כואבת לי הפטמה...

כואבת לי הפטמה...

ואין לי שום פצע, היה בימים הראשונים וטןפל. אבל הבייבי בת חודש כמעט וכל ארוחהזה סיוט ממש כואב, כמו פצע וגם אחרי הארוחהכמו נשיכההגונה. היאעולה יפב במשקל, רגועה ועושההמון קקי נוזלי אז מההענין? חש לה בעיה בלשון , מה שנקרא "לשון קצרה" (הקרום שמתחת ללשון מחובר מידי...) אבל גם לשניהקודמים היה את זה וזה מעולם לא הפריע. לאיזה רופא הולכים בכלל???????? חבל להפסיק הנקה בגלל זה.

יכול להיות שזו הלשון המחוברת

אצל חלק מהתינוקות (כמו עם שני הגדולים שלך) זה לא משפיע על ההנקה, למשל אם הקרום גמיש ונמתח ומאפשר הוצאת הלשון קדימה ולמטה. אבל אצל חלקם, במיוחד אם התפיסה לא סופר דופר מעולה, הלשון המחוברת עלולה לגרום לכאבים שכאלו. מצד שני, יכול להיות שיש בעיה אחרת - כאבים יכולים לנבוע מתפיסה לא אופטימלית (גם אם היא כבר לא פוצעת אותך), או מדלקת חיידקית או ויראלית או פטרייתית בעור. אני חושבת שדבר ראשון כדאי לך להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת טובה שתוודא שמלבד מבנה הלשון המיוחד הכל בסדר. אם מתקנים תפיסה ושוללים את כל השאר, ועדיין כואב, מי שמטפל בלשון מחוברת זה בד"כ רופא שיניים (שמעתי המלצות על דר' אייל בוצר) או כירורג פה ולסת. אם את צריכה המלצות, כתבי לי מהיכן את.

אשמח להמלצות אני מקרית - גת

ומאוד מפריע לי שעם הנקה דווקא צריך לשלם (והרבה) ליועצת פרטית. לא כולם יכולים לנסוע ליועצת (בדרך כלל איןם כזו בערים קטנות) וגם לא לשלם. איך זה שאין יועצות של קופת החולים?

אה... פה פתחת קופת שרצים ../images/Emo4.gif

עד עכשיו הבעיה העיקרית היתה שקופות החולים פשוט לא היו מוכנות לכסות עלות של ייעוץ הנקה. גם בתי החולים עד היום לא מוכנים להחזיק יועצות הנקה בצוות שלהם, וברוב המקרים היועצת מועסקת כאחות חדר לידה קודם כל, ורק כ"בונוס" היא גם מייעצת במחלקה. לרוב היועצות יש 10 דקות גג להיות איתך ולכן עזרה ממשית אי אפשר לקבל בבית החולים. עכשיו חלק מהדברים משתנים - חלק מקופות החולים מתחילות לכסות ייעוצים, וכדאי לברר את זה עם הקופה שלך. הבעיה החדשה שנוצרה היא שקופות החולים משלמות כמעט כלום ליועצות (לא רק להן, גם לרופאים שעובדים דרכם) ולכן יועצות רבות פשוט לא יכולות להרשות לעצמן להירשם איתם. אז מי שהקופה שולחת הן או יועצות לא מנוסות, או מדריכות הנקה שאינן יועצות מוסמכות ולא תמיד יכולות לעזור בכל המקרים. זה באמת מעצבן שצריך לשלם כסף - את התלונה יש ראשית כל לקחת למשרד הבריאות ולקופות החולים, ואולי התנאים ימשיכו להשתנות לטובת כל האמהות שזקוקות לסיוע. נסי לחשוב על ההוצאה ליועצת בצורה אחרת - התשלום שמשלמים ליועצת הנקה על ביקור אחד דומה לעלות תמ"ל לחודש אחד. אם תיאלצי להפסיק להיניק בשל הקשיים בהם את נתקלת ולעבור להזין את התינוקת שלך בתמ"ל, את תשלמי הרבה יותר ממה שתשלמי על ביקור אצל יועצת הנקה, וזה בלי לחשב הוצאות לטווח רחוק כמו ימי מחלה וכו'. דווקא לאזור קריית גת כן מגיעות יועצות
נסי ליצור קשר עם חן פוגלמן: 08-6600983 בהצלחה!

למעלה