כדור אור אינסופי

Master Boo

New member
כדור אור אינסופי

אני בטוח שזה כבר עלה... אבל בכל מקרה
הרעיון הוא לכלוא מקור אור בתוך כדור. הכדור מורכב ממראה חד צדדית- פנים הכדור משקף, והחלק החיצוני שלו מתנהג כזכוכית רגילה. מה יקרה לאור שבפנים? יוחזר עד...? ומה אנחנו נראה מבחוץ? והאם יצירה של דבר כזה אפשרית בכלל? מבחינת כדור מושלם שאין בו בריחה, ומבחינת מקור אור מתאים?

אורן51234

New member
מראה חד-צדדית ושאלה נוספת

אם אתה מתכוון לאותה מראה שרואים בחדרי חקירות (מראה בצד אחד, חלון בצד שני) אז מראה כזאת אינה מראה מושלמת. אם אתה יכול לראות מה יש בתוך הכדור, אז חלק מהאור בתוכו עובר החוצה וכאן יש לך פיזור של אנרגיית האור אותה אתה מנסה לאגור. אם המראה מושלמת אני חושב שהאור באמת ימשיך לקפץ בתוך הכדור. (הנחה בלבד, אשמח אם מישהו יוכיח או יסתור זאת). הבעיה שמעשית אף מראה אינה מושלמת. גם אם המראה לא חדירה, החומר ממנו עשויה המראה עדיין יבלע חלק מהאור ובכך יהפוך את האור ששמרת בהדרגה לחום על פני הכדור. לסיום הוסיף שאלה משלי: בטמפ' האפס המוחלט מפסיקים חלקיקי החומר לנוע, האם הדבר משפיע על הפוטונים של האור?

Palass

New member
באמת איך מראה כזאת עובדת?

מהשהו שקשור לטיקוב אור? אפשר אולי להסברי מה זה קיטוב אור? פעם קראתי במדע פופולארי (החודשון) בטח לא הבנתי את זה נכון אבל, על אנשים שניסו והצלחו במידה מסוימת לכלוא אור ע"י הקפאה של מה שמסביב. מה היה הספור משהו שמא?

bigbang

New member
אין כזה דבר

הבעיה היא לא שקשה ליצור מראה איכותית מספיק או משהו. הבעיה היא שמבחינה עקרנית אין כזה דבר כמו מראה חד צדדית. מראה חד צדדית רגילה עובדת רק אם מצד אחד שלה חשוך יותר מהצד השני, וזה לא חשוב איך לשים את המראה עצמה.

bigbang

New member
ויש מקור בפנים?

אז ברגע מסויים המקור יגיע לשיווי משקל עם הפוטונים מסביבו. שום דבר מעניין בקיצור. זה בערך כמו להחזיק מים בדוד שמש אידאלי במשך הרבה מאוד זמן. בסופו של דבר המים יגיעו לטמפרטורה של הדוד ו..זהו. (אם נעזוב את העובדה שהכל יתפוצץ הרבה לפני). ואגב, כל מקור הוא בעל טמפרטורה סופית.

Master Boo

New member
אז זהו, שאלה היא

אם הוא פשוט יתפוצץ מהחום או ממה שלא יהיה
ויש כזה מקור אור בכלל? שהוא "מושלם"? אני מתכוון למקור שלא יאכל את האור בעצמו? ובקשר לטמפרטורה סופית... אם אני לא טועה, יש טמפ' מינימלית שקבעו שאי אפשר לעבור אותה, לא? משהו שקשור לתזוזה של ה_____(פוטונים?). יש גם טמפם' חיובית כזאת? טמפ' מקסימלית?

bigbang

New member
תשובה

אין טמרטורה מקסימלית והעניין הוא לא שהמקור "אוכל" פוטונים. באופן כללי, אין בטבע חוק שימור הפוטונים. (לכן, כמות הפוטונים לא תגדל לאינסוף). פשוט ברגע מסויים הפוטונים שמסתובבים סביב המקור יפסיקו להתחמם.. ושום דבר לא חייב להתפוצץ (תיאורטית)

למעלה