כדי לצרוב VCD על מדיה של DVD

• פותח הנושא Sefy
  • פורסם בתאריך

Sefy

New member
כדי לצרוב VCD על מדיה של DVD

בשום אופן לא משתמשים בקידוד בצורת VCD כי זה יוצר GOP שלא תואם לסטנדרט של DVD ותוכנות לא יקבלו את זה. ב TMPGEnc יש קטגוריה של DVD ושם פשוט בוחרים ברזולוציה של VCD שהיא או 352x240 לסרטי NTSC או 352x288 לסרטי PAL ולשנות את הביטרייט ל 1150 או אם משתמשים ב TMPGEnc 3XP הוא כבר ידע להתאים את כל הביטרייט כדי להכניס את הסרט ל DVD

kkdd

New member
ספי, כל הכבוד על המאמר..

אבל חבל ש TMPGEnc 3XP הוא לא חינמי... יש מקום להערה שלך ב "שאלות נפוצות" אבל אתה התייחסת ל VCD מה קורה עם SVCD?

Sefy

New member
SVCD לא תואם לסטנדרט צריבה ל DVD

לא מבחינת GOP ולא מבחינת רזולוציה ולא מבחינת אודיו, אי אפשר סתם לשים SVCD על DVD. זה מצריך הרבה יותר עבודה. מה גם TMPGEnc 3XP ביחד עם ה AC3 פלאגאין מאפשר להכניס 640 דקות של סרט בפורמט VCD והוא אומנם לא חינמי, אבל שווה כל גרוש ואפשר לקודד איתו למשך 14 יום אם אני לא טועה.

Reborn1

New member
ישנה תוכנה חינמית

בשם viso divx to dvd היא עובדת על ביטרייט נמוך של 2000 שזה בקירוב ל svcd מאפשר להכניס מספר סדרות ומתקבלת תיקיה מוכנה של video _ts התהליך ממש פשוט וחברים שלי משתמשים בה קבוע היא חינמית לשימוש התוצאות בה טובות אולי לא מקצועיות אבל טובות נקודר ואני בדקנו אותה באופן כללי היא אחלה מתאימה למתחילים בתחום ולאלו שמחפשים פשטות ותוצאות מהירות ונצפות טוב הכנתי לאחי דיסק של סדרות שכללו 5 פרקים של סמלוויל על דיסק רב פעמי 4.3והיה עוד הרבה מקום פנוי פתרון חינמי, פשוט מאוד ,מתאים למתחילים עם תוצאות טובות

Sefy

New member
מכיוון שהמון זמן כבר לא התעסקתי בזה

אני לא יכול להגיב על התוכנה, אני לא מכיר אותה, אבל אני די בטוח שאין לה את כמות האופציות והשליטה ש TMPGEnc נותנת. שלא נדבר על האפשרות של AC3 וזה נותן לך אפשרות להכניס הרבה יותר לדיסק מאשר פס קול MP2 אבל מה נעשה שעל כזו איכות צריך לשלם
אני פשוט אוהב את הקומבינציה של TMPGEnc 3XP ו TMPGEnc DVD Author כי זה נותן תוצאות מושלמות ועם המון אופציות וגם מקבל תפריטים יפיפיים. אתה גם יודע שאני לא מאלו שאוהבים תוכנות שעושות "הכל" בעצמן כי אז מאבדים שליטה. אבל בסופו של דבר, זה הכל לבחירה של המשתמש, אני רק נותן אופציה נוספת

