כדורים להגברת חלב

ציף שלי

New member
כדורים להגברת חלב

ידוע לי שיש כדורים להגברת החלב. האם צריך מרשם רופא? כיצד ניתן לקבלם?

מינימי2

New member
כדורים

ישנם כדורים להגברת החלב אך הם יעילים במקביל לשאיבות. מדוע את חושבת שאין לך מספיק חלב? הרבה פעמים אין כל בעיה והחשש שאין מספיק חלב אינו מוצדק... אם תפרטי קצת יהיה קל יותר להתייחס.

ציף שלי

New member
תודה! אני אפרט...

בשבוע האחרון עברתי טיפול בהרדמה מלאה. לא הנקתי מספר ימים ושאבתי קצת. לא היה לי גודש או כאבים. היום, חזרתי לשאוב ובקושי יצא. אני לא רוצה להפסיק להניק/לשאוב ולכן שמעתי על כדורים (מוטליום?) ליצור חלב.

מינימי2

New member
מוטיליום

הם אכן כדורים שמגבירים ייצור חלב, במקביל לשאיבה ולהנקה יעילים. אני מבינה שביתך בת חודשיים? האם עד הטיפול שעברת היא הייתה על הנקה מלאה? באיזה יום עברת את הטיפול וכמה ימים אינך מניקה? האם ביתך מוכנה לאכול מן השד או מסרבת לינוק ישירות ממך? שאיבה לא מצביעה על כמות החלב בשד כיון שמשאבה מושכת את החלב מן השד בפחות יעילות לעומת התינוק. עם זאת, במצב בו שואבים מעט חלב מן השד ייצור החלב יירד כך שהעניין תלוי במשך הזמן בו ביתך לא יונקת ובמספר השאיבות ששאבת (אני מבינה שלא הרבה...). במצבים כאלו הכי נכון לפנות ליועצת הנקה מוסמכת כדי לבדוק איתה מה המצב הנוכחי וכיצד לתקן אותו...

ציף שלי

New member
תודה! יש צורך במרשם רופא?

עד הטיפול הנקתי (לא מלא), כבר כמה ימים שהיא מסרבת לינוק ישירות ואני חושבת שזה בגלל מיעוט החלב או שהיא התרגלה לבקבוק. תודה רבה על התשובות והיחס!../images/Emo140.gif

מינימי2

New member
צריך מרשם רופא

זו תרופה לכל דבר אם כי בטוחה בהנקה. קחי בחשבון שנדרשת שאיבה בעזרת משאבה יעילה ומקצועית פעמים רבות ביום למשך מספר ימים, אחרת הכדורים לא יעבדו. ייתכן שהסרוב לינוק נובע ממיעוט חלב ומהעדפת בקבוק גם יחד, חשוב להאכיל אותה מבקבוק בעל פיטמה רחבה ועם זרימה איטית (אוונט 0 או 1) כדי שיהיה דומה יותר לאכילה מן השד. השאיבות יגבירו את החלב מה שיעלה את הסיכוי שתסכים לינוק. היא בסך הכל בת חודשיים אם אני מסיקה נכון... אל תוותרי. הכי טוב לפנות ליועצת הנקה כדי לבדוק כיצד מחזירים אותה לינוק מן השד, להגביר את ייצור החלב בצורה הטובה ביותר ובדרך הנכונה ביותר (הנקה, שאיבות ומוטיליום אם יש צורך). בהצלחה!

למעלה