו באמת! מה זה השטויות האלה? כולה פסטה. לגמרי יצאו מפרופורציה.

כמה דברים שכחתי- והפעם שמנות

הציגו לפרסומאים תמונה של אביטל מלוח השנה, התמונה האהובה עלי, תמונה מדהימה, והדבר שהיה להם להגיד זה שהם לא יקחו אותה לאף פרסומת כי היא מזניחה את עצמה. אחר כך לקחו בחורה שמנה ובחורה רזה ושלחו את שתיהן לרחוב לבקש עזרה, הבחורה הרזה זכתה לפלירטוטים, ולעזרה מכל עובר. הבחורה השמנה אפילו לא זכתה לעצירה בשביל לשמוע את שיש לה להגיד. מיותר לציין ששתיהן היו יפות. כואב..

chicka

New member
ד"א - הדיסוננס שהיה באמירה שלו

הוא אמר על התמונה "זו נראית כמו בחורה שמנהלת אורח חיים לא בריא" אני רק רוצה לתזכר אותו תזכורת קטנה, ממש קטנטנה - גם אנורקסיות, מנהלות אורח חיים לא בריא ועדיין, הן מובילות את הקמפיינים של עולמות הפירסום.

למעלה