כהונה

כהונה

הייתי רוצה להבין יותר לעומק את עניין הכהונה. התורה מנסה ללמד אותנו לשמור על ענווה, לא להרגיש מעל למישהו אחר. לעמת-זאת קיים מושג הכהונה והלוויה. למה התורה מעניקה מעמדות שרק גורמים לקנאה? האם זה לא ניתן שכל עמ"י ישרתו במקדש? למה מישהו שנולד לשבט גד צריך להפסיד? אם כבר אז לתת לצדיקים של הדור לעבוד במקדש. למה המשפחה אליה נולדת תקבע?

זה לא ככה

כול בנ"י הבכורים היו צריכים לעבוד במקדש בתור כוהנים ולווים אבל מתי שכולם חטאו בחטא העגל ורק שבט לוי לא חטא אז הקב"ה הביא את זה אלהם בלבד ולכן יש את כול הקטע של פדיון הבן הבכור

זה משהו שגמני לא הבנתי

מצד אחד רשום "לא יומתו בנים על אבות" אבל בהרבה מקרים כן רואים שבנים סובלים בגלל ממעשים שהורהם עשו בוא נגיד ישמעאל רדף את יצחק למרות שיצחק בתחילה לא עשה כלום וזה היה אברהם שגרש איתו למעשה עם הגר בגלל ששרה לא רצתה שיגרו יחד

זה משהו שגמני לא הבנתי

מצד אחד רשום "לא יומתו בנים על אבות" אבל בהרבה מקרים כן רואים שבנים סובלים בגלל ממעשים שהורהם עשו בוא נגיד ישמעאל רדף את יצחק למרות שיצחק בתחילה לא עשה כלום וזה היה אברהם שגרש איתו למעשה עם הגר בגלל ששרה לא רצתה שיגרו יחד

ועוד משו לא ברור...

לגבי הכהונה, זה שאני הבנתי לפחות במקומות מסויימים בפרקים שאני מכירה שמעמדם קרוב לקדושה... זאת אומרת, אסור לפשוטי העם לסעוד איתם מתוך חשש לחילול או משהו כזה... קצת מוזר...

כהונה

עזבי אותך מכוהנים סתם סנובים לא מתחתנים עם גרושה אלמנה יש להם פטורים ממלחמות מקבלים מתנות 24 מתנות כהונה (סתם הכול בצחוק)

yaakii

New member
יש איסור כזה?../images/Emo2.gif

אף פעם לא שמעתי...לא שזה אומר. בכל אופן יש היגיון בזה. תשבי שפשוטי העם יוכלו עם המלך. זה לא מכובד. והכהנים הם מנהיגי העם. הם המתווכים בין העם לה'.

למעלה