כדור פיט בול

כדור פיט בול

לפני כשנה סבלתי מכאבים בחיבור של הצוואר והכתף (ימין) ונמלולים ביד ימין. הפיזיותרפיסטית שהופניתי אליה אמרה שעבודה ממושכת בתנוחה לא מתאימה מול המחשב יכולה היתה לגרום לזה. הבעיה היא שאני עובדת (בבית) המון שעות מול המחשב. זו הפרנסה שלי. השאלה שלי האם כדאי לי לשבת על כדור פיט בול כשאני עובדת על המחשב במקום לשבת על כיסא רגיל? המורה שלי לפילאטיס טוענת שזה מוריד את העומס מהגב

נדמה לי

שכאבים בצוואר ובכתף, ונמלולים ביד, קשורים לעמוד השדרה הצווארי (העליון), ולא לגב התחתון. לדעתי כדור לא ישנה את רמת העומס על איזור זה.

ישיבה על כדור

ככלל, אכן בישיבה העומס על הגב התחתון הוא רב.ישיבה על כדור תגרום לעבודת שרירים נכונה יותר באיזור הגב התחתון, ליציבה אקטיבית (יותר עבודה שרירים) ולכן יתכן מאד שהיא תעזור לך לשפר את היציבה (גב, חגורת כתפיים וצוואר) ולהפחית את העומס שאת יוצרת בזמן העבודה. מומלץ לנסות. יעל

ואפשר גם משהו בזה

ניתן להשיג בחנויות למוצרים אורטופדים. יותר פרקטי מכדור. המוצר מוכר בארץ בכינוי "פיתה" מסיבות ברורות לעיין.

תודה על התשובה ועוד שאלה

האם הוא מתאים לישיבה ממושכת מול מחשב, ישיבה של כמה שעות? ואיזה גודל כדור אני צריכה לבחור? האם העובדה שישיבה זו היא ללא משענת לא יכולה לפגום במשהו? תודה על העזרה

למעלה