כדור הרגעה...

מצב
הנושא נעול.

shukishuki2

New member
כדור הרגעה...

כדור הרגעה...
אני מעוניין לפתוח חשבון השקעות באחת מחברות ההשקעות (מגדל, הראל וכו'...) אשתי נורא חוששת מהמהלך למרות נסיונותי להסביר לה שמדובר בדבר בטיחותי לחלוטין. אתם יכולים להרגיע אותה בבקשה?

conundrum3

New member
תסביר מספר דברים:

כדור הרגעה...
אני מעוניין לפתוח חשבון השקעות באחת מחברות ההשקעות (מגדל, הראל וכו'...) אשתי נורא חוששת מהמהלך למרות נסיונותי להסביר לה שמדובר בדבר בטיחותי לחלוטין. אתם יכולים להרגיע אותה בבקשה?
תסביר מספר דברים:
1. מדובר בחברה בת של חברות ביטוח גדולות ומכובדות. 2. הכסף וניירות הערך שמורים בנאמנות על שמכם, כך שבקריסה של בית ההשקעות תוכל להשיב לעצמך את כל נכסיך. 3. אתה מתחייב שלא להשקיע יותר מ-X אחוז מכספך במניות ו/או אג"חים במח"מ העולה על 6, או שדירוג האשראי שלהם נמוך מ-BBB. 4. אולי גם כדאי להתחייב להשקיע שיעור מסויים מהכסף בתעודות סל ו/או קרנות נאמנות בלבד, ולתקופה ממושכת.

לא הבנתי איך סעיפים 3-4 קשורים

תסביר מספר דברים:
1. מדובר בחברה בת של חברות ביטוח גדולות ומכובדות. 2. הכסף וניירות הערך שמורים בנאמנות על שמכם, כך שבקריסה של בית ההשקעות תוכל להשיב לעצמך את כל נכסיך. 3. אתה מתחייב שלא להשקיע יותר מ-X אחוז מכספך במניות ו/או אג"חים במח"מ העולה על 6, או שדירוג האשראי שלהם נמוך מ-BBB. 4. אולי גם כדאי להתחייב להשקיע שיעור מסויים מהכסף בתעודות סל ו/או קרנות נאמנות בלבד, ולתקופה ממושכת.
לא הבנתי איך סעיפים 3-4 קשורים

אם זה מבית ההשקעות.....

אני הבנתי
ידידינו בעל החששות לא הבהיר אם אשתו חוששת מבית ההשקעות או מעצם הרעיון שיסחור בני"ע במקום לשים בפק"מ כמו 90% מהעם.
אם זה מבית ההשקעות.....
זה אותו דבר כמו שהיא תפח לשים בבנק אם זה פחד מנירות ערך אז זה תלוי כמה הגבר גבר מבין בזה

zivhi

New member
הרבה אנשים לא מבינים את זה

אם זה מבית ההשקעות.....
זה אותו דבר כמו שהיא תפח לשים בבנק אם זה פחד מנירות ערך אז זה תלוי כמה הגבר גבר מבין בזה
וחושבים שבבנק יותר בטוח. לא יודע למה.

moco10

New member
והבנק יודע להפוך

וחושבים שבבנק יותר בטוח. לא יודע למה.
והבנק יודע להפוך
את האמונה הזו להרבה מזומנים

zivhi

New member
הם אשכרה ניסו לשכנע אותי

והבנק יודע להפוך
את האמונה הזו להרבה מזומנים
הם אשכרה ניסו לשכנע אותי
שלא לעבור, ולהמשיך לשלם להם פי ארבע, בגלל ש"מי יודע מה יעשו עם הכסף שלך שם".

shukishuki2

New member
אשתי חוששת מבית ההשקעות

אני הבנתי
ידידינו בעל החששות לא הבהיר אם אשתו חוששת מבית ההשקעות או מעצם הרעיון שיסחור בני"ע במקום לשים בפק"מ כמו 90% מהעם.
אשתי חוששת מבית ההשקעות
היא חושבת שהבנק זה בטוח ובית השקעות זה לא. וזו הבעיה. עזבו את זה שהיא גם מפחדת מזה שאני אשקיע אבל זה כבר סיפור אחר.

אפשר להגיד שבמובן מסוים ...

אשתי חוששת מבית ההשקעות
היא חושבת שהבנק זה בטוח ובית השקעות זה לא. וזו הבעיה. עזבו את זה שהיא גם מפחדת מזה שאני אשקיע אבל זה כבר סיפור אחר.
זה אפילו יותר בטוח כי יתרה בעובר ושב בבנק שלכם הולך למינוס של החבר שלכם שלא בטוח שיוכל להחזיר ובבית השקעות הכסף שלכם שנמצא ולא עושה כלום לא עובר לידי אף אחד כך שתאורתית הכסף שנמצא בבית השקעות מוכר ויציב יותר בטוח מכסף שנמצא בבנק ובוודאי מכסף שנמצא בבנק קטן

shazbak

New member
יופי תודה על כל התגובות

זה אפילו יותר בטוח כי יתרה בעובר ושב בבנק שלכם הולך למינוס של החבר שלכם שלא בטוח שיוכל להחזיר ובבית השקעות הכסף שלכם שנמצא ולא עושה כלום לא עובר לידי אף אחד כך שתאורתית הכסף שנמצא בבית השקעות מוכר ויציב יותר בטוח מכסף שנמצא בבנק ובוודאי מכסף שנמצא בבנק קטן
יופי תודה על כל התגובות
אלו בדיוק התגובות שקיוויתי, עוד קצת והיא משתכנעת :)

moco10

New member
לא נכון

לא נכון
יתרת הכסף בבית ההשקעות פשוט יושבת - איך לא - בבנק
(בחשבון נאמנות אגב, כך שלא יוכלו להסתלק עם הכסף)

קרלטון

New member
בנוסף

לא נכון
יתרת הכסף בבית ההשקעות פשוט יושבת - איך לא - בבנק
(בחשבון נאמנות אגב, כך שלא יוכלו להסתלק עם הכסף)
בנוסף
בלי קשר למידת הבטחון, אפשר להוסיף שבבתי השקעות אפשר בדרך כלל לקבל ריבית הרבה יותר טובה על כסף שיושב ביתרה מאשר בבנק.

Warren Buffett

New member
לעולם עשה כדברי האשה... ../images/Emo13.gif

כדור הרגעה...
לעולם עשה כדברי האשה...

moco10

New member
אפשר, תלוי בהסכם ובבטחונות

לגבי בית השקעות
לא נראה לי שאני יכול להיות שם במינוס. אני טועה. ???
אפשר, תלוי בהסכם ובבטחונות
משתמע מהשאלה שאתה שוקל זאת כתחליף לחשבון בנק. זה לא תחליף לחשבון בנק לניהול עו"ש. בכל אופן, גם בבנק הימנע ממינוס. אם יש לך ני"ע, השקעה מצוינת זה למכור חלק כדי לכסות את המינוס.

shukishuki2

New member
זה נכון,אבל כעת מדובר במחלוקת:

לעולם עשה כדברי האשה...
זה נכון,אבל כעת מדובר במחלוקת:
והמחלוקת היא האם זה דבר מסוכן או לא מסוכן. בזה אני מבקש להעזר בכם כדי להוכיח לה את האמת. מעבר לזה, מובן שתמיד צריך לשמוע בקול האשה ולכן ההחלטה הסופית אינה קשורה לכך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה