כדורגל

1שינקין

New member
כדורגל

האם מדובר במשחק עם חכמה ,ברק,המתחרה בשחמט או משחק ברוטאלי.

T z i a N

New member
מדבור ב

משחק טאקטי להפליא שהמשחקים בו חייבים להיות בעלי קורדינציה מוחית ופיזית כאחד. מעבר לטקטיקות המחשק חייב השחקן להוות גם ראיית משחק מצויינת, טכניקה אישית טובה ורוח לחימה... ארתור, מספר על הספורט האהוב עליו:)

neko

New member
אני חושב שהטקטיקה המחשבתית

שמורה למאמן, אבל מה אני מבין בכדורגל...

T z i a N

New member
מאיר...

אני אאיר לך קצת... בתור אחד שמתיימר להבין:) הטקטיקה נקבעת ומוכתבת ע"י המאמן והמאמן בפרט. אבל בנושא דובר על המשחק והמאמן, ראסמי, לא משחק. לכל שחקן צריכה להיות הבנה טקטית, ראה דוגמה: המאמן שם טקטיקה מסויימת לפי יכולת שחקניו ושחקני הקבוצה היריבה. הקבוצה היריבה ביצעה תרגיל והעלתה לא את אותם שחקנים ולא את אותה טקטיקה שהתכוונה. לשחקנים אמור להיות ברור מה לעשות... בעיקר מבחינה טקטית.

אמיר96

New member
שאלה

כמה שמשחק דורש יותר מחשבה כך הוא יותר מוצלח? ואם כדורגל לא דורש כוחות מחשבתיים אדירים? אז מה? ולמה זה הופך אותו לברוטאלי?

T z i a N

New member
הממ..

זאת כבר שאלה לדיון אחר לגמרי, לא? הרי נשאלה שאלה מדוייקת בלי דין על טיבה... ארת'.

אמיר96

New member
נכון אבל

השאלה נותנת רק שתי אפשרויות ויש יותר. וגם השאלה רומזת שכל מה שאינו דורש הרבה מחשבה הוא בהכרח ברוטאלי.

אמיר96

New member
ואני למשל

אוהב לשחק פינג פונג, ואני מודה שזה משחק בכלל בלי מחשבה.

משחק מנוון וטרגדיה לאנושות

שחמט??? ניסית להשוות בין הIQ של קספרוב לבין של אבוקסיס?? זה משחק ספורט מנוון מוחית והבעיה העיקרית שלי היא ש 1% אחד משחקים בו ו 99 אחוזים בוהים במסך ואוכלים פיצוחים כמו זומבים. זה ממש לא דורש חוכמה ותיחכום אלא כושר גופני ושכל של פעוט. אולי המאמן מפעיל שיקול דעת מינימליסטי אבל זה משחק נסיבתי שמשתנה משנייה לשנייה... השיקול היחיד שרלבנטי- לקנות את הספורטאים עם הכושר והניסיון הטוב ביותר. שחמט? נו באמת...

T z i a N

New member
אני מרגיש טראומה בילדות?../images/Emo86.gif

א- אני די בטוח שגם אתה לא ניסית להשוות בין אייקיו של קספרוב לאבוקסיס. תנסה גם להשוות בין אייקיו של כירורג בלונדון (שאגב משחק בליגה הבכירה בלונדון) לבין שחקן שחמט ליגה ז' בטימבאקטו... אותה השוואה בדיוק. ב- בשחמט גם כן אחוז משחק והשאר בוהים עם כוס תה וביסקוויט כמו זומבים... ההבדל בטעם. על השאר פשוט לא כל כך שווה להגיב. זה כמו שאני אתווקח עם בטהובן על איך בונים אקורד. ארתור, ברגעים של צחוק היסטרי:)

Mapisto

New member
בתור אחד שלא מפליג בידע בשני סוגי

הספורט. בכדורגל, כושר השחקנים והקורדיאציה שלהם הם פאטליים בניצחון הקבוצה, הצעדים הם לא צפויים מאחר ולכל שחקן יש רצון פנימי שהוא חלק מכריע שהוא בונה אותו כשחקן. בשחמט, שהוא משחק אסטרגיה בו אין תלות בגורל (פציעות וכיו"ב) או בכושרם של השחקנים, העניין הוא מאבק מוחות בין 2 שחקנים. כמו בכדורגל האימון של המנג'רים הוא שבונה אותם. יש גם עניין של כישרון מסויים לשחמט. רגע, זה דיי מזכיר כדורגל שבו צריך אימון מסויים, לפיכך אני מגיע למסקנה שכדורגל הוא משחק מוחות בין שני אנשים (המאמנים) שתלויים (לא כמו בשחמט) בשחקנים שלהם ובגורל. נ.ב צפייה ביותר מחצי שעה בין שני הנ"ל גורמת לי להרדם. אין כמו הוקי חברים.

T z i a N

New member
נכון מאוד, אבל...

הדיון על כדורגל. כל אחד מוזמן לפתוח דיון שחמט... אשמח להשתתף בו:) והוקי באמת שולט.. אולי אחרי כדורגל;] ארתור.

אנדרנלין מול אינטליגנציה

"ב- בשחמט גם כן אחוז משחק והשאר בוהים עם כוס תה וביסקוויט כמו זומבים... ההבדל בטעם." לא... הבדל הוא ברמת האינטלקט שאתה משקיע. זה שיש אנדרנלין בכדורגל זה לא הויכוח. חוצמזה העובדה שרב האנשים צופים ולא משחקים מקוממת ומנוונת.

neko

New member
אני נגד ספורט תחרותי בעיקרון:

גם מעודד בהייה מצד אחד, וגם גורם לאנשים לדחוף את עצמם מעבר ליכולותיהם ולהרוס את הגוף ולעיתים גם את המוח (מתאגרפים
...). מה שכן טוב בו, זה שארועים כמו האולימפיאדה והתחרויות העולמיות הגדולות גורמות לאנשים להתחיל להיות פעילים בעצמם.

T z i a N

New member
זה כן, אבל...

גם באולימפידה אנשים בוהים, במיליונים, מסביב לעולם... גם באולימפידה אנשים דוחפים את עצמם מעבר ליכולתיהם... והורסים את הגוף והמוח (סטרואידים וכו') ....

neko

New member
אני מסכים, אבל נדרתי לעצמי מזמן

לעולם לא להסתכל על דברים רק מצד אחד
אז אני מסתכל גם על הצדדים החיוביים...
אולי אחרי האולימפיאדה של 2008 שבה נכנס קונג-פו, יבואו אלינו למכון הרבה חדשים מתלהבים...

T z i a N

New member
עזוב אותך...

דמגוגיות זולות ששנינו הדגמנו למופת... אתה שונא כדורגל... אני אוהב כדורגל... מעבר לזה לא נראה לי יש לאן ללכת ארתור.

השאלה היא איזה איבר מופעל

ברור שיש קצת שכל בכדורגל אבל רובו מתבסס על נסיבתיות וכושר. (האמת, סתם הגבתי להודעה הזו כדי להתחמק משירשורי "נצח" ועדת מעריציה הבלתי נלאים שצורמים לעיני... עד כמה אפשר????)

למעלה