כדאי לעשות phd?

goomgama

New member
כדאי לעשות phd?

מצד אחד התואר דוקטורט נשמע סקסי
אבל מצד שני לעבוד ("לחקור") 4-5 שנים בלי שכר?!
אני לא כלכך מבין את השיקולים לטובת דוקטורט אני אשמח אם מישהו יסביר לי.

tulkin

New member
לא. לא כדאי

(אלא אם כן אתה ממש אוהב לחקור, כל כך אוהב שמוכן להשקיע בכך כל כך הרבה זמן, על חשבון כל כך הרבה דברים אחרים).

goomgama

New member
זה גם מה שאני חשבתי מצד שני

הרבה אנשים ממש חכמים הולכים לכיוון הזה...
אני לא מצליח להבין למה......

FPNH

New member
למה? אולי הם לא באמת חכמים כמו שאתה חושב...

tulkin

New member
או שהם ממש ממש אוהבים לחקור

ושום שיקול כלכלי קר לא משחק תפקיד משמעותי בהחלטתם עקב כך.

d a p h n a

New member
כדאי לעשות דוקטורט...

רק אם לשבת ולחקור משהו אתה אוהב ומרתק אותך במשך 4-5-6 שנים נשמע לך מספיק מושך שאתה מוכן לעשות את זה בלי שכר או בשכר מאוד מינימאלי.

אחרת, באמת לא כדאי.

goomgama

New member
לחקור נשמע לי מושך אבל

אני לא מוכן להיות עני בשביל זה...

goomgama

New member
בתואר הראשון לפחות אתה יודע שאחכ זה ישתלם

בעתיד....
האם בדוקטורט זה גם ישתלם בעתיד ?? או שלא?

d a p h n a

New member
לא הולכים לעשות דוקטורט בשביל להתעשר

אם השיקול הכלכלי הוא שיקול מרכזי בשבילך, אל תלך לעשות דוקטורט.

Optimistic Girl

New member
הצעה אחרת

אם אתה כל כך אוהבת את התואר דוקטור,
אולי תלך ללמוד רפואה? רק כולי 7 שנים <כולל התואר הראשון בתוכם<
והופ יש לך תואר דוקטור...

בנימה יותר רצינית,
יש אנשים שהולכים על מחקר, כי זה מעניין אותם, לא רק בגלל התואר אלא בגלל העיניין...
כל אחד בוחר איך לחיות את חיו,

ואם אוכל לחקור את מה שאני ארצה, אוכל לתת לזה יותר מ5 שנים

הכל זה עניין של מטרות

אם המטרה שלך היא עושר, לך למנהל עסקים או נדל''ן...

בהצלחה

goomgama

New member
גם אם הייתי רוצה

לא הייתי יכול ללמוד רפואה, הייתי מתעלף כל שניה כשרואים קצת דם

נ.ב. אל תעלבי ,אני פשוט מנסה להבין את המניעים ,
אין לי בעיה גם עם אנשים שעובדים בהתנדבות
או כאלו שמחליטים לעבוד את האל כל חייהם.
אבל זה מעניין ולכן אני שואל.

ההשוואה נכונה, לפחות חלקית

מי שעושה דוקטורט, במקרים רבים עושה את זה מתוך תאוות הידע, הלהט לחקור, דברים שלאו דווקא מתלבשים עם קריירה. מי שעושה את זה מטעמי קריירה, בדרך כלל טועה (אלא אם מדובר בדוקטורט בתחומים שיש להם השלכות מאוד ספציפיות בתעשייה). מדובר באנשים שמוכנים לחיות בעוני (או בעוני יחסי בעיני אחרים) כדי לחיות את החיים שנראים להם חשובים (במובן הזה בהחלט דומה למישהו שמקדיש עצמו לעבודת האל).

