כדאי לקרוא-חשוב מאד

כדאי לקרוא-חשוב מאד

אני סיימתי שנה ראשונה באחת מהישיבות התיכוניות בארץ ואני חייב להגיד שהייתה לי שנה ממש קשה. לא התרגלתי :לא לחוסר הפרטיות,לא ללזה שאני תלוי באחרים על דברים טיפשיים(שלא יפריעו לי לישון,לפתוח חלונות וכאלו-או שאני צריך לקוות שיוותרו לי ואם לא או להילחם או לוותר)וגם געגועים למשפחה. הבעיה הגדולה היא שאני לא מרגיש בפנימיה תחושת איוורור שמו שיש בבית-אחרי שעות הלימודים אני מרגיש שאין לי מקום לנוח . ז"א ודאי שיש לי מיטה והכל אבל אני זוכר שלפני זה הייתי חוזר הביתה מהבי"ס ואז בבית צובר כוחות ,נח,יכול לנשום, ואילו בפנימייה אני מרגיש שלא מוצא את עצמי שם,ז"א אם אני לבד אני מתגעגע לשייכות שבבית ולאהבה והדאגה של ההורים ואם אני עם עוד אנשים אני מתגעגע לפרטיות. אני מרגיש שבזמנים שאני בא הבייתה -רק אז כאילו נגמר יום הלימודים. אבל מצד שני יש לי חברים טובים במקום וגם עם השכבה בכלל אני די בסדר. אנא עזרו לי !!! זה דחוף עוד מעט תחילת שנת הלימודים:האם גם לכם(מי שהיה או עדיין בפנימייה) יש את הקשיים האלו?? האם התגברתם וכיצד?? האם עליי לחכות וזה יעבור??או שכדאי לדבר עם ההנהלה ולבקש מהם משו ,אם כן אז מה?? תבינו שאני לא יכול לעבור למקום חדש,האפשרויות הם או לעשות אקסטרני(דרך אגב -האם מישו מכם עשה אקסטרני או יודע על זה משו) או ללכת למקום שאני לא מרגיש שם בנוח ואני רק אחכה לסיום שמינית. אני מרגיש כ"כ חנוק שם במסגרת של הישיבה הזאת והפנימייה . רק שאני עם החברים הטובים שלי אז זה מפצה על המרחק מהבית,הפרטיות ואפילו המחנק אבל חלק גדול מהשמן אני לא רק עם חברים שלי. לפעמים אני עם חבר´ה שאני לא אוהב אותם והם מרגיזים ולפעמים עם סתם חבר´ה שאני נחמד אליהם אבל לא מתחבר איתם. ואז אני מרגיש בודד וגם חנוק ונמאס לי מכל התורה הזאת שאני לומד שם ובגגלה אני קורע את התחת ומסיים בתשע כליום.-מזה אני מפחד ובגלל זה אקסטרני או המקום שם למדתי לפני כן ("ישיבה" קרובה שמסיימים מוקדם-אבל אני לא מצאתי את עצמי שם)קורצים לי ומושכים אותי ,אתם מבינים??? שאני בבית אני יכול לנוח ולהינפש מכל מה שעצבן אותי במהלך היום ,אבל בפנימייה אני "תקוע" גם אנשים לא טובים,לא נחמדים שמעצבנים אותי. מה אתם אומרים?

פרפר8

New member
אנלא אומר שתה מפונק..

אבל זה יוצא מבין השורות.. אחי. תהיה גבר. יעבור.

hilel02

New member
מזדהה איתך,צודק-

בפנימייה חסרה לכל אדם הפרטיות,אבל ככה זה-פנימייה.מצד שני, אף אחד לא מחזיק אקדח לראשך-אם אתה סובל שם,וחברים זה הדבר היחיד שכדאי לך להשאר שם בגללו-ועכשיו אתה רק בא ושואל את זה בפורום האם זה לגיטמי "לוותר" עליהם ולתור לביצפר אקסטרני רגיל-אז הנה דעתי-כן! הזכרת את הקטע הזה של התורה-שבשבילה אתה עושה את כל זה,כדי להשאר {כך הבנתי} במסגרת יותר שמרנית-אז זה לא טוב ..כי במקרה הזה אתה ממש צודק,אתה תגיע למצב שכבר תשנא את התורה,כן,גם אם זה נשמע לך מוזר ורחוק ממך-זה קורה הרבה,זה קרה גם לי. אולי לי יותר כי הייתי במקום שחור. אבל זה בא עם הזמן. ולגבי החברים-אל תדאג,אתה לא מאבד אותם,האפשר להשאר בקשר עם כולם,אני כבר מעל לשנה בקשר ממש הדוק וחזק עם כולם. בקיצור-אם לא טוב לך שם,ולא טוב לך שם,לך משם. אה..ועל הצד שתמשיך בפנימייה-לגביי מה שאמרת שלפעמים אתה {כמו כל אחד} רוצה לנוח במיטה בחדר המשותף קצת בפרטיות -ונכנסים ילדים לחדר ומפריעים..צוחקים..צועקים...הפתרון היחיד לטפל בזה הוא -מכות. תן מכות לכולם,זה הכי עוזר-גם לחברים הטובים.

yos9

New member
שלום!

