כדאי לקרוא

שימו לב בתמונה

שליד יוסי (שמוכר לחברי הלל שבפורום) על השולחן, מונחים התפילין וספר של ג´ון גרישם. וואלה, כתבה מעניינת. שיצאו כבר כל המליונים....

adam222

New member
הקדמת אותי!! ../images/Emo13.gif

אין מילים בפי

מתי זה כבר יקרה?

הלואי וגם אני הייתי יכול להיות אופטימי ולהאמין שהזרזיף הדקיק שהיה עד עכשיו יהפוך לשיטפון הסוחף הכל. כנראה שאכן מסתמנת עליה במס´ היוצאים ואני משוכנע שגם לפורום מבורך זה יש השפעה על כך (למה שכחו להזכיר אותו?) אבל זה עדיין זרזיף. אז מתי יגיע השיטפון, אם בכלל? רק אחרי שהציבור החילוני , מסורתי יבינו סוף סוף שצריך פשוט לסגור את הברזים. בשנה האחרונה הרבה יותר משתלם להיות חרדי פרזיט מאשר אזרח פרודוקטיבי. התמיכה במשפחה חרדית עם 10 ילדים עלתה בשנה האחרונה ב 15%. לעומת זאת ,יש מאות אלפי אזרחים עובדים ,שכירים ועצמאיים שהכנסתם ירדה בעשרות אחוזים. בקיצור, כאשר כל המסגרות הנוכחיות יתמוטטו מחוסר כסף ותלמידי ישיבה ירעבו ללחם לא תהיה להם ברירה אלא להשתנות. הרוב יהפכו לדתיים מסוג שונה, והמיעוט (עדיין מדובר בעשרות אלפים), יצאו בשאלה. כל שנשאר לשאול הוא מי יגיע קודם: השכל לציבור הפרודוקטיבי או המשיח? אם אכן יגיע השיטפון, ה.ל.ל תהיה שם כדי לקלוט את מי שירצה. את התשתית אנו בונים היום.

נ.ב: בעניין הבנות

עשיתי בדיקה קטנה ומצאתי שאחוז הבנות מבין היוצאים הוא כ - 25% ולא כפי שצויין בכתבה. אמנם הן מעטות, אך כל אחת פשוט פרח נפלא.למה יש כל כך מעט הסבירה פעם דידית בצורה מפורטת (ואולי היא עוד תפתיע ותוכיח שגם בנות יוצאות?)

NOTA

New member
מזכיר לי את המרירות הארגנטינאית

הארגנטינאים אומרים שלבעיות הקשות של מדינתם יש שני פתרונות: הפתרון הריאלי ופתרון הנס. האופציה הראשונה היא שהארגנטינאים יתנו את צרותיהם בתפילה למדונה דה-ז´ור והיא תפתור בהרף עין את בעיות הכלכלה והחברה - זה הפתרון הריאלי. הפתרון הניסי הוא שהארגנטינאים יצאו לעבוד. (מסוג הבדיחות שעליהן נאמר "ובאידיש זה יוצא הרבה יותר עצוב").

טוב

New member
יופי, אבל...

הדברים שלך נשמעים הגיוניים ונכונים. כשתפסק התמיכה באנשים שלא עובדים, ונטפלים לכספי הציבור, הם יאלצו לשנות את ארחות חייהם וללכת לעבוד. אבל אתה לא כותב מה בדיוק לדעתך צריך לעשות. ואיך לעשות את זה. "רק אחרי שהציבור החילוני , מסורתי יבינו סוף סוף שצריך פשוט לסגור את הברזים". מה, להפסיק לשלם מס הכנסה? לצאת להפגנות? מה?

