כדור וחצי

חן חן40

New member
כדור וחצי

בני מעיד על הטבה ושביעות רצון מהעובר עליו בבית הספר מאז שהתחיל לקחת את הריטלין. לאחרונה, בעקבות איבוד הריכוז לקראת אמצע היום, הוחלט, על ידי הנוירולוג כמובן, לתת לו עוד חצי כדור והמחנכת לקחה על עצמה להזכיר לו לקחת. אבל הוא בשום פנים ואופן אינו מוכן לקחת את החצי כדור הנוסף לקראת הצהריים. הוא מתעקש ולא ברור לי למה, הרי הוא בעצמו אומר שהרבה יותר טוב לו עם הכדור של הבוקר. האם יש טעם לשכנע אותו להסכים,או לעבור ישר לקונצרטה, שזו האופציה השניה שנתן הנוירולוג?

דליה.ד

New member
אולי ניתן

לעצב התנהגות סביב עניין הכדור? הכוונה לטבלת חיזוקים, פרסים וכו'. ההתעקשות נראית לי לא מובנת, אני עם ילדי הבהרתי חד משמעית שאין עניינים עם הכדור - חד וחלק ואפילו מתבגרי לא מעזים לעשות לי "מרד הנעורים" עם הכדור. ניתן לדאוג שהמורה תיתן לו את הכדור, כלומר שיבלע אותו תחת עינה הפקוחה. משכלו כל הקצים עברו לקונסרטה.

חן חן40

New member
תודה, אני יותר ויותר מבינה

שאני רכה מדי, עדיין חושבת שאם אתן לו את זכות הבחירה, אסביר לו, אשכנע אותו, הגבולות יהיו ברורים. יותר ויותר נראה לי שהוא תופס אותי בקצוות ומעגל את הפינות, ואז אני מתפוצצת. "קונה" ממך את עניין החד משמעיות בעניין הכדור. תודה.

05 מיכל

New member
שתי הסתייגויות

ראשית, יש ילדים שמתביישים לקחת את הכדור בביה"ס. כל עוד אינך בטוחה מה הסיבה לסירובו, לא הייתי ממהרת לכיוון ההתנהגותי. שנית, בין רטלין רגיל לקונצרטה יש מרחק. באמצע עוברים ה SR וה LA, שמשך הפעולה שלהם הוא 8 שעות. גם לכתחילה הייתי מעדיפה אותם על פני לקיחת כדור נוסף בביה"ס.

למעלה