גם אני אחרי שנה ראשונה של פנמייה, ואני ממש מסכים עם המון ממה שאמרת, שאתה תלוי באחרים, אין לך פרטיות... אין לך זמן להתאוורר. אני זוכר שבתחילת שנה זו הייתה תקופה ממש קשה בשבילי בגלל כל הדברים האלה, שפתאום אתה נכנס לפנמייה אחרי כ"כ הרבה שנים שהתרגלת שבי"ס זה מקום שרק לומדים בו, והחברים שלך הם החברים של ה-8 שעות שאתה נמצא בבי"ס... פתאום אתה נמצא עם החברים שלך כ"כ הרבה זמן ואתה מתחיל לגלות בהם צדדים אחרים... מצד שני קיבלתי בפנמייה כל כך הרבה דברים חשובים שבלי הפנמייה לא הייתי זוכה להם, כמו חברים אמיתיים, היכולת לחלוק עם אנשים אחרים בדברים שלך... לדעתי צריך להתרגל לצאת מחוץ לבית, כי מתישהו תצטרך לעשות את זה ואז זה יהיה לך בום... אני הייתי ממשיך גם השנה, ואם אתה רואה שזה ממש לא זה, אז תתחיל לחשוב לעזוב. שנה וחצי זה מספיק כדי לראות שפנמייה זה לא בשבילך. שיהיה לך בהצלחה ושתצליח בכל מה שתבחר לעשות!!

כדאי לקרוא-חשוב מאד

מציק לי שאני מסיים בתשע ללמוד בגלל הסדר ערב המרגיז הזה ואז צריך עוד להתכונן למבחנים רק ב10 אני יכול להתחיל לחשוב על רגיעה,זה ממש קשה לי ואני מפחד מהחזרה לבי"ס.אני יודע שעדיף לי שם אבל בכל מקרה אפילו עשכיו אני יודע שיהיו לי רגעים קשים ואני אגיד לעזעאל הכל עדיף שאני אגמור בגרות בצ'יק ואוכל להסתטלן .הלחץ והמחנק שבלימודים בישיבה ובפמנימייה -הורגים אותי

אני מכיר את הבעיה...

אני הייתי בשנה הראשונה בפנימיה ומאוד לא אהבתי את הקטע הזה... הייתי חוזר הביתה הרבה מאוד ! אבל השנה לא הייתי בפנימיה ואז - דווקא אז הרגשתי כמה שזה חסר לי! אתה בא לשבתות ישיבה ואין לך חדר שלך אז אתה צריך לישון לפעמים על הרצפה... אתה סוחב את הספרים על הגב... בהפסקות כולם רצים לפנימיה ואתה אין לך חדר... אין לך את כל הערבים... קיצר... משעמם... אז ( לדעתי ) יש לך 2 אפשרויות: 1. לקחת את השנה הזאת בלי הפנימיה ולהווכח בעצמך... 2. לסמוך עליי ולמצוא את הדברים החיוביים בזה!

לי אישית לא הייתה שום בעיה...

אני התרגלתי בקלות לפנימיה... זה בכלל לא בעיה... אתה פשוט לוקח את החברים בתור אחים ש'ך ולא בתור חברים... גם בבית יש לך מריבות כאלה עם האחים. אז פשוט צריך להתרגל.... בהצלח"ה אחשלנו

האילתי 5

New member
ואם יש לך פאלפון

עם אינטרנט חינם אז זה יכול לעזור לך...(אני מכיר מישהו שעשה את זה, זה מאוד עזר לו זה ניתק אותו מהמציאות-מהסביבה.)

היייייייייייייייייייייייייייייייייי

חצוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף אני אשרוף אותך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וזה אפילו לא מצחיק!!! לפחות אותי... אגב, נתי שלח לך??

אילתיות

New member
סתם מהרהורי ליבי.....

תאמת כשנמצאים במקום חדש בטוחים שבמקום הקודם היה יותר טוב.....אני עצמי הייתי בפנימיה וגם אני התלוננתי שאין לי פרטיות וכו...חשבתי שבמקום הקודם היה יותר טוב וחזרתי....אבל זה בולשיט!!!!!!!ממש כיף לי עכשיו איפה שאני אבל מצד שני חסר לי כל ההווי של פנימיה ואל תשכח שאתה עם חברים שלך באותה הסירה....אני לא יודעת איך זה אצל בנים אבל אצלינו כולם בוכות בשנה הראשונה ואח"כ מתרגלים ויודעים לצחוק על זה.אם חסר לך פרטיות סע הביתה לכמה שעות או שתמצא לעצמך איזה מקום לבד(מועדון בישיבה וכו)....בדוגרי יש המון באסה בלהיות פנימיסט אבל גם המון פלוסים...כמה שזה פלצני- מתחברים הרבה יותר מהר כשאתה בפנימיה(אין לך בררה אחרת ישנאו אותך אם תהיה סנוב.....), מתבגרים הרבה יותר מהר.....וזאת עובדה!!! וכו.... אם זה לא משכנע אותך ולא עושה עליך רושם עדיף שתמצא ישיבה בלי פנימיה שקרובה לבית שלך....אולי יהיה לך יותר טוב....ב"הצלחה!!
ד"א יש מצב שאם תגיד להנהלה שאתה צריך תחופש שלך- יתנו לך יותר שחרורים וזה כדאי!!מנסיון...אבל אל תתפלצן יותר מדי.....

אין לי כל כך זמן אז אני יקצר

מה שפרפר8 אמר בכותרת זה די נכון הילל אתה לא נשמע כמו אחד שאוהב פנימיות אז זאת הדעה שלך עובדה שזה שהיית בפנימיה זה מעלה לך את הרמה בקב"א בצבא (מי שלא יודע קב"א זה קבוצת איכות וזה כמו מבחן שאלות על החיים וזה יכול לשלוח אותך ליחידה הכי מובחרת או להעיף אותך מהצבא בלי לשרת בכלל) ואם זה מעלה את הקב"א זה אומר שזה טוב (פנימייה) ומי שלא טוב לו בפנימייה אחרי שהוא שם כבר שמן ארוך סימן שיש לו משהו לא הכי משובח מבחינה חברתית מצטער על הבלבולי שכל הלא מובנים

למעלה