NOTA

New member
להצביע למפלגות הראויות

ולהקים קואליציה שלראשונה מזה שנים לא תהיה תלויה באף מפלגה חרדית (עם הפנים לעתיד ללא מפלגות אלו בקואליציה כמובן...). להעביר חוקים ראויים להקלה על משלמי המיסים, לחיזוק מערכות החינוך הממלכתיות על חשבון אלו המחנכות לבטלה, לבטל חוקים המטיבים עם אוכלוסיות לא ראויות ולהפקיע זכויות אזרחיות-כלכליות ממי שאינו מחנך את ילדיו לתרומה ראויה. וזוהי רק ההתחלה לה לה (של פנטזיה שלעולם לא תתממש כל עוד האיום החיצוני גדול)

זניח

New member
תשובה לשאלה: "מה עושים".

יש לזכור שאנו מדינה צעירה, עם תנועת השכלה צעירה, עם אנשים חופשיים מעטים, אך כחלק מעולם הצועד אל עבר הנאורות ואל עבר השחרור מזרמים הסטוריים שעבר זמנם. הסיסמאות ש"יש לקחת את הענין לידיים ולחוקק חוקים ולסגור את הברזים" וכו´ הן ססמאות מצויינות, אך לאזרח הקטן אין שמץ של מושג כיצד הוא קם מחר בבוקר ותורם לרעיונות חיוביים (לטעמו) שכאלה. אז הנה התשובה (הכנסו לאתר מפלגת שינוי, המקור שווה יותר): ללכת להפגנות, להתנדב לפעילויות של "שינוי" ושל "מר"צ", לקנות אוכל במקומות לא כשרים, ללכת לפורומים אחרים (רחמנא לצלן) ולהפיץ את דברי הטעם (כי אם אתם זוכרים היטב - במסגרת הדתית המושג "חילוני" הוא תוית לאדם רע. את הדעות הקדומות הללו ניתן לשנות בנקל רק ע"י כך שהם פשוט יתקלו באדם ה"רע" עצמו, ולא בתוית הנישאת על במות הדורשים בבתי הכנסת והמדרשיות). בקיצור - יש הרבה מה לעשות, ולאו דוקא בתחום החקיקה או בעניני האוצר, כי זה לא התחום שלנו, אל במעשים יום-יומיים אשר בהחלט יתנו את הטון וישאו פירות בעוד שנים לא מעטות. לכל אורך ההסטוריה קמו אנשים שמרדו בממסד הדתי ובתפיסה הדתית, אך יש לזכור דבר אחד: אנו לא נמצאים בעוד דור מההסטוריה, אלא במציאות אחרת לחלוטין (ולא אלאה אתכם בראיות הסטוריות), לכן יש לאן לשאוף. ולסיום: כל מהפכה היתה פעם מחשבה דקיקה בליבו של איש אחד. אין סיבה שהמהפכה הזו לא תצא אל הפועל, בתקוה לעולם טוב יותר.

זניח

New member
תשובה לשאלה: "מה עושים".

יש לזכור שאנו מדינה צעירה, עם תנועת השכלה צעירה, עם אנשים חופשיים מעטים, אך כחלק מעולם הצועד אל עבר הנאורות ואל עבר השחרור מזרמים הסטוריים שעבר זמנם. הסיסמאות ש"יש לקחת את הענין לידיים ולחוקק חוקים ולסגור את הברזים" וכו´ הן ססמאות מצויינות, אך לאזרח הקטן אין שמץ של מושג כיצד הוא קם מחר בבוקר ותורם לרעיונות חיוביים (לטעמו) שכאלה. אז הנה התשובה (הכנסו לאתר מפלגת שינוי, המקור שווה יותר): ללכת להפגנות, להתנדב לפעילויות של "שינוי" ושל "מר"צ", לקנות אוכל במקומות לא כשרים, ללכת לפורומים אחרים (רחמנא לצלן) ולהפיץ את דברי הטעם (כי אם אתם זוכרים היטב - במסגרת הדתית המושג "חילוני" הוא תוית לאדם רע. את הדעות הקדומות הללו ניתן לשנות בנקל רק ע"י כך שהם פשוט יתקלו באדם ה"רע" עצמו, ולא בתוית הנישאת על במות הדורשים בבתי הכנסת והמדרשיות). בקיצור - יש הרבה מה לעשות, ולאו דוקא בתחום החקיקה או בעניני האוצר, כי זה לא התחום שלנו, אל במעשים יום-יומיים אשר בהחלט יתנו את הטון וישאו פירות בעוד שנים לא מעטות. לכל אורך ההסטוריה קמו אנשים שמרדו בממסד הדתי ובתפיסה הדתית, אך יש לזכור דבר אחד: אנו לא נמצאים בעוד דור מההסטוריה, אלא במציאות אחרת לחלוטין (ולא אלאה אתכם בראיות הסטוריות), לכן יש לאן לשאוף. ולסיום: כל מהפכה היתה פעם מחשבה דקיקה בליבו של איש אחד. אין סיבה שהמהפכה הזו לא תצא אל הפועל, בתקוה לעולם טוב יותר.