Reborn1

New member
במקרה פרטני זה אני לא בטוח

ש tmpenc תיתן תוצאות טובות יותר כמה מוזר שזה ישמע vcd זהו סטנדרט לפחות במאפיין של התמונה של 352*288 ב pal זוהי הרזולוציה הגבוהה ביותר בתקן סטנדרטי לעומת זאת בשימוש ב vob אתה יכול להגיע לתוצאות טובות יותר ולשמור על האיכות המקורית(בקירוב) ולכן מבחינת התמונה ייתכן ותיתקבל תוצאה טובה יותר לגבי האודיו vob מאפשר ac3 שיהיה מולבש עליו כמו כל סרט dvd סטנדרטי למרות שסדרות לרוב לא מכילות אודיו ac3 התוכנה שציינתי לא מתחרה עם השילוב שציינת הם שונות בכל המאפיינים למרות שהייעוד הספיציפי הוא אחיד התוכנה שציינתי היא חינמית ומיועדת למתחילים שרוצים בעזרת קליק אחד לקבל תוצאה טובה ופשוטה המכילה את תוכן הסדרות שלהם ישנם הבדלים בין שתי הדרכים בהרבה מאפיינים יתרונות וחסרונות ,הבולט הוא שהתוכנה שציינתי חינמית ומאוד פשוטה. נקודר אפילו צחק עליה
שאין לך שום אפשרות פשוט קליק ומתקבל סרט עם איכות יחסית טובה התחלתי לדגול בתוכנות חינמיות וקוד פתוח כי לדעתי ברוב המקרים הם טובות יותר מתוכנות בתשלום לפחות 80% מהמחשב שלי מכיל תוכנות חינמית לדוגמת antispyware,avi codec,abiword,virtual dub,mv2player,subtitle workshop dameon tools, avi2dvd , maxthon, emule paint net , 7 zip ועוד רבים ועדין אני משתמש במספר תוכנות מצומצם ששוות את ההשקעה לדוגמת חלונות נרו ועוד למרות שיש להם תחליף אני מוכן לשלם תמורת האיכות שלהם חבל שמנהלת תפוז לא חשבה לפתוח פורום המיועד לקוד פתוח או לתוכנות חינמיות לפי דעתי מדובר בפספוס גדול בעיקר שגם ישראלים מתחילים לפתח תוכנות ישראליות טובות וחינמיות

Sefy

New member
כמו שאתה מכיר אותי...

אני אוהב דברים שנותנים לי יותר שליטה וממש לא אוהב את שיטת הכפתור אחד, זה טוב אם עושים העתק אחד לאחד אז לא צריך יותר מכפתור אחד. אבל כשאני מכין את הדיסקים שלי אני אוהב שיש לי שליטה על הכל ועוד לא ראיתי תוכנות יותר נוחות או יותר איכותיות מאשר השילוב של מה שנתתי, אבל זו כמובן דעתי האישית ואולי יום אחד אם אני אחזור לעדכן את המדריך אני גם אוסיף מה שאמרת. דרך אגב, ברגע שהכנסת את AntiSpyWare של מיקרוסופט הרגת את כל הרשימה שלך! הוא לא קוד פתוח והוא ז-ב-ל, עוד תוכנה זבלית שמיקרוסופט קנתה והפיצה תחת השם שלה! איך אפילו יכולת לחשוב להכניס אותה באותה רשימה! זה פשוט בושה! לך לפינה ותחשוב על מה שרשמת שם!

Reborn1

New member
אין מה לעשות

אני לא חסיד של קוד פתוח , במקרה אני מתכנן תוכנות ואני יודע את החסרונות לצד הדברים הנפלאים שמתפתחים סביבו אני בעד freeware ולא מעניין אותי קוד פתוח של תוכנה העיקר שהיא עובדת טוב ,ואני לא חסיד של פיירפוקס , מה לעשות שמקסטון התוסף משפר את אקספלורר כך שהדפדפן עולה עליו בכל תחום .אני גם לא חסיד של לינוקס ,שנה שלמה היה מותקן לי במחשב השני וזה היה זוועה אין דרייברים לכרטיסים סטנדרטים , תוכנות שאני רגיל להשתש לא יכולתי המדמה של סביבת חלונות עובד על הפנים ,כן אני אוהב את המוצרים של מיקרוסופט בגלל הממשק ,בגלל הידידותיות ,בגלל התמיכה האיכותית של מחלקת השירות, ובגלל אין סוף של יתרונות .בענייני אבטחה לא הייתי משתמש בתוכנות שלהם וד"א הם עצמם לא משתמשים בתוכנות שלהם בשרתים שזה מצחיק(אניטיספייא לא שלהם
) אנטי ספייר היא תוכנה חופשית ,ידידותית ,חינמית ,ופועלת אצלי טוב יותר מכל תוכנה אחרת שניסיתי (כולל כולם) היא לא לוקחת משאבים ,מונעת כניסה של קבצי ריגול ועוד צרות אחרות לפני שהם מגיעים למחשב ,כבר כמעט חצי שנה שאני לא מריץ בדיקת קבצי ריגול כי זהו זה כבר נגמר דוגמה רעה לקוד פתוח ffdshow הגרסה האחרונה שנבנתה על ידי המתכנת המקורי היתה בסוף השנה 24-12-2004 אני משתמש בתוכנה באדיקות היא מעולה המתכנת לקח הפסקה של 4 חודשים ,"קם" צוות חדש ששיכתב את התוכנה והפך אותה ל bloatware ,המון שגיאות \ תקלות בלאגן שלם זוהי דוגמה גרועה של קוד פתוח, כל הגרסאות מינואר הם ממש זוועה , הבנתי את זה הרבה לפני שקראתי את המכתב של כותב התוכנה המקורי ניתן לקרוא אותו כאן (המכתב) אנשים לקחו את הבסיס השתמשו בשפה גרועה ניפחו את התוכנה ויצרו משהו זוועתי הדוגמאות הם רבות לא מפריע לי שאני מרוויחים כסף ומצידי שיהפכו למנופול אם המוצרים שלהם איכותים המחיר שאני מקבל הוא נמוך , אפילו הייתי מוכן לעבוד אצלהם

