כדורי מלריה

• פותח הנושא ffcc
  • פורסם בתאריך

ffcc

New member
כדורי מלריה../images/Emo101.gif

אני טס לתילאנד נאפל והמדינות השכנות לתילאנד ויש כדורי מלריה בשם דוקסצילין ורציתי לדעת אם משהו שמע עלהם? ואם הם טובים באיזור? וגם אם יש צורך לעשות חיסון נגד דלקת קרום המח לנפאל.

jeshu

New member
זו אנטיביוטיקה בעלת טווח פעולה רחב והיא טובה גם כנגד אחד הזנים של המלריה שמצוי בצפון תאילנד לאוס ובורמה. תנסה למצוא מידע באתר של ארגון הבריאות העולמי או היכן שהתחסנת.

NetaSher

New member
חוויות דוקסיציקלין

אני חייתי הרבה זמן על כדורים אלו, לא רציתי להתנסות בתופעות הלוואי של לריאם. כתוצאה מהחדרת אנטיביוטיקה יומית - לא חליתי בשום דבר! אפילו לא קלקול קיבה מזערי בהודו! מה שכן, עדיף לא לקחת לפני השינה, לא על בטן ריקה (בחילה בחילה בחילה) לא עם אלכוהול (big no no!) ועדיף לא עם מוצרי חלב וקפאין (אין במילא הרבה מוצרי חלב במזרח). רק אל תעשה את אם כל הטעויות שחברתי עשתה - דוקסיציקלין עם White Russian...

jeshu

New member
בנוסף דוסצילין פוגעת בכושר ההתגוננות של הגוף מפני קרינת השמש (מפריעה למסלול ביוכימי כלשהו בגוף אני מניח) ולא מומלצת למשל בעונה היבשה על שפת הים בחוף טרופי כשהשמש בזווית של 90 מעלות....בלי לבוש ארוך לטעמי - תרופות נגד מלריה וגם אחרות רק למקרי חירום ולא למניע.מזון בריאות הן ממש לא.... ניתן לשאול את המקומיים כשאתה מגיע לאיזה מקום אם יש שם מלריה.

NetaSher

New member
צודק, שכחתי את השמש

אבל אני בכל מקרה מקפידה להתמרח באדיקות ולהמנע. כשטיילתי בדרום אמריקה, נשבר לי מהכדורים והחלטתי שזה לא טוב לגוף שלי - ונחש מה קרה... אני עדיין טוענת שזה לא היה מלריה, אבל הרופאה כן...

jeshu

New member
אני לא יודע איזה סימפטומים היו לך ואני בטח לא רופא,אבל נראה לי שניתן לבדוק כשזה קורה האם מדובר במלריה. הפלסמודיום,הטפיל החד תאי שגורם לה,הוא דיי גדול יחסית לחיידקים למשל. האם בדקו את דמך כשזה קרה ? באיזו תרופה טופלת? באמת צריך לחשוב כשלא לוקחים את הכדורים ולשאול האם יש מלריה באיזור ושוב אני מניח שלפעמים זה קורה.

sela v

New member
לי היה חום בטיול בזימבבוה

ואז ניגשתי לבית החולים בהררה זה היה מעקיצה של מרבה רגליים זה מה שאמרו לי, אבל הרופא אולי גם בשביל להעשיר את קופת הבית חולים עשה לי בדיקת מלריה, וגילה שאין לי מלריה.

jeshu

New member
אני חושב שלא צריך לחסוך יותר מידי כשמתעורר חשש.זו מחלה מסוכנת והרופא אם הוא רציני צריך גם לדעת האם יש איזה התפרצות באיזור.

NetaSher

New member
סיפורי מלריה

כשחליתי בדקו אותי, אבל הספרדית שלי לא הייתה כל כך טובה בשלב זה. אחר כך חשבתי שהבראתי ואז זה רק הלך ונהיה גרוע. בגלל שזה היה בגלים (רעידות בלתי פוסקות, חום גבוה וכו') ואז הרגשתי בריאה לחלוטין - הרופאה המערבייה חשבה שזה מלריה. היא טענה גם שהיה לי טיפוס באותו הזמן כי גם סבלתי מכאבי בטן נוראים. קבלתי תרופה כלשהי למלריה והזיתי לחלוטין... פשוט אחרי כל כך הרבה חודשים של כדורי מלריה החלטתי שהגוף שלי זקוק למנוחה. אני מניחה שהוא קבל מנוחה מסוג אחר...

סאקרה

New member
יש עדכונים חשובים בנושא המלריה

בישראל לצערי,מספר הרופאים שמתמצאים במחלות טרופיות ממש זעום. משרד הבריאות תפס ראש נצנץ,והחליט להמליץ על נטילת לאריאם (מפלוקווין) כטיפול פרופילגטי כולל, בלי לתת את הדעת לסוגי המלריה ביעדים השונים ולאפשרות שחשיפה לתרופה באיזורים שהיא אינה נחוצה,תגרום נזק עתידי. בתשובה לטענות שנשמעו מצד רופאים מודעים ענה המשרד: רב הטיילים הם צעירים חסרי נסיון והם לא יצליחו לעקוב אחרי הוראות מורכבות. יש היום כמה תרופות שאפשר לטול רק באיזורי החשיפה ולא צריך ללהמשיך ולצרוך אותן ,ברגע שיצאת מהאיזור הנגוע. (פרימקווין,למשל,) אני מציעה שתכנסו לאתר (אנגלית. זה מה יש) המצורף,יש שם המלצות מאוד ספציפיות,במיוחד בקישור לTRAVELERS.

חי בר

New member
גם שימוש נרחב באנטיביוטיקה

בסופו של דבר גורם לחוסר היעילות שלה מתי שבאמת צריך אותה. אין מה לעשות, המיקרובים יודעים להתמודד עם כל מה שלא מנסים נגדם- בעזרת המספרים הגדולים ומהירות ההתרבות שלהם הם מצליחים לעשות בפרקי זמן קצרים יחסית מה שלבני אדם היה לוקח כמה וכמה דורות. במאבק הזה הם תמיד מנצחים אותנו

jeshu

New member
לא תמיד המלריה הודברה במדינות רבות ,ישראל,קובה,ארה"ב איטליה ,סינגפור וכו'. זה בין היתר הודות לכך שמחלה זו היא אובליגטורית לבני אדם (ואולי גם לקופי אדם) ופה החולשה שלה.

sela v

New member
מאיפה המידע על משרד הבריאות?

זה משהו שהיה כתוב באיזשהו מקום?

למעלה