כדור הארץ:

Cy ni cal

New member
כדור הארץ:

על איזה תאוריה התבססו המדענים בקביעת שנת לידתו ? ספרו לי שזה קשור למלוקולת הפחמן ולהעלמותה בעבר הייתה איטית יותר מאשר היום או להפך. אם תוכלו לתת לי קישור או הסבר מעמיק על הנושא הודה לכן מאוד .

יניב ריז

New member
הסבר כללי

לפחמן יש איזוטופים רדיואקטיבים, האיזוטופ שידוע לי שמשמש לקביעת גיל הוא פחמן 14, שזמן מחצית החיים שלו הוא כ-5730 שנים. מה הכוונה? לכל חומר רדיואקטיבי יש תכונה בשם "זמן מחצית חיים", שזה הזמן שלקוח למחצית מהחומר הרדיואקטיבי להתפרק. ישנם כמה אפשרויות של התפרקויות רדיואקטיביות: 1-פליטת אלפא:2 פרוטונים+2 ניוטרונים עוזבים את הגרעין. 2-פליטת בטא:ניוטרון נהפך לפרוטון (תוך כדי פליטת אלקטרון/פוזיטרון ואנטיניטרינו/ניטרינו) 3-פליטת גמא: פליטה של פוטון אנרגטי מאוד,וע"י כך ירידה באנרגיית הגרעין. ישנם חומרים שיש להם זמן מחצית חיים של אלפיות השניה (לורנציום,אם אינני טועה), ויש כאלו שלוקח להם אלפי שנים... ע"י בדיקה של כמות פחמן 14 במאובנים ועצמים שונים,ניתן לתארך את האובייקט.

יניב ריז

New member
הערה

בהתפרקות בטא חיובית,הפרוטון נהפך לניוטרון, בניגוד לבטא השלילית שבו הניוטרון נהפך לפרוטון.

1100F

New member
בהתפרקות ביטא חיובית מי שמתפרק הוא

אנטינויטרון שמתפרק לאנטיפרוטון + פוזיטרון + נויטרינו. הפרוטון אינו יכול להתפרק לנויטרון בין היתר מכיוון שהמסה שלו קטנה ממסת הנויטרון.

vizini

New member
זה נכון לגבי פרוטון חפשי.

לאו דוקא לגבי פרוטון בגרעין. כאן צריכה להיכנס בחשבון גם אנרגיית הקשר, והיא יכולה להפוך את התמונה.

יניב ריז

New member
לפי הספר "פיזיקה מודרנית" של יורם

אשל, זאת ההגדרה שלו להתפרקות בטא חיובית: "תהליך הפוך לתהליך בטא שלילי הוא התהליך של פליטת פוזיטרון. פוזיטרון הוא חלקיקי הדומהצ לאלקטרון (אותה המסה בדיוק) רק שמטענו הוא חיובי. ניתן לחשוב עליו כעל "אלקטרון חיובי". בשפה של תורת החלקיקים נקרא הפוזיטרון האנטי-חלקיק של האלקטרום, ובכך מתבטאת העובדה שהוא הפוך לו. תהליך פליטת הפוזיטרון בו פרוטון הופך לניוטרון ומשתחרר פוזיטרון מן הגרעין".... אז הוא טעה אני מניח? בגלל חוק שימור החומר-אנרגיה?

vizini

New member
לא, הוא לא טעה.

כאמור, בפרוטון חפשי תהליך כזה לא יקרה, אבל בפרוטון שנמצא בתוך גרעין מורכב זה יכול לקרות.

אני אוסיפ שאלה

אז מה גילו של היקום? ולמה כל הזמן ההערכות משתנות? ( 13\14\15 מיליארדי שנים) למרות שבינינו מה זה מיליאר'ד פחות או יותר בין חברים?

ארינמל1

New member
נכון לעכשיו

אם אני זוכר נכון, המספר המעודכן ביותר הוא 13.7 מיליארד שנה.

Cy ni cal

New member
תודה רבה לכולם

על התשובות :) אשמח להשתתף בפורום, יש כאן אווירה נעימה

למעלה