כדורי מלח - כמה ? מתי ?

כדורי מלח - כמה ? מתי ?

בוקר טוב

אני רץ לבדי 3 פעמים בשבוע
פעמיים 10 - 11 ק"מ - בערך 70 דקות
פעם אחת 15 ק"מ - בערך 105 דקות
היות ואני גר במקום ממש לא מישורי אז יש הפרש גובה של 100 - 120 מטר בין נקודות ההתחלה לנקוד האמצע (אני רץ "הלוך חוזר") וגם רוח לא חסר לנו - בקיצור "מלחמה".....
מטבעי אני מזיע די הרבה ושמעתי שצריך לקחת כדורי מלח.
כמה ? מה ? סוג ?

tamir321

New member
כניראה שאתה לא צריך

אתה רץ 3 פעמים בשבוע מסים את הריצה (מקווה שעם חיוך)
אז למה לשנות
עם יתפסו לך השרירים מחוסר מלח אתה כבר תדע
כנראה שאתה צורך מספיק מלח בחיי היום יום.
תמשיך להנות

eladwe

New member
לפחות מעשרים ק"מ לא צריך מלח

אתה יכול לנסות לקחת כדור אחד באמצע הדרך ולהרגיש אם זה עוזר לך בכלל. חוץ מלמשקל של הארנק שלך, הוא לא מזיק.
לפעמים הכדור עוזר יותר פסיכולוגית מאשר על באמת. זאת אומרת שמי שרץ מרגיש שזה עוזר לו למרות שלפי המספרים של: מאגר המלחים בגוף - קצב איבוד המלחים * זמן האימון + כמות המלח בכדור זה יוצא זניח למדי.

רץ בשטח

New member
במרחקים/זמנים שאתה מזכיר מיותר לחלוטין

למרות ריבוי הכתבות ושלל העצות האינסופי שקיים ברשת, וגדל לפני כל מרתון נוסף, טוב יהיה למרבית המוחלטת של הרצים, כולל הרצים למרחק של מרתון מלא, שלא להתעסק יתר על המידה בנושא השתייה ותיסוף המלחים. למעשה, במרחקים אלו שתייה סבירה של חצי ליטר עד ליטר, ללא תיסוף מלח, תיתן מענה מספק. דווקא מי שמנסים לשחק, לשתות יותר לפני האירוע, או משתוללים עם השתייה לטוב או לרע במהלכו, הם אלו שמוצאים את עצמם בצרה. שתיית משקה איזוטוני (אנו מתייחסים כאן רק לרכיב המלחים שבו, נושא הפחמימות נידון בעבר בהרחבה) או תיסוף ברמה של כדור מלח לפני האירוע או מדי שעה במהלכו לא יזיקו, אבל בפועל מדובר על כמות קטנה למדי שההשפעה שלה יותר פסיכולוגית מפיזיולוגית.
לעומת זאת, מתחרי אולטרה המתחרים באירועים הנמשכים 5 שעות ויותר צריכים לקחת את הנושא ברצינות, כמו את כל נושא התזונה, לחקור מה עובד עבורם בצורה הטובה ביותר במהלך האימונים תחת תנאים שונים, ולתרגל זאת שוב ושוב. ועם כל זאת, אין מנוס גם מאלתורים ביום האירוע עצמו, בכדי להתאים את הצריכה לתנאים המשתנים, תוך שימוש בניסיון שנצבר במהלך האימונים.

שתייה באירועי סיבולת ארוכים

Yrubanenko

New member
כדורי מלח

לא מהווים משהו שעוזר בשוטף אלה בעיקר לתת פיצוי על אובדן מלחים בהזעה בפעילות ספורטיבית עצימה שמשכה ארוך ( מרתון / חצי איש ברזל/ איש ברזל/ רכיבות ארוכות) . לריצות קצרות עד חצי מרתון ( למעט בתנאי חום קיצוניים שאז בכלל לא בטוח שכדאי לעשות ספורט) לא חושב שיש צורך בכלל.
&nbsp
המערכת העצבית חייבת רמה מאוזנת של מלחים בגוף כדי להעביר פקודות חשמליות. מחסור קיצוני במלח יתבטא ב"תפיסת" שרירים ובמקרים קיצוניים מאד גם עשוייה לגרור מוות. ( לא רופא ולא יועץ רפואי, הכתוב כאן מידע אישי בלבד ואינו מהווה תחליף להתייעצות רפואית)

למעלה