צריך כמובן לציין כי ה"עוני" הזה יחסי. אני מכירה דוקטורנטית שלמדה באותה כיתה יחד איתי שניקתה בתים (והדוקטורט שלה היה גם על מנקות מזרח אירופאיות כמוה), אבל באופן כללי - יש (הרבה) אנשים בעולם המערבי שמרוויחים הרבה פחות מן הדוקטורנט הממוצע, והם אפילו לא עובדים בד"כ בעבודה שהם חושקים בה, אלא רק מנסים לשרוד בג'ונגל העבודה, כך שמרבית הדוקטורנטים, הגם שהם לא בעניין בשביל הכסף, סה"כ מנהלים חיים לא רעים: עובדים במשהו שמעניין ומלהיב אותם, משהו שחלק ניכר מהם היו מוכנים גם לעשות בחינם, ומקבלים על זה כסף ואפילו יש סיכוי כלשהו לקריירה מאוחרת יותר, שבה כבר מרוויחים יפה.

יש כמובן מעטים שעושים דוקטורט עם מטרה מאוד ממוקדת שקשורה לקריירה לא-אקדמית ודוקטורט בהחלט יגדיל להם את ההכנסות. למשל, לא ניתן להיות מנהל מעבדה ברוב תחומי התעשייה והמו"פ בלי דוקטורט רלוונטי; רופא שרוצה להתקדם באופן רציני צריך דוקטורט מחקרי/ניהולי ולא רק את ה"דוקטור לרפואה" שזה לא בדיוק דוקטורט; ובמקומות רבים בעולם לא ניתן למשל להיות מנהל בי"ס בלי להיות בעל דוקטורט בחינוך (עם התמקדות בניהול). כך שיש כמובן גם סיבה "לסבול" דוקטורט כדי להתקדם מקצועית.

השאלה שלך מזכירה לי משהו שסיפר לי (בארץ) ידיד דוקטורנט. כשהוא החליט להתפטר מן העבודה (או להוריד הילוך) לטובת דוקטורט, הוא הלך כמובן למחלקת כוח אדם, ושם התנהל הדיאלוג הבא:
- למה אתה רוצה להוריד הילוך?
- כי נרשמתי ללימודי דוקטורט ב-XYZ.
- בשביל מה לך דוקטורט? אתה יודע שלא תקבל על זה גמול השתלמות, נכון?

בעיני זו שאלה עקרה

בעיקר כי התשובות מגוונות בערך כמספר האנשים שבוחרים לעשות דוקטורט. זה לא מעניין יותר מ"למה בחרת לייצר ברזים".

הטון המשועשע לא לגמרי ברור, דרך אגב.

Philip Jr

New member
טוב לשמוע שבעוד כמה שנים אהיה סקסי!

ואני חשבתי שכבר אבוד לי.

Gidi Shemer

New member
בתור אחד מהיותר מבוגרים פה

אני יכול להעיד אישית שהפכתי לסקסי מיד עם קבלת הדוקטורט (לא היה לי את זה לפני זה) וזה הולך ומשביח ככל שאני צובר יותר שנים כדוקטורט!!

Philip Jr

New member
לפני שבועיים חזרנו בטיסה ארצה

מביקור בקמפוס בו אלמד וחתימה על ביתנו החדש. במטוס חזרה הדיילת כרזה לפתע שצריך דוקטור בקדמת המטוס. עצמתי את עיניי ודמיינתי את עצמי בעוד כמה שנים לאחר סיום הלימודים, קופץ מהכיסא (בסקסיות גדולה כמובן) וצועק "אני דוקטור, אני דוקטור!" ואז לוחש בשקט "לפסיכולוגיה חברתית" ומקווה שהם לא ישמעו

אשר מעוז היה מתבדח על זה

"אני דוקטור אשר מעוז" [=בינתיים הוא כבר הפך לפרופ'], אבל תלמדו מן הניסיון שלי ואל תכתבו בספר טלפונים שאתם ד"ר מעוז, כי אחר כך מתקשרים באמצע הלילה ומבקשים ביקור בית. ניסיתי להסביר להם שאני פרופסור למשפט חוקתי, וביקור בית לא ממש יעזור.

למעלה