Sefy

New member
אני אתן למאמר הזה להיות התגובה שלי

זה מאמר שתמצא אצל אלו שאפילו אומרים ש AntiSpyware מקום רביעי
לפי הסימפטומים של התוכנה, לא צריך ספייוור, היא עושה את זה בעצמה ושלא נדבר על החורים באבטחה שהיא בעצמה מוסיפה למערכת שאי אפשר לדעת אם לצחוק או לבכות
אז דרך אגב, ברגע שהתוכנה יוצאת מ"בטה" היא תעלה 80$ לשנה וזה אומר כל שנה יצטרכו לשלם 80$ עליה

Microsoft AntiSpyware - Review Pros + Beautiful user interface + Decent spyware removal functionality + Additional features allow you to monitor advanced system settings (such as startup files, BHOs, LSPs, and more) Cons - Effectiveness has declined over previous six months - Definitions seem to be out-of-date - Customer support is self-service only (on internet forums) - Constant pop-ups and other usability problems Microsoft AntiSpyware Product Review Giant Company, once known as a maker of anti-spam products for your inbox, hit it big in December, 2004. Microsoft purchased the company and is now planning on embedding it into their yearly subscription PC Tune Up service to address some of the glaring security issues IE and Windows users face. Will it work? It seems that everything Microsoft touches becomes inherently insecure. In March, hackers created a worm that disabled Microsoft AntiSpyware. Furthermore, our latest tests confirm that the effectiveness of the program has been steadily deteriorating since December. Still, the program offers some nice system browsers that let more technically-inclined users peek into the nooks and crannies of the operating system. These tools alone make the program a good backup anti-spyware tool, but not one that we would recommend as your primary line of defense. Usability Microsoft AntiSpyware has a well-designed user interface that is nice to look at, but can be a bit confusing for the novice user. What was once a simple and easy-to-use interface has become cluttered with statistics and other technical data that is irrelevant to the average user. The program is unfortunately full of annoying usability problems. For instance, once you install the program, expect to be bombarded with annoying pop-up windows in the lower-right corner of your screen. These pop-up windows don't go away until you click on them, making the program almost as obnoxious as some of the spyware programs it's designed to get rid of. And on another PC, the program refuses to remember that we configured it and forces us to step through the setup wizard everytime we run it. Add to this the multiple "View Results" windows that appear after every scan. If you schedule spyware scans to be run at night, expect to have to click through a few of these windows before the program will allow you to remove any spyware. Spyware Removal Scanning was relatively fast, taking about 10 minutes on our test PC. However, the effectiveness of the program seems to have declined somewhat over previous months. We noticed that the program seemed to detect more spyware than the last time we checked it, but when we checked our spyware testing results, it actually detected a lower percentage of spyware than it once did (this was actually because we added more spyware programs to our test, not because any signatures were removed from the program). Overall, the program detected about 58% of the spyware in our test, disabling everything it had detected. When the program was first released (under Giant's name), the program had a nearly perfect removal record. However, we've seen the effectiveness of this program deteriorate rapidly in the past six months. It does seem that Microsoft has not kept up with their spyware definitions in some time. While removing spyware, we came across yet another annoyance with the product: if you specify a certain program to be ignored (such as Alexa Toolbar) and not treated as spyware, the program will ignore you. The program will continue to be detected each time a scan is run. Rollback Microsoft AntiSpyware allows you to rollback any changes it makes. This is helpful if you have wiped out spyware that is needed by an otherwise useful program (Real Player and Kazaa are typical examples of software embedded with spyware on your PC that won’t run without it). Customer Support What makes us most nervous about Microsoft is their historical lack of customer support. Can a company that makes millions of dollars charging large corporations for technical support effectively switch over to providing free customers support for end consumers? Probably not. Expect to have to dig through the Microsoft Knowledge Base for answers to your support questions in the future. Other Options Microsoft AntiSpyware includes a scheduler, as well as real-time "security agents" which protect against homepage hijacking and drive-by installs. Summary What was once a top-rated product has begun to get mired in Microsoft's corporate bureaucracy. The effectiveness of this product has slipped in the past two months and it's full of annoying usability problems. We recommend taking a pass, or at the most, using it as a backup solution to another product. Taken from http://www.adwarereport.com/mt/archives/000091.html​

