כדי לא לאבד 20,000 ש"ח...

Gmai

New member
כדי לא לאבד 20,000 ש"ח...

יש ברשותי מניות של בנק הפועלים, ואני מעוניין להמיר אותם בכסף שיכנס לעו"ש. כמה שאלות הבנה : 1. אני רואה באינטרנט : שער בורסה = 1246 שער עלות 1112. האם המשמעות היא שכל מנייה עלתה לי בעבר 11.12 ש"ח, והמחיר שלה בבורסה, נכון לעכשיו היא 12.46 ש"ח למנייה ? 2. כלומר, אם זה יהיה שער הבורסה בעת המכירה, ארוויח 1.34 ש"ח למנייה ? (לפני עמלות וכו') 3. האם הדבר היחיד שאשלם, שיפגע לי ברווחיות הוא עמלת מכירה ? או שיש עוד תשלומים/קנסות/עמלות ? (15% מס על החלק שהרווחתי אולי ?) 4. על כמה עומדת היום (בערך כמובן, אני מניח שזה שונה בין הבנקים) עמלת המכירה ? 5. מהו הבסיס לחישוב עמלת המכירה ? האם מחשבים את עמלת המכירה לפי מספר המניות שיש לי כפול שער המנייה בבורסה, או כפול שער העלות שלי ? 6. אני רוצה לבצע את המכירה דרך האינטרנט, אני נדרש לבחור שלב מסחר, זה קריטי מה לבחור ? (אני פשוט רוצה את הכסף בעו"ש) 7. אני אמור לקבוע את המחיר שאני דורש למניה, או שאני פשוט מקבל את : מספר המניות שיש לי כפול שער הבורסה באותו רגע ? סליחה על הברדק
ותודה רבה !

אמיר72

New member
למרות שכבר שאלת את השאלה ...

1. שער עלות - נכון, שער נוכחי - לרוב מתייחס לשער הבסיס של היום (היינו סגירת אתמול). 2. כן 3. עמלת מכירה ומס 15% 4. יכול להיות 0.5% עד 0.1%, תלוי כמה אתה מתמקח וכמה אתה לקוח טוב 5. המחיר הנוכחי כפול כמות המניות. ההיסטוריה, מה לעשות, מתה ... 6. שוב אני חוזר על מה שנאמר לך בעבר - אין משמעות לשלב המסחר. יכול והמנייה תלה במשך היום, יכול ותרד - ואין מי שינבא תמיד נכון. החשיבות היחידה היא במקרה שיש לך כמות מניות קטנה מאוד שלא יכולה להסחר כל היום אלא רק בפתיחה ובנעילה - וזה לא המקרה שלך. 7. תלוי - אתה יכול לקבוע מה אתה רוצה (היינו לשים הצע). אם יקחו לך - מה טוב,אם לא - לא תמכור ואתה עלול לשלם עמלת אי ביצוע. אם במחיר השוק אתה "מכה" את הביקוש - ומכרת. עקרונית, במניית פועלים הפער בין ההיצע לביקוש אפסי.

Gmai

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif

Gmai

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif

תודה רבה אמיר, עזרת לי מאוד.

Gmai

New member
טוב... מכרתי.. מתי אני רואה תוצאות?

נתתי פקודת מכירה, מתי אני רואה את הכסף בעו"ש ? מכיוון שהבנתי שהנ"ע הזה סחיר מאוד, סביר להניח שתוך דקות ימצא ביקוש מתאים, תסגר עסקה, ואראה את הכסף בעו"ש ? או שבכל מקרה רק בסוף יום המסחר אראה את השינוי ?

אמיר72

New member
מחר, סביר להניח

אם מכרת תראה את הביצוע מיידית במערכת המסחר באינטרנט. את הכסף תראה מחר בעו"ש.

Gmai

New member
איפה בדיוק אני רואה אם המכירה

בוצעה ? כשאני נכנס (דיסקונט) ל "ביצוע פעילות בתיק", אני רואה שורה המציינת את הפעולה שעשיתי (עם הגבלת שער של 1242), אבל בעמודה האחרונה "מצב נייר ערך" לא כתוב כלום... לעומת זאת, בעמודה "שער ביצוע" כתוב 1242 - אני מבין מזה שהמכירה בוצעה ? אגב, המניה נסגרה ב 1249

אמיר72

New member
לא מכיר את המערכת של דיסקונט

אבל אם כתוב לך שער ביצוע - מן הסתם ביצעת ... והאינדיקציה היא המחירים - אם נתת לימיט ב-1242 והנייר סגר ב-1249 "ניגבו" אותך בדרך.

Gmai

New member
מה הכוונה "ניגבו" אותי בדרך ?

לא יכול להיות שלאחר ביצוע המכירה שלי, הוזרמו עוד ביקושים לנייר הערך, זה מה שהעלה את מחירה, ולכן בסיום יום המסחר הוא נקבע על שער גבוה יותר ?

אמיר72

New member
ברור שזה מה שקרה

אחרת השער לא היה עולה ... "ניגבו" - ביטוי לקניית ני"ע בכמות בכיוון מסוים.

Gmai

New member
תוכל בבקשה להסביר

את "ניגבו" ? מה הכוונה "ביטוי לקניית ני"ע בכמות בכיוון מסויים ? אגב, "ניבו" נשמע כאילו עבדו עלי / עשו עלי קומבינה

אמיר72

New member
עזוב, סתם ביטוי

לעתים יש כמות קטנה של מניות בצד אחד של ספר הפקודות, ומעל זה כמות גדולה יותר. אם אתה רוצה לקנות/למכור את הכמות הגדולה אתה חייב לקחת קודם את הכמות הקטנה, אז אתה "מנגב" אותה בדרך. ממש לא עבדו, הכל שקוף - ובכל מקרה אל תתייחס יותר מדי, סתם ביטוי.

למעלה