כדורים

lironsag

New member
אבל יש אנשים שלא שורדים את התרופות האלה עם

דברים איומים נוספים כמו אשפוז כפוי וכמו בית הזוי . בגלל זה זה לא בסדר. וכל אלה שכן שרדו למרבה הפרדוכס מסתירים את הטירוף שבתרופה אנאפרניל. ברור שהם לא אשמים שהם שרדו אבל יש משהו מאוד לא צודק בזה מצד הממסד כלפי אלה שלא שורדים את התרופה הזאת ואולי עוד תרופות ועוד דברים וחייבים למצוא לזה פיתרון. יכול להיות שהתרופה מאוד עוזרת לאו סי די ולדברים אחרים לא, אבל יש הרבה מצבים אחרים שבהם גם נותנים אותה.

lironsag

New member
אנאפרניל זה הדבר הכי רע שקיים

פעם הייתי אחרי תאונת דרכים עם בעיות קשות בזיכרון. חייבו אותי ללכת לפסיכולוגים וגדל אצלי דיכאון והופנתי לפסיכיאטר שנתן לי אנאפרניל שבעקבותיו נהיו לי נסיונות אובדניים בלתי פוסקים ואמא שלי הפסיקה לתת לי. אחרי הרבה נים היה לי ידיד עם משפחה מאוד קשה ומציאות מאוד קשה. אחר כך ראיתי שהיה לו אנפרניל ובטיפשוטי דווקא יעצתי לו לקחת את זה, אין לי מושג מה הוא עשה, אבל אני יודעת שאנאפרניל הוא דבר שאסור לתת גם אם יש כאלה שסובלים אותו כי יש כאלה שלא סובלים אותו ויש לו תחליפים.

אמא11

New member
היי לירון יקרה ובוקר טוב

גם לגבי תרופות, אבל גם לגבי כל דבר בחיים, כדאי לשמור על ראש פתוח ולהזהר מהכללות. הרי לא עשית מחקר אמיתי על נבדקים, עם תעוד. מה שאת פגשת זה עניין מקרי. לצערי ממש נתקלת בטיפול שלא עזר לך ואפילו הזיק, ולצערי ידיד שלך כבר איננו אבל אינך יכולה לומר בבטחה שזה מהאנאפרניל. לכל דבר יש קצוות קיצוניים וכנ"ל גם ההתייחסות לטיפול תרופתי: החל מאנשים שהם נגד באופן גורף ומנגד אנשים שהם בעד באופן גורף, וכל צד נתמך המחקרים, בכתבות בעיתונים, בפורומים, בבלוגים ועוד. אנאפרניל היא תרופה ותיקה ולהרבה אנשים היא כן עוזרת ואפילו מאד מאד. רק טוב תמי

lironsag

New member
כדורים

כדורים מפחיתים את עוצמת הסמפטומים שמפריעים לתפקד אבל אז יכולה להתבצע אובדנות , אם הסמפטומים הם כתוצאה ממצב חיצוני רע שכמובן שכדורים לא פתרו. יש פורום שלן יעל ניסן ששם היא נותנת תשובות שבסופו של דבר הן מסוכנות.