Ncoder

New member
יש ל-DVD סטנדרט GOP ...

אך לפי מה שהבנתי ב-MPEG2 אפשר להשתמש במקסימום 18 תמונות עבור GOP בעוד שעבור MPEG1 המקסימום הוא 15 אך יש גם המלצה עבור שיטות שידור שונות כפי שניתן לראות בקישור המצורף: http://patches.sonic.com/kbdocs/DVD_Parameters.htm כפי שניתן לראות בקישור המצורף אם במקרה ה-VCD קודד עם GOP של 18 והרצון הוא להמיר ל-DVD PAL אז זה מתנגש עם הסטנדרט וייתכן שזאת הסיבה שמקבלים פה הודעת שגיאה . מצד שני המרה ל-DVD עם GOP שאינו סטנדרטי זה כמו להמיר ל-VCD עם ביטרייט לא סטנדרטי, יש נגנים שמנגנים VCD לא סטנדרטי מצויין. יש להזכיר גם שהרבה קבצי MPEG1 ברשת מקודדים בשיטות שונות לא דווקא סטנדרטיות, אני חושב ש-KVCD למשל מכיל ב"סטנדרט" שלו שימוש ב-GOP של 300 תמונות כך שייתכן מאוד שיש פה בעייה של MPEG1 לא סטנדרטי עבור VCD ולכן גם לא סטנדרטי עבור VCD ON DVD .

Sefy

New member
זה למה באופן ספציפי אמרתי...

לא לקודד בשיטת VCD כי זה לא מתאים ל DVD אלא להשתמש ב Template של TMPGEnc של DVD פשוט ברזולוציה נמוכה יותר. דרך אגב אני לא יודע אם Reborn1 שם לב, אבל TMPGEnc 3XP יודע להגביר רזולוציה וביטרייט בהתאם לנפח ה DVD שהולכים לצרוב עליו ובהתאם לאורך הסרט(ים) שיהיו על הדיסק וזה מה שאני הכי אוהב בו.

Ncoder

New member
זה כמובן תמיד מומלץ אך ...

VCD שקודד כבר ב-PAL (עם GOP של 12 או 15 תמונות) אמור להתאים ל-DVD PAL או NTSC מאחר והראשון מאפשר עד 15 תמונות והשני מאפשר עד 18 תמונות שזה מכניס את ההגדרה של VCD PAL . לעומת זאת VCD שקודד ב-NTSC עם GOP של 18 תמונות או אפילו 300 תמונות כמו ב-VCD לא סטנדרטי כמו KVCD, MVCD ושאר החרטטות לא יתאים ל-DVD PAL אבל כן יתאים ל-DVD NTSC אם ה-GOP המקור הוא 18. אני מנחש שהבחור ניסה במקור להמיר MPEG1 עם GOP לא סטנדרטי לא ל-PAL ולא ל-NTSC . ושוב אני אציין שישנם VCD לא סטנדרטי כמו KVCD, MVCD עם GOP שאינו מתאים ל-PAL או NTSC אבל בכל זאת מצליחים להתנגן במכשיר ה-DVD הביתי כך שלדעתי יש פה גם עניין של תאימות, אולי אם הבחור יצרוב כ-Non Standart DVD אז זה יעבוד לו מבלי שהוא יצטרך לבצע המרה מחודשת.

Ncoder

New member
תיקון שורה ...

אני מנחש שהבחור ניסה במקור להמיר קובץ MPEG1 עם GOP לא סטנדרטי לא ל-PAL ולא ל-NTSC ל-DVD.

למעלה