כדורי מלח לריצה למרחקים ארוכים

nirhorv

New member
כדורי מלח לריצה למרחקים ארוכים

תגידו מה הסיפור של כדורי מלח? דעות מומחים ובעלי נסיון יתקבלו בברכה...
ניר

har27

New member
וודו מהסוג המשובח ביותר

על תקן "אם לא מועיל - לא מזיק".
ייתכן שבמרתון שנערך בתנאי חום כבד זה עוזר להחזיר חלק מהמלחים שנאבדים בהזעה המוגברת.

starchild80

New member
חולק עליך בצורה חד משמעית

במרתון היחיד בו לא השתמשתי בכדורי מלח (כי חשבתי שזה כנראה מיותר) סבלתי מהתכווצויות שרירים בשלב מוקדם יחסית בריצה.
לטעמי זה דבר חשוב, אם כי אין ספק שלא לכל אחד באותה מידה.
בגדול במהלך הריצה אנחנו מזיעים והזיעה כוללת נוזלים ומלחים. חלק מהנוזלים אנחנו מחזירים כשאנחנו שותים, אבל זה מוריד את ריכוז המלחים (תיאור פשטני אבל מספיק מקורב) וזה יכול לגרום להתכווצויות שרירים.

comodor64

New member
מצד שני הגוף מווסת את יציאת המלח

ככל שתאבד יותר נוזלים
תשתין פחות-ותזיע פחות מלח-אם כי עדיין תפתח חוב עם הזמן

סתם שאלה-מתי ואיך כל הסוסים הקנייתים בולעים את המלוח'יות שלהם?
(אם בכלל)

starchild80

New member
אני לא חושב שזה נכון לגביהם

באופן אישי, גם אני לא משתמש בכדורי מלח באימון של שעתיים

תוספת משיטוטי בפאבמד, וחיפוש חומר ברשת:

1)לא נמצא קשר בין נטילת מלחים ובעיית תפיסות שרירים. או לפחות לא נמצא קשר כזה ששונה ברמת מובהקות מול פלסבו.
2)אחד המומחים בארץ בתחום התזונה לספורטאים (והמדופלם מביניהם) אומר שהתפיסות איננה תוצאה של שינוי במאזן מלחים, אלא במאזן פחמימה(אני מקווה שאני לא משנה את דבריו, אשמח לקבל תיקון בנושא).
3)אתה מעיד שנתפסת באותו מרתון בשלב מוקדם, האם גם באימונים (כולל הקצרים) היית נוטל באופן קבוע כדור מלח, ובאלו שלא היית נתפס? בכל מקרה, דווקא בגלל שההתפסות באה בשלב מוקדם נראה לי שזה מעיד פחות על מחסור מלחים. בכל אופן, האם אפשר לבודד את כל המשתנים בצורה כזאת ולקבוע נחרצות שכדורי המלח הם ההבדל?

המסקנות שלי לפחות שכדורי מלח הם לא דבר קריטי, אלא אם אתה לא מאוזן עוד מלפני המרתון\המרתון בתקופה חמה מאוד\האירוע סבולת מתארך מאוד.
אני אגב באימונים לאיירונמן ניסיתי עם ובלי כדורי מלח, התקופה הייתה סוף מאי ויוני ולא הרגשתי הבדל משמעותי.

starchild80

New member
אני בטוח שזה לא פרמטר בודד, אבל

בכל מקרה בק"מ 28 החלו לי התכווצויות כשבאותו המרתון ובהכנות אליו לא נטלתי כדורי מלח כי הטלתי ספק ביעילותם. מבחינתי, למדתי בדרך הקשה.

nirhorv

New member
תודה חברים, על פניו אני מתרשם שזה לא אישיו

תודה חברים, על פניו אני מתרשם שזה לא כזה אישיו...
כרגע מתאמן למרתון הראשון שלי , הגעתי ל 30 והכל בסדר. לא ממהר לדחוף כל דבר לגוף אבל נשמע לי הגיוני שבמזג אוויר חם ולח יש לזה יותר משמעות.

שבוע טוב!
ניר

Aliti

New member
יש תמונה?

לא ברור לי אם הם ממש כדוריים כמו גולות (ונראים כמו נפטלין) או מין דיסקיות כמו אקמול שבולעים או מוצצים

אריק106

New member
כדורי מלח עוזרים לי.ולא אכפת לי אם זה פלאצבו.

יש כדורים בצורת סוכריות טעימות,יש בצורת גלולות.אני לוקח כדורי מלח בריצות מעל 30 ק"מ.כדור - כל 8 ק"מ בערך.

רצים למען רצים ותורמים לקהילה.
http://www.facebook.com/events/139050399585469/?ref=2

צריך להיות אכפת לך

עודף מלחים עלול להזיק לך לא פחות. עלול להקשות את ספיגת הנוזלים בגוף, להאט ולהגביר תהליכים מסויימים ברמה תאית(שאתה לא רוצה שיקרו). במקרי קיצון להזיק בצורה קריטית. (תכלס לא סביר שזה יקרה, אבל לפגוע בביצועים שלך אם אתה צורך מלחים בעודף סביר ביותר).
הקלישאה ש"מקסימום זה לא מזיק" לא נכונה במקרה הזה.

אריק106

New member
מחר בבוקר אעבור בדיקות דם.

כבר ביום רביעי יהיו תוצאות.אז נדע שוב אם כדורי המלח הזיקו.

אריק106

New member
עדכון:

הבדיקות מראות שהכל בסדר.כנראה שכדורי המלח לא משפיעים לרעה.

Run45

New member
מה בין איזוטוני לכדור מלח ?

מה בין איזוטוני לכדור מלח? האם אין להם אותו תפקיד? וכוונתי לא לכדור מלח רגיל אלא המוכרים יותר כמו beyond salt של vitacost.

ובכלל בכדור הנ״ל יש 300mg נתרן ובג׳ל 200mg ובמנה איזוטוני של Gu 250mg.

אז האם יש הבדל בשימוש או הכל תוצר של שיווק?

yevgenis

New member
להבנתי לקיחת תוספת תלויה בכמות המיקרו

אלמנטים ומלחים שאתה מאבד עם זיעה וגם בחילוף החומרים של אדם ספציפי
עוד במאה19 נתנו תוספת של מלח לעובדים בחום,במאה 20 כל הצבאות שנלחמו במדבר קיבלו תוספת של מלח אז כנראה גם בלי להסתמך על כל מיני ממצאי מחקר המוגבלים ישנם ניסיון של 200 שנים בנושא

JT26

New member
תופס טרמפ - עוד שאלת מלח..

מתוך הנחה שאתם לוקחים 6-8-10-12 כדורי-מלח למרתון/ארוכה, איפה אתם שמים אותם? (שקית ניילון מסרבלת את העסק).
תודה לעונים המנוסים.

אליק90

New member
פתרון נוסף..

לוקחים קופסת תרופות שבועית בעלת 7 תאים ובכל תא שמים מה שצריך.
אני אישית לוקח גם כדורי BCAA שלדעתי הרבה יותר חשובים וההשפעה שלהם ניכרת גם בסוף המירוץ ולא רק במהלכו.

למעלה