כדאי ללמוד MATLAB?

RoaroFreedom

New member
כדאי ללמוד MATLAB?

היי אנשים,

אני לומד תואר שני בפסיכולוגיה חברתית אך חושב לעשות מעבר לתכנות לאחר התואר. יש לי ברקע קורס אחד חיצוני בפייתון (40 שעות) שלקחתי השנה והרבה הדרכות ביוטוב.

השאלה שלי היא כזו:
יש קורס בחירה ב-MATLAB במגמה שלנו באונ' ת"א ואני חושב לקחת אותו כדי להוסיף עוד שפת תכנות, או לפחות הבנה של עקרונות תכנות לרזומה שלי.
מה שכן, שמעתי שהשפה הזו פחות שימושית בשוק העבודה.

מה דעתכם?

נ.ב. אין לנו אפשרות לבחור שפות אחרות בפסיכולוגיה חברתית, אז או שאני אקח את זה או שאני אלמד לבד בינתיים.

Guy Yafe

New member
לא

אני לא ממש יודע כמה קשה לעשות את הסוויץ' מפסיכולוגיה חברתית לתכנות, אבל אני חושב שבכל מקרה מאטלאב היא לא התוכנה הנכונה.
אני משער שהכיוון שלך יהיה ניתוחים סטטיסטיים ועיבודים סטטיסטיים, ולכן נראה לי יותר נכון שתתמקצע עוד בפייתון או שתלמד R.
שתי אלה סביבות (שונות מאוד אחת מהשנייה) חינמיות ובקוד פתוח, והן נהיות יותר ויותר נפוצות וסטנדרטיות בתעשייה.
&nbsp
פרט יותר על מה אתה מתכנן לעשות בעולם התכנות, ויהיה יותר קל להכווין אותך.

RoaroFreedom

New member
תודה על התגובה

האמת שאני לא רוצה להגביל את עצמי כבר בשלב הזה כי הרבה דברים נראים לי מעניינים (בניית אתרים, מאגרי מידע, תכנות במובן המקובל של המילה)
אני מתכנן בו זמנית לתואר ללמוד JAVA SCRIPT ולהתמקצע אולי עוד בפייתון, אולי גם JAVA - את השפות הפופולריות בשוק בעצם.
בגדול הסיפור הוא שבפסיכולוגיה אין כסף (יש, אבל אתה מגיע אליו מאוד לאט) ואני חייב לחשוב פיננסי גם בגלל הגיל (30) אז הרעיון הוא ללמוד את הדברים המובילים בשוק, להיכנס לזה, ואז לקבל ניסיון משם כבר.
* מודע לעניין שהגיל שלי יכול לשמש כמגבלה אבל אין לי מה להפסיד כי בסך הכל כיף לי להתעסק עם תכנות ויש את הפסיכולוגיה כתוכנית ב'

Guy Yafe

New member
בוא נתפקס רגע

הגיל שלך הוא מגבלה רק בזה שבגיל 30 כדאי שתחליט מה אתה רוצה לעשות בחייך.
אם אתה רוצה לעשות עיבודים ממוחשבים על ידע שנאסף במהלך העבודה שלך (לדוגמה פסיכולוגיה חברתית), אתה צריך להשתמש בסביבות שהן כלי עזר לעבודה שלך דוגמת R ופייתון, ואז קורס שמתמקד בהן יועיל לך מאוד אתה רוצה להתפרנס מתכנות (וזה לא משנה אם אתה מתכוון לבנות אתרים או לכתוב מערכות בינה מלאכותית), אתה צריך להתחיל מתואר ראשון במדעי המחשב או הנדסת תוכנה.
קורס שקר כלשהו בשפת תכנות כלשהי לא יקדם אותך לשום מקום ולא יעזור לך להתפרנס מתכנות.

