כדאי לקרוא...

guypele

New member
כדאי לקרוא...

נפל לידי הטקסט המקורי של הראיון שערך שרון עם עמוס עוז לעיתון "דבר" המנוח, ב-17 לדצמבר 1982. הכל מתועד ונאמן לאמת (הטקסט אכן התפרסם, שאלתי את אבי). " אתה רשאי לקרוא לי בכל שם שתבחר. קרא לי מפלצת או רוצח, עדיף להיות יודה-נאצי* חי מאשר קדוש מת. גם אם תוכיח לי כי המלחמה בלבנון היא מלחמה מלוכלכת ובלתי-מוסרית, הדבר לא ישנה לי. גם אם יירו טילי קטיושה על הגליל שנה מעכשיו, לא אכפת לי. אנחנו נתחיל אז מלחמה חדשה ויותר מכך עד אשר יגידו מספיק. הם חייבים לרעוד מפנינו, שיקראו לנו מדינה מטורפת, מדינה פראית המסכנת את שכנותיה, מדינה שדעתה נטרפת עליה כל פעם שאחד מילדיה נרצח, אפילו ילד אחד בלבד. אם מישהו ירים יד עלינו אנו ניקח ממנו את מחצית אדמתו ונשרוף את חלקה האחר, כולל הנפט שבה. אנחנו לא נהסס להשתמש בנשק אטומי. גם כיום אני מוכן להתנדב לעשות עבודה מלוכלכת עבור ישראל, להרוג ערבים רבים ככל שנדרש, לגרשם ולשרוף אותם. לגרום לכך שכולם ישנאו אותנו, ולא אכפת לי אם בסופו של דבר יעמידו אותי לדין במשפט נירנברג ויכלאו אותי לכל החיים. או אם יתלו אותי כפושע מלחמה. מה שאתה אינך מבין (מופנה לעוז)הוא שהעבודה המלוכלכת של הציונות עדיין לא הסתיימה והיא רחוקה מלהסתיים." * יודה-נאצי - מתייחס לכינוי שתבע ישעיהו לייבוביץ´ בהתייחסו לאנשי הגרעין הקשה של "גוש אמונים", המחתרת היהודית-כ"ך וכו´

אריאל1

New member
ואפשר לקחת רק משפט אחד

ולהראות שכל זה הוא רק להבהיר נקודה אחת. "מדינה שדעתה נטרפת עליה כל פעם שאחד מילדיה נרצח"

אני הייתי מסכם בצורה אחרת...

טרוריסטים רצחו לנו ילד? אז אנחנו נשמיד עם שלם! הרצל גרינספאן רצח את השגריר בפאריס? פוגרום בכל היהודים! (ליל הבדולח)

אריאל1

New member
אני מאוד מקווה שזאת לא הייתה הכוונה

שלו. ואם כן גם אני מתבייש בה.

אתה צריך לשים הבדל בין...

עם שכל פעם שנרצח לו ילד מגיב בצורה הגיונית, לבין עם שנטרפה עליו דעתו בכל פעם שנרצח לו ילד. בלי כל קשר לעניינים מוסריים, מה בדיוק המטרה של הטרור אם לא לגרום לנו לאבד את דעתינו כל פעם שהוא מכה? אנחנו צריכים לחשוב בהיגיון, לא להיכנס לטירוף פאשיסטי ולשחק לטרוריסטים לידיים.

metal_slug

New member
יש לך לינק למקור?

או סריקה של המסמך? נראה לי חסר לגיטימיות לגמרי, במיוחד כל מה שקשור לשריפה ולגירוש של ערבים, מה גם שנראה לי ששרון לא מטומטם מספיק בשביל להגיד משהו כזה בציבור. "העבודה המלוכלכת של הציונות" מאוד מזכיר לי את פרוטוקולים של זקני ציון, מה שעוד יותר מחשיד את המאמר. אבל לפחות עם החלק הראשון אני מסכים, מדינות ערב משתינות עלינו בקשת כבר יותר מדי זמן.

metal_slug

New member
אוף, ניסוח דבילי

התכוונתי שאני מסכים עם החלק הראשון, ה"לפחות" מיותר.

למעלה