lironsag

New member
מה שבטוח זה

שיש לאנאפרניל השפעה רעה בהתחלת הטיפול. את זה אני אומרת מנסיון אישי. זה שאין מחקר אמיתי עם תיעוד זאת הפשלה כי זה מה שגורם לאנשים לא להאמין לעובדות בשטח ולא להאמין לעצמם ולא להאמין לשכל הישר שלהם., וזה שאין מישהו שהיה לו אינטרס לעשות מחקר אמיתי זאת לא סיבה לעשות הכללות הפוכות. את לא יכולה להוכיח שמשהו הוא מקרי. שום קצה קיצוני הוא לא אמין. האמת נמצאת בפרטים הקטנים והרבה אנשים שאנאפרניל כן עוזרת להם ואפילו מאוד מאוד הם לא הוכחה. גם זה שהתרופה ותיקה זה לא הוכחה. צריך לבדוק מה משותף לכל אלה שהיא כן עוזרת להם , מה משותף לכל אלה שהיא לא עוזרת להם, מה הנזק שלה, מה התועלת שלה, באילו מקרים מתבטא הנזק, באילו מקרים מתבטאת התועלת, מה מקרי ומה לא, למי זה עוזר מאוד למי זה עוזר קצת, למי זה לא עוזר ולמי זה מזיק.מחקרים שמתבססים למעשה על סטטיסטיקה ובפרט כתבות עיתונים, פורומים, בלוגים ועוד הם לא דברים רציניים שיכולים לתמוך .זה שאנאפרניל היא תרופה ותיקה זה לא משהו שהוא בהכרח לטובתה, כי הרי בתחום הזה יש כל הזמן דורות חדשים של תרופות שאמורים לתת מענה לפאקים של התרופות מהדורות הישנים. כמו כן זה שלהרבה אנשים היא עוזרת מאוד מאוד לא קשור לאנשים שלהם היא לא עוזרת וכמובן לא קשור לאלה שהיא לא עוזרת להם . כמו כן היא ניתנת בכמה סוגים של מקרים, וממה שאני הבנתי ממך היא ניתנת ועוזרת במקרים של OCD . בשטח היא ניתנת גם לאנשים שיש להם אבחנות אחרות ושם מהנסיון הדל שלי אין הצלחות מזהירות, ויש חוסר הצלחות מזהיר. לכן אני טוענת שהאמת נמצאת בפרטים, וזה שלך ולעוד אלף נוספים התרופה עזרה ולאחרים התרופה הזאת מסוכנת, לא מצדיק לחשוף לסכנות חמורות ביותר שתרופה זו טומנת בחובה, וסכנות אלו כוללות את תופעות הלוואי שלה שלא תמיד מפקחים עליהן מספיק. האבחנות לפי הסמפטומים ומתן התרופות לפיהם , מתעלמים מכל הדברים האחרים שמסביב לסמפטומים. ולהעלים סמפטומים תוך התעלמות בוטה מדברים אחרים ועל חשבון טיפול בדברים אחרים, זה עניין שלחלק הוא לא משמעותי ולא מזיק ולחלק הוא פשוט אבסורדי.

lironsag

New member
מה שבטוח זה

שיש לאנאפרניל השפעה רעה בהתחלת הטיפול. את זה אני אומרת מנסיון אישי. זה שאין מחקר אמיתי עם תיעוד זאת הפשלה כי זה מה שגורם לאנשים לא להאמין לעובדות בשטח ולא להאמין לעצמם ולא להאמין לשכל הישר שלהם., וזה שאין מישהו שהיה לו אינטרס לעשות מחקר אמיתי זאת לא סיבה לעשות הכללות הפוכות. את לא יכולה להוכיח שמשהו הוא מקרי. שום קצה קיצוני הוא לא אמין. האמת נמצאת בפרטים הקטנים והרבה אנשים שאנאפרניל כן עוזרת להם ואפילו מאוד מאוד הם לא הוכחה. גם זה שהתרופה ותיקה זה לא הוכחה. צריך לבדוק מה משותף לכל אלה שהיא כן עוזרת להם , מה משותף לכל אלה שהיא לא עוזרת להם, מה הנזק שלה, מה התועלת שלה, באילו מקרים מתבטא הנזק, באילו מקרים מתבטאת התועלת, מה מקרי ומה לא, למי זה עוזר מאוד למי זה עוזר קצת, למי זה לא עוזר ולמי זה מזיק.מחקרים שמתבססים למעשה על סטטיסטיקה ובפרט כתבות עיתונים, פורומים, בלוגים ועוד הם לא דברים רציניים שיכולים לתמוך .זה שאנאפרניל היא תרופה ותיקה זה לא משהו שהוא בהכרח לטובתה, כי הרי בתחום הזה יש כל הזמן דורות חדשים של תרופות שאמורים לתת מענה לפאקים של התרופות מהדורות הישנים. כמו כן זה שלהרבה אנשים היא עוזרת מאוד מאוד לא קשור לאנשים שלהם היא לא עוזרת וכמובן לא קשור לאלה שהיא לא עוזרת להם . כמו כן היא ניתנת בכמה סוגים של מקרים, וממה שאני הבנתי ממך היא ניתנת ועוזרת במקרים של OCD . בשטח היא ניתנת גם לאנשים שיש להם אבחנות אחרות ושם מהנסיון הדל שלי אין הצלחות מזהירות, ויש חוסר הצלחות מזהיר. לכן אני טוענת שהאמת נמצאת בפרטים, וזה שלך ולעוד אלף נוספים התרופה עזרה ולאחרים התרופה הזאת מסוכנת, לא מצדיק לחשוף לסכנות חמורות ביותר שתרופה זו טומנת בחובה, וסכנות אלו כוללות את תופעות הלוואי שלה שלא תמיד מפקחים עליהן מספיק. האבחנות לפי הסמפטומים ומתן התרופות לפיהם , מתעלמים מכל הדברים האחרים שמסביב לסמפטומים. ולהעלים סמפטומים תוך התעלמות בוטה מדברים אחרים ועל חשבון טיפול בדברים אחרים, זה עניין שלחלק הוא לא משמעותי ולא מזיק ולחלק הוא פשוט אבסורדי.