BravoMan

Active member
אז, אתה עוד אחד מאלה שחושב שפיתוח תוכנה הוא

דרך קלה ומהירה "להגיע לכסף"?
&nbsp
יש לי חדשות רעות בשבילך: אתה טועה!
לדעת שפת תכנות אחת או יותר לא מספיק כדי לכתוב תוכנה.
שפת תכנות היא רק כלי אחד מיני רבים שהמתכנת משתמש בו.
&nbsp
וזה גם לא מספיק כדי להתקבל לעבודה שבה ישלמו לך על כתיבת תוכנה.
&nbsp
בגלל שהתואר שלך לא רלוונטי לחלוטין, אתה למעשה נמצא כרגע בעמדת 0:
אין לך תואר, אין לך ניסיון, אין לך תיק עבודות, אין לך כלום ביד.
קורס Pytho של 40 שעות = 0 מבחינת המעסיק.
&nbsp
אולי לך היה מעניין בקורס, אבל מה בעצם אתה יודע לעשות עם מה שלמדת?
&nbsp
זו שאלה רצינית לא הטרסה: אתה יכול עכשיו לבנות מחשבות עם ממשק גרפי ב-Python?
אתה יכול לבנות שירות Web ששולף מידע מ-DB, אבל בצורה בטוחה, מתאימה לפרודקשן שם הוא ייחשף לעולם החיצון?
&nbsp
כעיקרון, אני מכיר שתי דרכים להגיע לתעשייה ולהרוויח כסף בתחום התוכנה:
1. תואר רלוונטי (מדמ"ח או הנדסת תוכנה).
יש גם אפשרות להסבה אמתית מתארים קרובים: חשמל, מתמטיקה, וכו'.
&nbsp
שים לב שהתחרות קשה, וממוצע ומוסד קובעים הרבה עבור מי שרק סיים תואר ועדיין אין לו ניסיון.
&nbsp
2. לימוד עצמאי.
זו דרך קשה ואטית יותר, אטית מאוד לפעמים. בד"כ מדובר באנשים שחיים ונושמים מחשבים מגיל קטן, וממש אוהבים את המקצוע.
&nbsp
דרך זו דורשת תיק עבודות כהוכחה ליכולות, הרבה מזל כדי למצוא את המקום הנכון שייתן לך את ההזדמנות הראשונה לעבוד בתעשייה, ולא פעם עדיין תצטרך להתחיל עם משכורת נמוכה מאוד יחסית לשוק.
&nbsp
כרגע, לא נראה שאתה צועד באף אחת מהן...
&nbsp
מה שאני מציע לך, זה לקחת את הידע שיש לך ב-Python, ללמוד דברים שמסביב כפי שהמליצו לך (אלגוריטמים, סיבוכיות, מבני נתונים, מערכות הפעלה), להוסיף על זה כלים שימושיים כמו מערכות ניהול קוד (למשל git מאוד פופלרי), אריזה (ל-Python מערכת חבילות משלו), להכיר Design Patterns, ואז פשוט להתחיל פרויקט בקוד פתוח, או להצטרף לפרויקט גדול בקוד פתוח ולנסות ליצור תרומה משמעותית.
&nbsp
אם אתה רוצה שיהיה לך סיכוי כלשהו למצוא עבודה בתכנות ללא תואר רלוונטי או מקבילה שלו (כגון שירות באחת היחידות הטכנולוגיות בצה"ל), אתה חייב לצבור תיק עבודות.
דברים רציניים שעשית בתכנות, שנמצאים בשימוש של כמה שיותר אנשים, ושכל מי שרוצה יכול לבחון לעמוק כדי להתוודות לטיב היכולות שלך ואיכות הביצוע.
&nbsp
בהצלחה!

selalerer

New member
אם להוסיף למה שגיא כבר כתב לך, יש לך שני אתגרים:

1. הידע.
2. להתקבל לעבודה.
&nbsp
בעניין הידע, כדאי להוסיף גם ידע כללי בתכנות, סיבוכיות, אלגוריתמים (למשל אלגוריתמי מיון), מבני נתונים (רשימה מקושרת, עצים וכו'), מבנה המחשב וכו'.
&nbsp
בעניין הקבלה לעבודה, קשה מאוד להתקבל לעבודת תכנות רצינית ללא תואר ראשון וללא ניסיון. יכול להיות שבתחום בניית האתרים יותר קל, במיוחד אם אתה מכיר מישהו שעושה את זה והוא מוכן לקחת אותך בתור קבלן לדברים קטנים ולהדריך אותך.

RoaroFreedom

New member
ואוו ואוו...