avidadon

New member
עצם העובדה שקיים לאחרונה טרנד כזה

של כתבות על חרדים ועל חרדים שהם כבר לא- מראה על תופעה אמיתית שקיימת, על סופת גלים שמאיימת לשטוף את הגטו החרדי.

ShakeSpearE

New member
אני לא אומרת

שהתופעה לא קיימת, אבל אני כן אומרת- שהעובדה שיש כתבות, לא מצביעה על כך. העובדה שיש כתבות מועידה רק על כך שהעיתונאים חושבים שזה ימכור.

דידית

New member
סליחה שאני הורסת לכם את האופטמיות.

אמנם יש יוצאים בשאלה אבל זה אחוזים מאד קטנים וכמעט לא משמעותיים. אלו שחיים בתוך החברה תעשו דבר כזה תנסו להתאמץ ולראות כמה מבין כל האנשים שסביבכם יצאו? ואני מתכוונת לחרדים. אולי לא ככה בונים סטטיסטיקה (ואדם יתקן אותי) אבל באופן כללי אני לא רואה את הנהירה ליציאה. אמנם נכון יש שינוי, הנוער נפתח יותר, אבל הם בסוף נשארים במסגרת. אני חושבת שהסיבה העיקרית זה הפחד מהחילוניות. כל החיים הכניסו לנו לראש שהחילונים הם ריקניים, פוחזים, רודפי תאוות,בוגדים,מסכנים. ואחרי שכל החיים הכניסו לנו רוחניות לראש קשה להתרגל לחיים חסרי אידיאל ממשי. בטוח שיש עוד הרבה סיבות אבל בעיקרון אני לא רואה פה תופעה.תמיד נשרו אנשים ויצאו מהדת במשך כל הדורות זה נראה לי משהו מקביל אם כי שהזמנים הם שונים ועכשיו הרוב היהודי הוא חילוני. דידית.

avidadon

New member
לא מדוייק

הבעיה מתחילה מהשורש. הישיבות (לפחות הליטאיות שאני מכיר) מתפוררות אט אט מבפנים, וזה נובע בגלל אי הרלונטיות של האורח חיים הזה לימינו. אין היום הרבה בחורי ישיבות ליטאיים שהם באמת רוצים ללמוד, וגם היראת שמיים המפורסמת של ישיבת ולוז´ין כבר איננה קיימת כמעט. מה שנשאר זה הרבה בחורים שנמצים בישיבה, לא כולם לומדים, וגם אלו שלומדים - לא לומדים תמיד מכוונות טהורות (חלקם רוצים שידוך טוב, אחרים לומדים בגלל האוירה התחרותית).. בקיצור.. מהדור הבא לא יצאו הרבה גדולי הוראה מחנכים או שאר מרעיון בישין.. ירידת הדורות קוראים לזה?

טוב

New member
ובכל מקרה

הכתבה מופיעה בעיתון הארץ, ככה שאם זה לא ממש המציאות, והכתבה באה רק לעורר גלים, הרי שהיא משכנעת את המשוכנעים. חבל שלא התפרסם במעריב או ידיעות, שלא נאמר יתד נאמן.

למעלה