כואבב

• פותח הנושא darm
  • פורסם בתאריך

darm

New member
כואבב

אחרי בוקר חורפי מהמם.ולקראת סיום גשם.כניסה לעיר.סיבוב במהירות אפס כמעט.האופניים מחליקותכאלו אין מחר. חוסך את התאורים הפלסטים. שתי נקודות! אחרי הגשם הראשון הכביש חלק.וצריך להיות זהיר בטרוף הראש שהיה חבוש בקסדה עדיין כואב מהחבטה. לא רוצה אפילו לחשוב מה היה קורה בלי.. מייד אחרי הנפילה הדהדו בראשו הויכוחים האינסופים.כן קסדה לא קסדה. .....

avihersh

New member
קסדה מצילה חיים, ומקטינה סיכוי לפגיעת ראש קשה

...תרגיש טוב. וטיפ קטן - צמיג אופניים חלק, סיבוב על כביש רטוב ומלא ג'יפה (גם ראשון) - אין משמעות רבה למהירות, אפשר להחליק בכל מהירות זווית הפניה ויציבות הכידון במהלך הסיבוב חשובים יותר.

gefgef

New member
אז איך לוקחים סיבוב בכביש רטוב ....

אשמח לדעת איך ... מכיון שגם אני בחנתי את האספלט במהלך השבת הזו ...
אמנם האגו בעיקר נפגע אבל ... חוץ מאשר להאט מה הכוונה ?? זוית ההטיה משום המהירות הנמוכה קהה אבל .. למרות זאת .בווווום ונמרחתי יש איזה דרך חדשנית ?? מה הכוונה ב - זווית הפניה ויציבות הכידון במהלך הסיבוב חשובים יותר

ItsikH

Member
אתה באמת רוצה ללמוד? המלצה שלי - כביש רטוב מגשם ראשון, לא לרכב. אפילו אם אתה תשלוט באופנים שלך, רוכב/נהג אחר - לא בטוח.

avihersh

New member
זה נכון. בכביש רטוב, אם לא חייבים - לא לרכוב.

....בגשם ראשון, הכלל הזה עוד יותר נכון. העניין הוא שלא תמיד אנחנו יודעים לצפות את הגשם, ולעתים מזומנות הוא מפתיע אותנו. לכן במצבים האלו לזכור את החוקים של פניות מדודות, כידון יציב, בעדינות עם ידיות הבלם וקסדה. תמיד קסדה.

ItsikH

Member
אותי הוא תפס בכניסה לנחשון פשוט ישבתי וחיכיתי עד שהכביש התייבש. לא שווה את הסיכון המיותר.

fuzzz

New member
אין סיבה לחכות שהכביש יתייבש

לדעתי החלקות ונפילות הן חלק מהספורט, וצריך לדעת להתמודד עם כביש רטוב. להתאים צמיגים, ולהשתפשף קצת ברכיבה בגשם (תרתי משמע) זה לא כ"כ נורא - ומרגע שמתגברים על הפחד מכביש רטוב לומדים להנות גם מאימונים חורפיים, חבל לוותר על רכיבות בגלל גשם. שיהיו רכיבות בטוחות לכולנו!! ******** שאלה לגבי קסדה שעברה נפילה, כמו שכתבו - ******** כבר קרה לי מספר פעמים עם אותה קסדה. איך יודעים שהגיע הזמן להחליף לחדשה?

ItsikH

Member
אין דין גשם ראשון ככל גשם ואין הצדקה לסכנת ההחלקה המיותרת. פציעות אינן חלק מספורט אלא אם כן יש לך מטרה שמצדיקה את הסיכון, הנחתך שפציעות הן חלק בלתי נפרד מספורט כהגדרה אינה נכונה לדעתי, אלא אם יש הצדקה לסיכון. נטילת סיכון מיותר באימון אינה מוצדקת. גשם בעונה אינו מסוכן כמו גשם ראשון. ודבר נוסף - יש כבישים מועדים יותר להחלקה ופחות, זה תלוי באיכות הניקוז של הכביש. ב-PBP רכבנו יום שלם בגשם והכבישים היו יבשים לגמרי. בארץ משום מה חלק מסוללי הכבישים מניחים שאין גשמים. קסדה שעברה נפילה - אין המדובר בנפילה מהיד לרצפה (למרות שגם כזו עלולה לגרום לה נזק) כי אם נפילה של הרוכב ומכה - יש להחליף, גם אם אין בה נזק נראה לעין.

avihersh

New member
בישראל יש הרבה "גשם ראשון"

במשטר הגשמים הישראלי והצפיפות בכבישים יש הרבה גשם ראשון. הפסקה של שבועיים בגשם בחורף גורמת לג'יפה על שלל סכנותיה לחזור לכביש ולצוף בגשם.... זה לא עניין של ניקוז מאחר וממילא הכבישים שאנו רוכבים בהם, בעיקר באיזור שפלת יהודה אינם מוצפים, ומתייבשים מהר בגלל החום (היחסי) באיזור. אתה רכבת ב PBP בקיץ, נסה לרכוב שם בחורף או אפילו בסתיו, ותבין. עדיף לא לרכוב בגשם כלל, אבל משנקלעת לגשם פניות מדודות, כידון יציב, בעדינות עם ידיות הבלם וקסדה שלא עברה נפילה. רוב הביואנים בארץ יחליפו ב 50% קסדה שנסדקה עקב נפילה. אין שום סיבה לא להחליפה.

