כדאי לקנות ניו דינק?

• פותח הנושא bike3
  • פורסם בתאריך

bike3

New member
כדאי לקנות ניו דינק?

אהלן לכולם, אני עדין מחפש קטנוע...
המטרה שלי היא רחובות - ת"א 4 פעמים בשבוע. הציעו לי ניו דינק 125 בן שנה עם 12000 ק"מ בלבד בעשרת אלפים ש"ח, מה דעתכם? איך הקטנוע הזה? חזק מספיק? אמין?

rusti james

New member
די והותר לרחובות הכרך

קטנוע משומש חובה לבדוק לדעתי במוסך (אפילו שרק בן שנה)
כדי לדעת יותר על מצבו הנוכחי.
(סביבות ה400 ברוב המוסכים הבודקים +/-)

לגבי האמינות - אינני מכיר את הדגם הספציפי.
אבל באופן כללי לקטנועים ולקימקו וסאן יאנג לא פחות חשוב לבדוק אכילת שמן ולא להזניח אם ישנה.
שמן בכמות הדרושה
ישמור על המנוע והסלילים פלאים.
וכמובן לטפל כשצריך

rusti james

New member
רק עכשיו שמתי לב למרחק המתוכנן...

ככה זה כשעייפים

קראתי רחובות ת"א ולא רחובות -> ת"א...

ובכן למרחק בינעירוני כזה מומלץ בד"כ 250,
ה125 יעמוד בזה, כמובן, מהירות והתחמקות בעת צרה יהיו גבוליים...

איזה רשיון יש לך?

ntchristt

New member
רחובות-תל אביב?

תתחיל לחשוב על משהו אחר.
מן הסתם אתה תסע את זה בפול גז בשביל לנסות לא להיות בשוליים כל הנסיעה. אתה תגמור את המנוע הזה די מהר.
אם אתה כבר תקוע על רשיון 125 בלבד,הכלי היחיד שישרוד נסיעות כאלה הוא PCX שגם יהיה חסכוני בדלק בצורה משמעותית,וצבירת קילומטרז בפול גז מזיזה לו פחות מלאחרים בקטגוריה.

פרארי1

New member
היחיד?

מה עם כל שאר מקוררי המים האיכותיים כמו ההונדה SWING, ימאהה XMAX, פיאג'ו XEVO וכולי?

אין טעם להיות פסקני, עדיף להציג לשואל את האופציות והוא יעשה לעצמו את השיקולים.
ואם כבר הזכרנו את השואל, עדיף להגיב ישירות אליו על ידי פתיחת הודעתו והוספת תגובה אליה, לא להודעה של מישהו אחר.

ברוך הבא לפורום

ntchristt

New member
תודה פרארי,עשיתי קאמבק...

גם אלו עלו לי בראש אבל חשבתי על מגבלות תקציב,אגב,השניים האחרונים שאתה הזכרת די מתיימרים להיות איכותיים אבל בפועל קצת פחות(בהיבט של אמינות,עלויות אחזקה וביצועים)
אני רושם את הדברים כבעל מוסך ולא משמועות.

פרארי1

New member
מה היה הניק הקודם שלך?

כבעל עסק בתחום, אני אודה לך מאד אם תוסיף לחתימה גילוי נאות על עיסוקך, כך נהוג כאן.

היה לי ניו דינק וזה קטנוע תותח

רק כשעליתי על כביש 5, הייתי צריך לסחוט מצערת כדי לעמוד בקצב.
הוא יכול להגיע ל120, אבל זה נדיר, וכשיש רוח קדמית, בקושי תראה 80-90. חוץ מזה שזה סוס אמיתי ומפנק, סחב משקלים מכובדים בכבישים בין עירוניים, אבל זה רק פעם ב...
לדעתי למרחקים כאלה לא כדאי לך 125 סמ"ק, לא יהיה לך כוח עקיפה ואתה גם תשחק אותו מהר.

in rock

New member
רחובות-ת"א-מינימום 250

אני עושה את הדרך הזו על בסיס יומיומי, התחלתי עם 150, עברתי ל 250, 400 ועכשיו 500 (כל זה ב 5 השנים האחרונות).
125 יעשה כמו גדול את הדרך אבל ישחק לאורך זמן הרבה יותר מהר מכלים חזקים יותר, הגב והישבן שלך לא יעמדו בזה לאורך זמן, שלא לדבר על הסיכון של לרכוב במהירות פחותה משמעותית משאר כלי הרכב בכביש (לפחות בחלק מהדרך)
כלי אידיאלי לרכיבה כזו הוא כלי בנפח של לפחות 250, כל השאר זה פינוק.

למעלה