יו אנשים,
זה בסדר.
לא שאלתי שאלה נוסח 'איך למצוא עבודה בתכנות תוך חצי שנה?'
אתם סטיתם ל-FOLLOW UP QUESTION ש-GUY YAFE שאל אותי
בינתיים לפחות אני לא כזה מודאג שאני יהיה הומלס...
BRAVOMAN תרגיע - אף אחד לא מת פה :) מה נסגר אתך אח שלי? ;);)
&nbsp
כולה שאלתי על MATLAB
בסדר, אתם חושבים שלא יועיל - זכותכם
&nbsp
שיהיה חג שמח! ותנסו להיות יותר נחמדים עם שאר האאוטסיידרים שנכנסים לכם לפורום.

BravoMan

Active member
זה מה שלימדו אותך בתואר פסיכולוגיה? לומר לאנשים להיות

יותר נחמדים?
&nbsp
תראה חבוב, אתה לא הראשון, ואני בטוח שלא האחרון ששואל "האם כדאי לי ללמוד כלי X?"
&nbsp
ניסינו להסביר לך שהתשובה תלויה בסיבה שבשבילה אתה רוצה ללמוד אותו.
&nbsp
MATLAB הוא כלי מתמטי. הוא נועד בעיקר לסטודנטים שצריכים וויזואליזציה וניתוח של פונקציות וסטים של מידע, ולכל מיני מקצועות מדעיים שמי שעובד בהם אינם מתכנתים, אבל צריכים כלים שמאוד קרובים למה שכינית "תכנות במובן המקובל של המילה".
&nbsp
אז Guy חשב שאולי אתה רוצה אותו ככלי עזר למחקרים בפסיכולוגיה, ויכול להיות שיש לו שם שימוש, ואם זו באמת היית המטרה אז דווקא הייתי חולק עליו ואומר - לך על זה.
&nbsp
אבל אז הסתבר שיש לך מטרה אחרת - אתה רוצה להרוויח כסף מתכנות, כי אתה חושש שלא תצליח להרוויח במקצוע שלמדת.
&nbsp
סבבה, מקובל, אף אחד לא מת.
רק מה?
ראינו כאן הרבה כמוך, ונראה, לפי מה ששאלת, שכמוהם אתה לא באמת מבין מה אתה מבקש!
אז ניסיתי להסביר לך.
&nbsp
אבל אתה יודע מה? אתה ממש לא חייב לקחת אותי ברצינות...
נסה לשאול גם בפורום 308. אולי ימליצו לך שם על איזה קורס שיתאים לך...
&nbsp
בהצלחה וחג שמח!

EyesToSee

New member
תשובה אכזרית מאחד שיודע והשתמש ב Matlab.

1. MATLAB אינה שפת תכנות במובן המקובל של המילה.
2. MATLAB היא סביבת פיתוח של אלגוריתמים מדעיים אשר משמשים בעיקר מדענים,מהנדסים וכיוב.
3. אני לא מכיר ישומי MATLAB לפסיכולוגיה חברתית, כנראה בגלל שלא הייתי קרוב לקורסי פסיכולוגיה חברתית חוץ ממספר קורסי חובה של השתלמויות למנהלים. לא ברור לי מה הקשר בין שתיהן.
4. עפ"י נסיוני, אין כסף בתכנות!
5. יש כסף (למוכשרים מאד, בחלק מנושאי מדעי המחשב ומקצועות מתמתיים התומכים בהם.)
6. עפ"י התאור האישי שלך,"אתה לא בסביבה הנכונה".
7. עצה פרטית שלי: לך ללמוד מקצוע שאתה מוכשר\מצטיין\אוהב ואל תסחף לעולמות לא לך.
שנה טובה ובהצלחה.

BravoMan

Active member
אין כסף בתכנות??? באמת???

וואו, איזה מזל שלא פגשתי אותך לפני איזה 11 שנה.
מאז ועד היום כולם שכחו לספר לי ולחברי מפתחי התוכנה שאין כסף במה שאנחנו עושים, וחיינו מבסוטים לגמרי...
&nbsp
מה נעשה עכשיו שגילית לנו את האמת המרה שלא רעינו?

EyesToSee

New member
אני מבדיל בין תכנת ללא תואר לבין מפתח תכנה עם תואר (מדמ"ח)

כן, בעשרות השנים שאני עוסק ומעסיק עובדים בנושאי היי-טק, תכנתים בוגרי קורסים לא אקדמאיים, (לא כולל צ.ה.ל) קיבלו משכורת זעומות.

יש הבדל עצום בין תכנת אשר כותב קוד על פי איפיון של אחרים לבין מפתח תכנה אשר ממציא פתרונות תכנה.
השווה למשל משכורת של מפתח אלגורתמים בנושאי M.L לבין תכנת פשוט.