ItsikH

Member
שבועיים וחצי שנה - לא אותו דבר. הניקוז גרוע הג'יפה של שבועיים, בייחוד בכבישי נחשון-שמשון שאינם סואנים כמו אזור גוש דן וכביש 4 למשל, לא מתקרבת לזו שמצטברת בחצי שנה. בנוסף, גשם ממושך יותר ולא מכה קצרצרה כמו שהיתה אתמול מאפשר שטיפה של הכביש. אני רואה בעין ניקוז טוב מול ניקוז גרוע, לפעמים אפילו קטע ליד קטע. כבישים עם ניקוז טוב הם מוגבהים, יש שיפוע ותעלות ניקוז והמים מתנקזים לשוליים. כבישים עם ניקוז גרוע הם שטוחים וללא תעלות ניקוז ראויות - לפעמים אפילו שוליים מוגבהים - המים לא מתנקזים כראוי, הג'יפה צפה קצת ושוקעת חזרה.

avikawa

New member
יום שישי הצמיגים הבריקו משמן

מצד אחד זה היה ממש אסטטי - השמש מנצנצת על הצמיג וכו מצד שני ברכתי את ההחלטה לרכב על מסלול ישר (לא מישורי) ומועט פניות בכל מקרה - יום שישי אמנם היה גשם ראשון אבל לכזה מז"א חיכיתי כל הקיץ - לא חבל לוותר על רכיבה?

ItsikH

Member
מה היה טוב במזג האוויר? גם אני חיכיתי לו בקוצר רוח - יתרונו היחיד היה מיעוט השמש. חם ולח כמו כל הקיץ המגעיל שעבר עלינו כאן, רק בתוספת גשם.

avihersh

New member
נכון. ג'יפה של שבועיים זה לא ג'יפה של חצי שנה

בכל מקרה, כביש 44 הוא כביש בכלל לא רע, למעט השוליים המתפוררים, מזרחית להראל (שגם בהם מטפלים כרגע). שנה טובה ובטוחה לכולם.

natibergman

New member
תגיד אתה רציני?

יחליפו קסדה שנסדקה? אפילו בתור בדיחה לא הייתי מביא את הקסדה ליבואן אלא אם כן החברה מעוניינת להסתכל על צורת השבירה. כיוון שבישראל עסקינן אם מה שאתה אומר נכון אז פרנסה לא הייתה יוצאת ליבואנים...

aabramovich

New member
אני זוכר שרוזן מינץ הודיעו על 50% זיכוי בזמנו

זה היה יחד עם הרחבת האחריות לאי-תלות במי שקנה את האופניים (יעני גם אם קנית יד שניה ונשברה השילדה זה באחריות אם זה בתחום 3 השנים). נכון ל2006 לא יודע לגבי יבואנים אחרים ואיפה זה עומד היום.

קרה לי אותו מקרה...

רק שהייתי בסיבוב של 90 מעלות ולמרות שהאטתי לפני שנכנסתי לפניה זה לא עזר והצמיגים פשוט לא הצליחו למצוא אחיזה בכביש והתוצאה היא מכה ישירה וכואבת לתוך הירך אבל תודה לאל חוץ מזה כל השאר בסדר (כולל האופניים). המסקנה היא לא לרכב אחרי גשם ראשון

jekyll1

New member
דבר אחד לא ברור

איך הרוכבים בטור יורדים ב- 60 קמ"ש ואולי יותר כשהכביש רטוב ומגיעים בשלום למטה. לא יאמן. נכון שהכביש שם נקי יותר אולם כאשר שטח המגע של הצמיג נמדד בסמ"ר בודדים בלבד זה לא מובן.

aabramovich

New member
למה רק 60?בסוף זה רק עניין של טכניקה ו"ביצים"

אתה לא תהיה מוכן לסכן את חייך בירידה הרטובה הבאה... הם כן. חלקם לפחות. כי זו העבודה שלהם. הדבר החשוב ביותר בכביש רטוב הוא לא לעשות שום דבר חד. זה נכון באופניים, אופנוע ומכונית. גם עיין טובה לנק' בעייתיות במיוחד לא תזיק(פסים שחורים/לבנים וכו'). גם כמה גר' מזל. אז קח את זה באיזי. עדיף לא להתגרות בסוכן הביטוח (חיים)...

avihersh

New member
לפעמים זה רק עניין של ביצה ../images/Emo13.gif או בכלל לא...

...אבל על זה אמר אריק צאבל (הכוכב) - "זה כנראה לא עניין חכם לרדת במורד של הר במהירות של 90 קמ"ש על 20 מ"מ גומי..." כמובן שלפעמים שום דבר לא עוזר - לא טכניקה, לא ביצים ולא נעליים. ואז פשוט נופלים, נפצעים ולא עלינו דברים חמורים יותר. בעיני, זה מרשים ביותר לראות רוכבים מצטיינים בירידות. יותר אפילו מאשר בעליות.

למעלה