lironsag

New member
שלחתי לך תשובה על הכל אבל לא רואים אותה וחבל

אין כזה דבר התייחסות גורפת לטיפול תרופתי. גם אין כזה דבר ענין מקרי.כל מקרה הוא עניין. כדאי להזהר מהכללות זה נכון לשני הכיוונים. אני יכולה לאמר בביטחה מה שאני מקרה אחד חווה מאנאפרניל ומה שהפסיק לחוות כשהפסיק עם אנאפרניל. האמת נמצאת בפרטים הקטנים ולא בסמפטומים ולא בסטטיסטיקות או במחקרים סטטיסטיים. מישהו בדק מה משותף לכל האנשים שהתרופה כן עוזרת להם מאוד , ומה משותף או לא משותף לכל האנשים שהתרופה לא עוזרת/מזיקה להם? מישהו לקח בחשבון את מידת הנזק ולא רק את מידת התועלת? אולי התרופה הזאת טובה רק לOCD ? התרופה הזאת ניתנת במגוון של מקרים אחרים גם כן, וסמפטומים התנהגותיים/נפשיים יכולים לנבוע ממגוון סיבות שהטיפול להעלמתם משפיע באופן מאוד שונה לגבי סיבות שונות, ואין פרופורציה למידת הסכנה שחושפים אנשים אליה בטיפול הזה, ולמידת הבלבול שחושפים אליו באותו זמן.

אמא11

New member
היי לירון יקרה

מאחר וכדורים משפיעים על כל אדם באופן שונה, הרי שאי אפשר על סמך נסיון אישי שלך להכליל לגבי כווולם. אני מבינה שעבורך האנאפרניל היה גרוע ולא התאים לך. מנסיון עם אדם קרוב מאד , האנאפרניל היא תרופה מצויינת שמעלימה את הOCD שלו ב-95% ובזכות התרופה מתאפשרים חיים "רגילים" ואפילו טובים. שוב, התשבוחות האלה (שלי) הם במקרה מסויים וחשוב לזכור שכל מקרה לגופו, גם לחיוב וגם לשלילה. בנושא של תרופות וטיפול עדיף לא להסתמך על פורומים באינטרנט (כולל זה שלנו) אלא לפנות לרופא או פסיכולוג. לירון, כיצד את מסתדרת עכשיו? האם את מרגישה יותר טוב? מה כן פותר לך את הבעיות? תודה ששיתפת אותנו תמי

lironsag

New member
תשובה

מאחר שרק הייתי בדיכאון מעומס שהיה עלי אחרי פציעה ובאמצע הלימודים ולכבוד זה נתנו לי אנאפרניל אחרי שניסיתי להתאבד, ואחרי תקופה מסויימת ניסיתי שוב ושוב להתאבד ואז אמא שלי ביוזמתה הפסיקה לי את התרופה, ומאחר שידיד קרוב שלי נשבר שנתיים אחרי שאמא שלו נפטרה, הרבה שנים אחרי שאבא שלו נפטר ושנים אחרי שאח שלו שהיה אלים גם קודם, לפי מה ששמעתי, חטף מחלת נפש קשה, ובלי שממש ידעתי כנראה שאשפזו אותו, ולצערי ראיתי שנתנו לו אנאפרניל ואמרתי לו שזה טוב כי תקופה מסויימת זה היה גם לי טוב וכי חשבתי לבוא לבקר אותו הרבה בבית אבל למעשה כמעט לא ביקרתי אותו ולא הבנתי למה הוא לא בבית לפעמים, וביום ראשון אחד הייתי אמורה לבקר אותו אחרי הבטחה חזקה שנתתי לו ולא באתי ולמחרת צלצלתי ורציתי להגיד שאני באה והוא כבר לא היה יותר. אין לי מושג למה מאבחנים חלק כOCD וחלק כמאניה אבל נותנים אנפראניל במקרים יותר מדי מגוונים וזה ממש לא מתאים. אני לא מאמינה בטעם שיש בפניה לרופא או פסיכולוג כי הם יכולים לטעות,ואותי אחרי הפציעה חייבו ללכת לטיפול פסיכולוגי ולא תמיד זה היה לי נעים ולא הרגשתי גם בדיעבד שהרווחתי מזה הרבה, ולא היה לי מעקב רפואי מתאים אחרי הפציעה. לצערי ראש המחלקה של הילדים או של כל המחלקה בבית חולים השיקומי היה בזמני פסיכיאטר וידוע לי שאחר כך כנראה העיפו אותו, ואחר כך הפסיכולוגים שראו שניסיתי להתאבד שלחו אותי לפסיכיאטר- ככה לפחות זה לא נרשם בקופת חולים , וככה קיבלתי את התרופה הנ"ל. רק אחרי הרבה זמן הצלחתי לעזוב אותם . מצאתי עבודה בשכר נורמלי ושחררתי כל מיני דברים שהעקריים בהם הם אפוטרופסויות על שני דברים מהותיים שלי. אני פותרת לעצמי את הבעיות. עדיין אני חושבת שמי שלוקח אנאפרניל מסתכן, אבל ברור שאני לא מתכוונת למי שיש לו אוסידי, אלא לכל האחרים שמקבלים אנאפרניל.

