כדורים נגד קרינה

אודו

New member
כדורים נגד קרינה

הי אם אני לא טועה לפני כשנים וחצי - שנדיים (את הבגרות שלי אני כבר עשיתי, כרגע) היה דיון על הבעיות המדעיות השונות בסדרות, והועלתה הבעיה של כדורים או טיפולים המטפלים בקרינה בוויאג'ר. בזמנו אני זוכר שרציתי להגיב שקיימים טיפולים בנושא אבל שכחתי. היום, העשרים וחמישי לחודש השישה (חה! תורידו לי נקודות!), ראיתי פתאום באתר של MSN כתבה בנושא שהזכירה לי. הקרינה באתרים הרדיואקטיבים פוגעת בעיקר בבלוטות התריס (או תירס?) ולכן ממלאים אותן בחומר כל שהוא שמבטל מבעוד מועד את ההשפעה!!! אומנם בוויאג'ר הגזימו ועשו כדור לכל סוג קרינה בעולם, אבל בבסיס זה קיים! הלינק:

EBow

New member
סבבה, אז יש כדורים שמצמצמים

את הפגיעה בבלוטות התריס. אבל מה עם שאר הגוף שלך שחשוף לקרינה? הרי רואים את הצוותים בכמעט כל הסדרות (אך בעיקר בוויאג'ר ובאנטרפרייז) יוצאים למשימה על כוכב ספוג קרינה רדיואקטיבית כשלעורם מדי לייקרה או בד במקרה הטוב וניתנה להם מנת "חיסון בפני קרינה" שאמורה לצמצם את ההשפעה. אבל כפי שכתב עורך האתר EAS מספר פעמים, קרינה היא לא אורגניזם שניתן ללמד את מערכת החיסון של הגוף איך להתמודד עימו. קרינה גורמת נזק לתאי הגוף ברמה המולקולרית ולכן מאוד לא סביר שחומר שיוזרק לגוף יוכל למנוע את ההשפעה שלה. אולי אם היו משתמשים באיזשהו קרם למריחה על העור זה היה מסתדר פיסיקלית. הכי עדיף היה שהם פשוט היו יוצאים למשימות עם חליפות חלל, אבל כמובן שזה היה מסרבל את העלילה של הפרק בצורה שהכותבים רצו להימנע ממנה. אולי בעתיד באמת ימציאו איזשהו חיסון שמסוגל להגיע לכל תא בגוף ולשנות את המבנה המולקולרי שלו. כרגע - זה לא אפשרי כל כך, בטח לא בטיפול שלוקח שניה וחצי.

TUVIX

New member
הכדורים שיש כיום

מונעים נזק ע"י ספיגת הקרינה לפני שהיא נספגת בגוף למה שבעתיד לא יגלו חומר שיכול לספוג במהירות וביעילות רמות מאוד גבוהות של קרינה ולהפוך אותם למשהו לחום קור מים חשמל אנערף... סוגים רבים של קרינה הם בעצם חלקיקים אז למה אי אפשר למצוא חומר שכאשר מתרכב עם החלקיקים של הקרינה הופך למשהו לא רעיל?

EBow

New member
לא אמרתי שזה לא אפשרי,

אמרתי שעם הטכנולוגיה הקיימת כיום לא ניתן להגיע לכך. אני לא מומחה לפיסיקה או ביולוגיה, אבל אני בטוח שאלו שהם כן מומחים חוקרים את התחום הזה במרץ. נכון לעכשיו, הטכנולוגיה לכך מוגבלת אבל בעבר אי אפשר היה גם לטוס בכלי טיס כבד מהאוויר, אז עוד ימים יגידו.

JohnDoe5

New member
לא מדויק

עדיין לא המציאו כדורים ש"מונעים קרינה" וגם לא כדורים ש"סופגים קרינה" הכדורים בכתבה לעיל הינם כדורים שמונעים צבירה של יוד בבלוטות התריס. באופן נורמלי, בלוטת התריס מכילה כמויות גדולות של יוד המפוזרות לתאים השונים בגוף. כאשר מתפזר יוד רדיואקטיבי (בעקבות דליפת כורים) הוא נאגר בגוף בבלוטת התריס ומשם מפוזר למקומות שונים בגוף. על-מנת שהיוד הרדיואקטיבי לא יאגר בבלוטת התריס (ובכך יגרום לנזק קרינה חמור באזור בלוטת התריס) וכן על-מנת שלא יתפזר בגוף בעקבות פיזורו באמצעות בלוטת התריס (דבר שיגרום לפיזור חומר רדיואקטיבי בגוף), משתמשים בכדורי הלוגול שהם למעשה כדורים מלאים ביוד אשר ממלאים את בלוטת התריס עד כדי רווייה ובכך למעשה מונעים מהגוף לקלוט את היוד הרדיואקטיבי ולאגור אותו. לכן - הם לא "סופגים" את הקרינה אלא מונעים "ספיגה" ואגירה שלה בגוף. מן הסתם אם תעמוד ליד מכשיר הפולט קרינה רדיואקטיבית, שום דבר היום לא יעזור למעט חליפת עופרת (וגם זה לא יחסום את כל סוגי הקרינה). במקרה של לוגול זה יותר בתור "כוסות רוח למת" (עם כמות הקרינה שתספוג, במקום למות לאחר יומיים בלי לוגול, תמות תוך חצי שנה מסרטן). ולגבי סטארטרק - נו באמת, העתיד עוד רחוק מאיתנו. קודם נמצא דרך לתכנת את ה-DNA שלנו ואולי אז נוכל לייצר כדורים שמאפשרים לגוף לתקן את מנגנוני ה-DNA שנפגעים עקב ספיגת קרינה.

DaHunter

New member
TOS 2x11: The Deadly Years

דוקטור מקוי מרפא הרעלת קרינה באמצעות הזרקת אדרנלין.

למעלה