כדור פורח

שמיל111

New member
כדור פורח

שלום. עלי לבצע פרוייקטון שבו אני אמור לגרום לנר שבת רגיל להתרומם באמצעות מתקן כלשהו. אני חושב בכוון של כדור פורח, אך השאלה היא מהם תכונות החומר שממנו עשוי הכדור עצמו? עליו להיות קל ובה בעת חסין מפני חום וכזה שאינו פולט חום אלא אוגר אותו. חוץ מזה, האם הנר פולט את הגזים הנכונים (הליום, לדעתי)? תודה.

Hard Nut

New member
אויר חם

עליך להציב שקית (נייר דק או פלסטיק) מחוזקת במוטות (כדי שלא תתנפנף ותישרף) גבוה מעל הנר, כך שיוצר פתח (גם כן מחוזק) בדיוק מעל הנר - כך שלא יבוא במגע עם הלהבה. המתקן ייקשר בחוטים בארבעה מקומות - לבסיס הנר. כך ייוצר כדור פורח של אויר חם (מה פתאום הליום....?
)

avinamal

New member
כדור פורח מנר שבת ?!

יתרומם אולי במיקרה הלא סביר של רעידת אדמה מפתיעה.

Hard Nut

New member
טיפ: קצר את הנר להקטנת משקל ../images/Emo8.gif

לא נאמר לך שהכדור הפורח הזה צריך להיות באויר חצי שעה... מספיק שתדגים יכולת התרוממות... לכן - חתוך את הנר, וקצר אותו... (אם הנר הוא באורך 10 ס"מ - חתוך אותו לאורך של 1 ס"מ...) גודל הלהבה - וכושר הרמת האויר החם - לא ישתנה... וגם - הנר, וכל "המתקן" שצריך להרים (שכולל את הנר והבסיס הקל שעליו הוא מונח) - יהיה יציב יותר באויר.

שלום

הנר לא פולט הליום , הוא פולט חום.. דבר שני ,אתה צריך שקית גדולה .. משהו בסגנון שקית זבל שחורה.. אבל החום של הנר עלול להמיס אותה ..

בניית כדור פורח

אינה מסובכת אם מקפידים לשמור על כמה כללים: 1. ה"כדור" נעשה משקית פלסטית המשמשת לאיסוף אשפה, כזו המשווקת כחלק מגליל. חשוב להשתמש בסוג נטול שרוכים ודק. כדור פורח שנבנה מן הסוג העבה יותר לא יתרומם באויר. יש חשיבות לכל עשירית ומאית של גרם בעסק הזה. 2. יש צורך לחתוך את הצד העליון של השקית בקו ישר ולהדביק בצלוטייפ דק את החתך. 3. עושים חתך אלכסוני בשולי השקית, משני הצדדים, מן הפתח ועד למרחק של כ30 ס"מ, ומדביקים. 4. את המתקן שעליו "יושב" הנר מתקינים מקשיות פלסטיות דקות ככל האפשר, כאלה המשמשות לשתיה. הצורה הקלה לביצוע היא כמובן ריבוע שאורך הצלע שלו כ 10 ס"מ. עכשיו בא קטע קשה במקצת: יש צורך להדביק את שולי פתח השקית אל מתקן הקשיות. זה נעשה באמצעות צלוטייפ - דק! - בזהירות ובסבלנות. אני השתמשתי בנרות מן הסוג שנתון בתוך פחית קטנה אשר נמכרים בשקיות ניילון. למעשה, לא השתמשתי בנר עצמו, אלא בפחית שבתוכה הנחתי צמר גפן טבול בכוהל. את הפחית קושרים למתקן הקשיות בעזרת חוטי נחושת דקים, כאלה המצויים בתוך כל כבל חשמלי סטנדרטי. אחרי הדלקת צמר הגפן מקפידים שכל גוף הכדור = שקית הניילון תהיה מעל ללהבה. לוקח קצת זמן עד שהכדור מתמלא באויר חם ומתרומם באויר. ואחרי התיאור הטרחני הזה קצת פיקנטריה: בשנות החמישים של המאה הקודמת הופיעו ב"סיינטיפיק אמריקן" הוראות הרכבה לכדורים פורחים כמו זה שתואר כאן. לאחר זמן לא רב החלו להופיע בכל רחבי ארצות הברית דיווחים על עבמי"ים שונים ומשונים המרחפים בשמים, מהבהבים באורות מוזרים, ונעלמים כלעומת שבאו... השאר איך שאומרים, שייך להיסטוריה.

אני אנסה בהזדמנות

העניין עם הסלוטייפ ממש לא הבנתי למה לחתוך ולהדביק בחזרה ,למה זה טוב ?

הסיבה לחיתוך -

השקית מיוצרת כך שקצה אחד שלה פתוח, והקצה השני סגור בצורה גסה, כמין פקעת. את הקצה הזה אנו חותכים בקו ישר (מקביל לקו של הקצה הפתוח) כך אנחנו משיגים שני דברים: הפחתת משקל ניכרת, ועיצוב הכדור בצורה סימטרית יותר, המקילה על התעופה. שני החיתוכים האלכסוניים בצד הפתוח נועדו להפחית את ההיקף של פתח השקים כדי שיהיה נוח יותר להדביק עליה את מסגרת קשי השתייה: ההיקף לפני החיתוך עומד על 160 עד 180 ס"מ, ואילו היקף המסגרת מגיע לכל היותר ל60 ס"מ, דבר המייתר מסה גדולה יחסית של ניילון המכבידה מאד על העילוי. מידת החיתוך צריכה להעשות כך שההיקף הכולל של הפתח לאחר ההדבקה יעמוד על משהו כמו 65 ס"מ או פחות אם היקף המסגרת קטן יותר.

יש מצב לסרטוט ?

"השקית מיוצרת כך שקצה אחד שלה פתוח, והקצה השני סגור בצורה גסה, כמין פקעת. את הקצה הזה אנו חותכים בקו ישר (מקביל לקו של הקצה הפתוח)" הקצה הפתוח של השקית זה עיגול, אליפסה , מרובע, משושה שווה שוקיים , מה שבא לך .. אתה מעוות אותו .. אז אני לא יודע במקביל לאיזה קו ..יש כבר קו , בקצה הסגור ..

avinamal

New member
העובדה שהשתמשת בצמר גפן ולא בנר

היא ממש לא מקרית
נר הוא חפץ כבד שמייצר מעט חום ביחס למשקלו, ובאיטיות.

נכון, כדי להרים נר שבת רגיל נצטרך

לבנות כדור פורח בגודל של מקרר ביתי. וגם אז החום המיוצר ע"י הנר לא יספיק ליצירת אויר חם במידה הדרושה. באתר אינטרנט אחד ממליצים להשתמש בנרות ימי הולדת - אלה שעוביים כחצי ס"מ ואורכם כארבעה - כ"מנוע" חימום. היחס בין המסה לייצור חום יעיל בהרבה מאשר בנר רגיל.

Hard Nut

New member
נדמה לי שהצעתי למעלה לקצר את הנר

כדאי לציין שזה מעליב כשאתה טורח ועונה תשובה ברצון טוב, ואחר כך בא מישהו ועונה - מבלי שטרח בכלל לקרוא את מה שכתבת - לאחר שהשקעת מאמץ ומחשבה בנושא. תודה.

בהמשך לרעיון שלך

הקטע , זה גודל הלהבה. אפשר לקחת 5 נרות יום הולדת לקצר את כולם לחצי סנטימטר.. ולשים ביחד יהיה 5 להבות והמשקל יהיה כמו של נר שבת אחד

למעלה