כדורים נגד מלריה

kriza

New member
כדורים נגד מלריה

שלום לכולם! עוד שבוע אחד בלבד עד לטיול והתחלתי להכין ט\את ערכת התרופות. מישהו יודע מה ההבדל בין כדורי מלרון ל-mephquin? (מלבד ההבדל בצריכת הכדורים - מלרון פעם ביום והשני אחת לשבוע..) תודה רבה!

ע ו ל ם

New member
נצל"ש שאלת נעליים..../images/Emo38.gif

אני מתלבט אם לקנות נעלי SALOMON adv 6 מֶעוֹדפים. (נעלי הרים איכותיות, גור-טקס עם סוליה שאני חושב שהיא לא wirband אבל הסוליה חזקה וטובה, נעל אורטופדית ב500 שקל (שנעל SALOMON עולה בין 800 ל1200 לערך..) המידה מתאימה לי רק שיש הבדלים במידות הנעל בחצי מידה.(39 ו39 וחצי).
האם זה קריטי וכדאי לא לקנות? כי המחיר טוב והנעל טובה.
שמעתם על חנויות עודפים של למטייל בארץ? כדאי לקנות מהם? תבורכו.

jeshu

New member
בהנחה שאף אחד לא נעל את הנעל בעבר (ןאין לי מושג בנוגע לדגם זה או אחר של חברה זו או אחרת) אז אין בעייה,אבל,לסולייות האלה,לפחות לפי נסיוני בעבר יש זמן חיים מוגבל. אם הנעל ישבה שנתיים בחנות זה פחות שנתיים שבהן היא תהיה טובה. מצד שני אם תקרע את הנעל בהליכה בשטח קשה והעור יפרץ לפני תחילת התפוררות הסולייה,אז זה לא שיקול.

ע ו ל ם

New member
אתה מתכוון לא על סולייה ספציפית,

אלא על סוליית נעל שעמדה שנה שנתיים? הקטע של הבדלי המידות אני מבין, לא קריטי כ"כ..

mika tal

New member
למטייל

יש חנות עודפים של "למטייל" בפתח תקווה... אני קופצת לשם עם השותפה שלי ביום שלישי.. שמעתי שהמחירים סבה. בסביבות 380 ש"ח...

ע ו ל ם

New member
אני כבר שבוע מתאפק לא לקפוץ

לחנות בפתח תקווה.. כי אני עושה בירור על חנויות אחרות באזור המרכז. בגזרת הנעליים ההנחות הם כך: מדובר בעודפים שלא נמכרו והם מלפני שנה לערך.
הנחה ראשונית של 30% מהמחיר.
יש הנחה של 100 שקל לבעל כרטיס חבר "למטייל".
ויש עוד הנחה של 150 שקלים אך אני לא בטוח בדיוק דרך מה (אולי מבעל ויזה דיינרס) ובאמת תיכננתי לקפוץ ביום שלישי לאחר שאברר את כל הבירורים הסופיים שלי על הנעליים חוץ מב"למטייל".

mika tal

New member
אשמח

להתעדכן בחנויות נוספות של למטייל בת"א רמת גן יפו, וכו'... נראה לך שהחנות של העודפים היא ברמה טובה??

shmuel778

New member
ההנחה של 150 שקלים היא..

עבור שיוך קו הטלפון שלך ל012 . אתה מתחייב שאם תבצע שיחות לחו"ל זה יהיה דרכם . וגם אם לא תבצע ולו שיחה אחת לחו"ל עדיין תהנה מההנחה . שווה בהחלט . טיול מהנה .

itai80

New member
מלריה

עדיף להתיעץ עם מישהו מוסמך כמו רופא יש פה רופא?

kriza

New member
כמובן שאני אתייעץ גם עם רופא

פשוט אני כל הזמן שומעת על אנשים שנסעו עם מלרון, אף פעם לא שמעתי על שום דבר אחר ואני קיבלתי מהרופא שלי מרשם למפקאוין.

sela v

New member
מלרון הרבה יותר חדשה

וגם הרבה יותר יקרה, המפקווין בשוק מעל 10 שנים.

sela v

New member
מפקאוין זה לא הכדור

שלוקחים בשילוב עם עוד כדור או שזה שם אחר ללריאם?

kogawa

New member
מפאקווין ולריאם הם שמות גנרים

של חומר שנקרא מפלוקווין כל השמות האלו היא תרופה זהה.

שים לב - תופעות לוואי !!!

אני לקחתי מפקווין לטיול בויאטנם, וחטפתי את אחת מתופעות הלוואי ובגדול! היו לי שני התקפים של פרכוסים ואיבוד הכרה. רופא מומחה למחלות טרופיות בתאילנד אמר לי ש 7 אחוז מאלה שלוקחים את הכדורים האלה, יש להם התקפים כאלה בדיוק. אני חושבת שזה המון. אושפזתי בטיפול נמרץ כי לא ידעו מה יש לי, ואפילו הטיסו אותי לבנגקוק לשם בדיקות נוספות (זה קרה לי בקוסמוי שבתאילנד), שם הייתי מאושפזת יומיים נוספים. חוץ מזה היו לי אז ויש לי עדיין (לקחתי את הכדור האחרון לפני כחודש) חלומות מטורפים וסיוטים. בדיעבד, אני לא הייתי לוקחת את הכדורים האלה, אלא משתדלת להימנע מעקיצות יתושים ע"י שימוש באל-תוש ו/או לבישת בגדים ארוכים. אני כלל לא נעקצתי בויאטנם. הרופא בלשכת הבריאות בתל-אביב (רחוב הארבעה) אמר לי שמפקווין זו תרופה ללא תופעות לוואי (שלא כמו הלריאם), אבל אני הבנתי שזה אותו חומר בדיוק - מה שנקרא same same. שיהיה טיול בכיף ובלי בתי חולים! שירלי.

למעלה