אמא11

New member
לירון יקרה

שוב תודה ששיתפת. ממה שכתבת הבנתי שעברת תקופה קשה מאד וזה נהדר שעכשיו את עובדת ושהשתחררת מאפוטרופסות על דברים חשובים. אני חושבת שבכל מקצוע יש אנשים טובים חכמים ואכפתיים ויש אנשים גרועים - גם במקצועות טיפוליים וגם בכל מקצוע אחר, ונראה שכאשר טופלת לא התמזל מזלך. אני מקוה שבהמשך הדרך בחיים יהיה לך רק טוב תמי

ShiranAway2

New member
היי :)

אז ככה: לא ניסיתי כדורים אחרים, הוא היה הראשון ובינתיים האחרון.. היה לי בהתחלה תופעות לוואי נוראיות.. אני מאוד מרוצה מהתרופה, עזרה לי מבחינת דיכאונות, נטיות התאבדות, מחשבות טורדניות, טקסים.. הכל תלוי במינון שנתנו לך וכמובן שלא כל תרופה מתאימה לכל בנאדם..

lironsag

New member
לא נתנו לי הרבה בכלל

וזה נכון שתופעות הלוואי של זה בהתחלה נוראיות. וזאת הסכנה והבעיתיות בתרופה הזאת כי התופעות בהתחלה הן כל כך נוראיות שזה לא מצדיק את ההעמדה של אנשים בתופעות נוראיות, וזה מסכן אנשים יותר מדי, ועצם זה שהתרופה לא מתאימה לכל אדם ולפעמים היא מחסלת אנשים או כמעט מחסלת אותם לפני שמישהו מספיק למנוע את זה ושהיא מחייבת השגחה של 100ו10 אחוזים כל שניה ושניה מחייב את ההפסקה של השימוש בה ומציאת אלטרנטיבה לתרופה הדפוקה הזאת..

ShiranAway2

New member
תראה,

לא לכל אדם תרופה מסויימת משפיעה לטובה, בגלל זה יש מגוון רחב של תרופות. אם מצאת את התרופה שמתאימה לך - מעולה. אני אישית הייתי עוברת את כל התופעות לוואי הנוראיות האלה מחדש עשרים פעם, כל עוד ההשפעה של התרופה עליי תמשיך להיות טובה. התרופה לי שינתה את החיים.. בהתחלה נתנו לי מינון נמוך יחסית, וזה לא עזר כל כך.. היה שיפור קטן.. עד שהעלו מינון וגילו את המינון שאני צריכה לגוף..

lironsag

New member
תראי

זה שמפסיקים תרופה לא אומר שחייבים למצוא תרופה אחרת במקומה למי שלא חי על תרופות פסיכיאטריות וקיבל אותה באופן חד פעמי.. יש תופעות לוואי נוראיות שאי אפשר לעבור מחדש עשרים פעם והכוונה היא שמתאבדים בגללן.הבעיה באנאפרניל היא שלא כולם מסוגלים לשרוד את הניסוי והטעיה שעורכים עליהם לגבי המינון, ובזמן זה השפעת הלוואי של אנאפרניל מחריפה את האובדנות שלהם. עדיף לפתור את הבעיה שלהם במקום להיות בטוחים שהכל בראש שלהם, ואם לא לפתור, לפחות לא להחריף את מצבם.

lironsag

New member
Maybe it helps ocd but it is given to other p

problems too and then it makes terible things/ my computer stoped printing Hebrew

whyamI

New member
אני סובלת גם מהפרעת חרדה קשה ודיכאון

וזה עזר לי תקופה ארוכה...

למעלה