כנראה שאתה וחבריך ה "עשירים" מוכשרים מאד אם אתם מצליחים להתעשר ללא רקע לימודי פורמלי (לא כולם ביל גייטס או מרק צוקנברג, צרכים גם את ממציאי גוגל).

BravoMan

Active member
אז עכשיו גם המצאת מקצוע חדש "תכנת"?

זה אמור להיות "code monkey"?
&nbsp
אני באמת לא יודע מה הרקע שלך, אבל ההודעה האחרונה מלאה שטויות יותר מהרגיל.
כאמור, אני עובד בפיתוח תוכנה כבר 11 שנה.
אכן אין לי רקע פורמלי, אבל עבדתי ואני עדיין עובד לצד הרבה אנשים שכן באים מרקע כזה, כולל תארים במדמ"ח מאוניברסיטאות.
&nbsp
אין באמת קשר ישיר בין יכולות במקצוע לבין השכלה.
ואין חלוקה בין "מתכנת" ל-"תכנת" כמו שאתה מנסה לעשות פה.
&nbsp
תואר אינו ארובה ליכולת לכתוב קוד עובד.
וגם לא קורס, או כל מקור אחר.
&nbsp
כל מפתח תוכנה עובד לפי אפיון. בין אם זה מישהו ללא השכלה פורמלית שלמד לבד ונתנו לו עכשיו לפתח איזה app לסלולר או client side של אתר ב-JS ובין אם זה מהנדס ב-Google שמיישם את אלגוריתם החיפוש הכי חדש שלהם בשפת C עם אופטימיזציה למעבד X.
&nbsp
אין כל הבדל בין השניים.
&nbsp
אכן, יש תחום נפרד שהוא פיתוח אלגוריתמים, אבל זה לא תחום תוכנה אלא יותר תחום מתמטיקה. אלגוריתמאים הם בד"כ אנשים בעלי תואר שני, חלקם הנכבד אפילו בעלי דוקטורט, והם בד"כ לא יודעים לתכנת כ"כ טוב.
אבל תכנות הוא גם לא העבודה שלהם. הם עושים מחקר, וגם כשהם עושים זאת בתעשייה זה קרוב יותר למה שעושים באקדמיה.
&nbsp
הדברים שיש להפריד ביניהם הם פיתוח האלגוריתם, ומימושו בפועל.
&nbsp
מימוש אלגוריתם הוא עדיין מצד אחד עבודה לפי אפיון - האלגוריתם המתמטי הוא האפיון, ומצד שני עדיין מציאת פתרון תוכנה - צריך להבין איך השפה והחומרה יתנהגו כשיצטרכו לבצע את האלגוריתם ואיך נכון לתרגם את הצעדים של האלגוריתם לפקודות מחשב.
&nbsp
מהצד השני, גם כתיבת יישום ששולף תמונה מהשרת ומציג אותה הוא מצד אחד עבודה לפי אפיון - כאן יש ממש אפיון של מה יישום צריך לעשות ואיך להיראות, ולמרות שאין כאן אלגוריתמיקה מסובכת (או בכלל) עדיין יש כאן צורך בפתרון תוכנה - כי גם לתרגם אפיון כזה לקוד עובד, ובמיוחד לקוד שעובד טוב במגוון תנאים ולא קורס, לא דולף זיכרון, לא מאט את המערכת או מתנגש עם תוכנות אחרות, עדיין דורש ידע ויצירתיות.
&nbsp
אני לא יודע למה אתה קורא "משכורת זעומה".
אני התחלתי בתחתית, ואיתי התחילו גם בעלי תארים בתחתית.
&nbsp
עם השנים, כל אחד מאיתנו התקדם לפי יכולותיו.
והיום אלה מאיתנו שהתחום התאים להם מרוויחים לא רע בכלל. בלי להיות יחידי סגולה.
(אני לא הולך לדבר איתך מספרים פה, כי אנשים מהעבודה שלי יודעים באיזה ניק אני כותב פה)
&nbsp
אף אחד מאיתנו לא ביל גייטס, ולא מארק צוקרברג או סרגי ברין, אבל להצביע רק על בודדים כאלה ולומר שכל מי שלא הקים חברת ענק כמותם "אין לו כסף" זה כמו לומר שכל חוקר שלא זכה בפרס נובל לא גילה כלום מעולם...
&nbsp
פיתוח תוכנה הוא מקצוע שאפשר להגיע בו למשכורות יפות מאוד, אבל זה מקצוע שדורש הן ידע והן כישורים ויכולות, ולכן לאן אדם מסוים יגיעה בו תלוי אך ורק באותו אדם.
&nbsp
בכל מקרה, הייתי רוצה שתכתוב את ההצהרה שלך "אין כסף בתכנות", ואת הנימוק שכתבת פה בפורום "עבודה בהייטק" השכן (308 למקרה ששכחת), ובוא נראה מה החברי שם, שלחלקם יש הרבה יותר ניסיון בתעשייה ממני, יגידו על זה...

