כדורי מלח לריצה למרחקים ארוכים

richg97

New member
וגם

קופסת טיק-טק (הסוכריות - 1 קלוריה וכו'...) ריקה שחותכים את מדבקת הנייר שלה. הקפסולות לא עוברות בפתח הקטן אבל אפשר להסיר את כל המכסה.
וגם
מלחיית פיקניקים קטנה ושטוחה - לי יש כזו של טאפרוור שעברה הסבת יעוד לאחסון כדורי מלח לריצה.
וגם
מבחנת מעבדה פלסטית עם פקק.
רועי.

מלחים ופעילות גופנית

לגבי מלחים ופעילות גופנית - עמדת ISSN (international society of sport nutrition) משנת 2010 בנושא היא שדרוש לקחת נתרן / אשלגן וכו' במקרים של פעילות גופנית בחום (אם הייתה התאקלמות לחום של מספר ימים - זה פחות רלוונטי) או במקרים של פעילות גופנית ארוכת מרחק - ריצות אולטרה לדוגמא - וזאת למניעת היפו-נתרמיה. אין עדין הוכחה שלקיחת אשלגן מונעת התכווצויות שרירים במהלך פעילות. לגבי נתרן יש הוכחות שלקיחתו עוזרת למנוע התכווצויות, וגם היפו-נתרמיה במקרים של פעילות בחום. לקיחת מגנזיום בכמויות גדולות במהלך פעילות יכולה להוביל ליציאה אצל מי שרגיש לכך.
לכן, במידה ובוחרים לקחת כדאי לשים לב לא לקחת יותר מידי, מכיוון שעודפי מלח יכולים לגרום להתייבשות עקב היפר-נתרמיה או לבעיות אחרות. אגב, כמות הלקיחה משתנה מאדם לאדם וכדאי לעשות את הניסויים במהלך האימונים ולא לגלות את הצורך במהלך המרתון. כדאי גם לשים לב כי במשקה איזוטוני ששותים יש כ-9 מ"ג נתרן לכל 100 מ"ל משקה. כמו כן, יש נתרן גם בג'לים בכמויות הנעות בין 50 - 250 מ"ג (לפעמים אף יותר).

RunKal

New member
הכול קשקוש

אתם שבויים בשטיפת המוח השיווקית והמסחרית.
בתנאים סבירים מאבדים כמויות מיקרוסקופיות ובגוף יש מספיק רזרבה.
איך רצו לפני שמכרו כדורי מלח ומגנזיום?
משקה איזוטוני מספיק מעל ומעבר.
אבל אי אפשר להתווכח עם מי שמרגיש שזה מונע לו התכווצות.
בטוח גם שככל שזה יותר יקר זה עושה את העבודה יותר טוב.
איש באמונתו ירוץ...

yevgenis

New member
איך זה קשור לשיווק?כמה עולה קילו מלח?ולמה

איזוטוני כן?לא מספיק מים עם ויטמינצ'ק?

RunKal

New member
ויטמינצ'יק לימון זה האיזוטוני שלי

באמת באמת, ברצינות, בריצות ההכנה הארוכות למרתון אני שותה ויטמינצ'יק לימון.
זה האיזוטוני שלי וזה מספיק.

המשך קצר

במידה וזה לא היה מובן ממה שרשמתי - בד"כ משקה איזוטוני/ג'לים/אוכל מספיקים במהלך פעילות עד מרתון ואין צורך בכדורי מלח. המקרים בהם כן כדאי לקחת הם אקלים חם/לח ללא התאקלמות מספקת, או ריצות אולטרה/איירומן או מי שסבל וסובל מהתכווצויות במהלך האימונים בריצות ארוכות.

תגדיר מרחקים ארוכים....

תלוי בחום(הזעה) וכמה זמן רצים

בין שאר היתרונות שבטח נאמרו כבר המלח גם מאפשר לך להחזיק מים בגוף...

Amir Shvoong

New member
מה היה אומר ד”ר רפי וישניצר ...

פעם שמעתי את הרצאתו של ד”ר רפי וישניצר, מאמנו של בימרו, וכשמשהו שאל אותו
על כדורי מלח, הבחור חטף ת'קריזה, ואמר שזה (לא במילים מדוייקים) שטות מוחלטת
ובזבוז כסף לרצי מרתון.

לדעתי, גם אם זה פלצאבו ועוזר, אז למה לא.
אמיר

yevgenis

New member
רפי צודק...למה לאחד כמו לאנס ולכדורי מלח

nirhorv

New member
כמובן שכן

כמובן שיכולים להחליף.. .בייחוד אם זה שותף נודניק עם הפרעות היסטריה...

itay0304

New member
כדורי מלח

רצתי כבר 10 מרתונים ואף פעם לא השתמשתי בכדרי מלח. ואף פעם לא סבלתי מהתקבצויות.
יתכן שהכנה נכונה ושמירה על תזונה נכונה גורמת לכך שלא צריך להשתמש בתוספים למינהם.

ilanRun

New member
לדעתי רוב המרתוניסטים לא לוקחים כדורי מלח

זה לא אומר שאם צפוי מזג אוויר חם:
- לא כדאי להעמיס מעט מלח ביומיים שלפני המירוץ (פשוט להמליח מעט יותר את המזון)
- לשתות איזוטוני לפני ותוך כדי
יש המון סיבות אחרות לכך ששרירים יתפסו במהלך ריצת מרתון, ולא כדאי להאשים רק את המלח. זה פתרון קל מידי......

barbur36

New member
מה הסיבות?

השנה בטבריה בקמ חטפתי התכווצויות ב 2 הרגלים בו זמנית! כמעט ולא סיימתי (ירדתי מקצב 5:25 ל 6:45 אחרי עצירה)
זה היה המרתון השני שלי. מעולם לא היו לי התכווצויות ורצתי ארוכות בקור בגשם וגם בחום.
מעולם גם לא לקחתי מלח אבל בעקבות מה שקרה חשבתי להתחיל
רוצה לרוץ בתל אביב וקצת חושש....

ilanRun

New member
אל תחשוש לרוץ בתל אביב

ריצת מרתון היא לא משהו טריויאלי לגוף.
לעיתים הגוף לא עומד בציפיות למרות שעשית הכל כמו שצריך.
התכווצויות עשויות לנבוע מאימונים לא מתאימים, יותר מידי אימונים, טייפר לקוי, ריצה בקצב מהיר מידי, קור וביגוד לא מתאים (רצת עם טייטס?) ומתזונה לקויה . יתכן שלא ירדת בקצב נגד הרוח, וזה שווה להגברת מהירות. אני לא פוסל על הסף את נושא המלח, אבל בקור שהיה ובהנחה שלא הזעת הרבה אז הסבירות נמוכה. ג׳לים ואיזוטוני בתחנות אמורים להספיק.
תגיע מוכן לתל אביב,תעצור בתחנות ל15 שניות לשתות איזוטוני, ןושיהיה בהצלחה.
(רק להבהיר שאני לא איש מקצוע- וההמלצות מתוך נסיון בלבד)
אילן

למעלה