כדור נגד דיכאון

crema30

New member
כדור נגד דיכאון

כבר מזה שבוע אני לא מפסיקה לבכות על בחור שעבד איתי והיה לנו קשר. הוא עזב את העבודה ומיד התרחק. רשם לי בהודעה לא לשלוח לו הודעות או להתקשר אחרי שגיליתי שמחק אותי מהפייסבוק. מאז אני בדיכאון. יש לציין שבכלי אני דכאונית. אח שלי המליץ לי לקחת כדורים ושזה יהיה יהיה יעיל לי יותר מטיפול..כי לפי מה שהספיק להכיר אותי ניסיתי ולא עזר כי אני שוחה 24/7 במחשבות שליליות. הוא סיפר שיש לו ידידה טובה שנסתה והיום המצב שלה מעולה. הבעיה שאני לא חושבת שהכדורים יעזרן לי להיות עם ביטחון , להיות תקשורתית יותר עם יחסי אנןש טובים. סבבה להיות במצב נייטרלי ופחות דכאונית אבל אני שואפת ליותר זה למה הבחור נפרד ממני אתת הסיבות כי אני לא יודעת לפתח שיחה ומשעממת. הוא הרגיש שהוא מדבר וחופר. אני מפחדת לפתח תלות ולהשמיו וגם ככה יש לי עודף משקל נושקת ל90 קג יש כדורים ללא תופעות לוואי או שמעודדים הרזייה..?

את צודקת שכדור לא מחליף עבודה עצמית

ולא הופך אותך למישהי אחרת.
כדורים במקרה הטוב רק ייצבו את המצב למשל יפחיתו אוסידי או יפחיתו מבחינה כימית את הנטייה של הגוף להכנס לדיכאון. אבל זה לא במקום עבודה עצמית
אם את חוששת תמיד אפשר לנסות דברים אחרים.

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי יקירה

כמו שקוסמת המדהימה אמרה, כדורים לא פותרים דברים אבל...
יש כאלו שהם כן נותנים להם את הקרקע הבטוחה כדי שהם יוכלו לעמוד על הרגליים ולהתחיל לטפל בעצמם.
כן יש כדורים לא משמינים (אני לוקחת למשל), אבל זה עדיין לא מונע מלעשות פעילות גופנית אפילו בסיסית של הליכה פעם ביום.
אם יש בך משהו שלא ניראה לך, טפלי בו.
כשלי היו דברים שלא אהבתי או רציתי בחיי פשוט התחלתי לטפל בהם.
הלכתי לטיפול, או מצאתי סדנא, או עסקתי במשהו שעושה לי טוב.
אל תבטלי כדורים כי מנסיון הם כן עוזרים, הם מרגיעים את עוצמות החרדה/דיכאון או כל דבר שאת סובלת ממנו, ובכך פותחים לך קצת את הראייה כדי שאת תוכלי להתחיל לצעוד בביטחון. עדיין את צריכה להמשיך הלאה, ובכנות?
זה ממש לא מפחיד כמו שזה נשמע, דווקא להיפך, עכשיו את מתחילה לעשות דברים בשביל עצמך בשביל הכיף שלך.

אופירA

New member
מנהל
יש המון סוגי כדורים נגד דיכאון, גם שלא גורמים לעלייה במשקל

צריך לברר אצל הרופא כדורים מסוגים שלא נפוצה בהם תופעת עלייה במשקל, אבל אם אחרי שלקחת כדור כזה, הרגשת שלאורך זמן יש לך יותר תיאבון מאשר בעבר, או שאת מתקשה לרדת במשקל מאותה תזונה שבעבר ירדת בה במשקל, כדאי לנסות להחליף לכדור אחר, שישפיע עלייך טוב יותר.

כדור נגד דיכאון הוא נגד מחשבות שליליות והרגשה רעה.
הוא בהחלט לא גורם לביטחון עצמי ואינו מקנה יכולות תקשורת ויחסי אנוש טובים.
אלא שמה שהוא נותן הרבה יותר טוב מאשר לוותר גם על זה, ובהרבה מקרים רק עצם זה שאדם מרגיש טוב יותר ולא חושב שלילי, גורם לו ליחסי אנוש טובים יותר באופן טבעי לגמרי.

למעלה