EyesToSee

New member
תשובה יפה להפליא (לא בציניות)

אני מסכים לרוב התשובה ולא יכולתי לנסח אותה טוב יותר (למעט שגיאות כתיב ספורות).
הרקע האישי שלי הוא בהיי-טק מדעי ותעשייתי.
תעשיית החלל (למשל) מוכרת לי כמו גם נושאים מדעיים תעשייתים (רובוטיקה למשל).

עבדתי שנים רבות בנושאים אלו ואחרים בארץ ובחו"ל והיום אני עוסק ביעוץ בלבד.

הויכוח באם נדרש תואר פורמלי כדי להתקבל\להתקדם ועד להיכן אפשר להגיע הינו
ותיק מאד ומשקף גם ניסיון אישי של אנשים.

לפני מספר ימים קיבלתי את הסקר האחרון של חברה מובילה בהשמת אנשים בהיי-טק. עפ"י הסקר שלה, אתה טועה (ובגדול) לגבי האפשרויות הפתוחות לפני אנשים ללא תארים פורמליים.
ובסיפור אישי:
איש אשר קרוב מאד לליבי, נמצא כבר עשר שנים ב "עמק הסיליקון",מצליח מאד ועובד על ה"סטארט-אפ" החמישי שלו.
הוא בוגר ממר"ם ואין לו תואר פורמלי.
הוא גם בעל I.Q גבוה ביותר וקפץ מספר כיתות לימוד בצעירותו.
עד כמה הוא מייצג את כלל קהילת עובדי ההי-טק והמתכנתים?

BravoMan

Active member
מה שאתה אומר כאן מאוד שונה מהאמרה "אין כסף בתכנות".

"תכנות" הוא מקצוע. בד"כ כשאומרים "אין כסף במקצוע X" הכוונה שרוב האנשים שלומדים את המקצוע הזה ומגיעים לעבוד בו מקבלים שכר זעום שקשה לחיות ממנו.
&nbsp
לא היית לי שום כוונה להיכנס לוויכוח "האם צריך תואר אקדמי".
&nbsp
הוויכוח בנינו, מבחינתי היה בשתי נקודות:
א) מקצוע תכנות הוא מקצוע שהמשכורת הממוצעת בו היא טובה. כלומר "יש בו כסף".
&nbsp
ב) אין חלוקה לשתי מקצועות "מתכנת" ו-"תכנת".
&nbsp
אני מסכים איתך שהדרך המקובלת להגיע למקצוע הפיתוח היא לעשות תואר מאתים.
&nbsp
יש היום מקומות שמציעים קיצורי דרך בצורה של קורסים כאלה ואחרים, וכאמור הנושא נטחן בפורום עבודה בהייטק עד דק, ואני מסכים עם הדעה הרווחת שזו רמאות.
&nbsp
אבל אם התכוונת לומר שבוגרי קורסים כאלה הם בעצם פשוט נמצאים במקצוע שונה - מקצוע שאתה קורא לו "תכנת", אז כאן אני אחלוק עליך בטענה שמקצוע כזה לא קיים.
&nbsp
קיימים מפתחי תוכנה טובים, ממוצעים, וגרועים (כמו שבכל מקצוע כמעת יש בעלי מקצוע בדרגות שונות).
ואם אתה חושב שאני טועה, תן לי בבקשה דוגמה למשרה של מה שאתה קורא לו "תכנת" ותסביר לי מה האדם הזה אמור לעשות.
תן דוגמה.
&nbsp
אני טוען שדבר כזה לא קיים!

Guy Yafe

New member
מסכים. כמעט.

מתכנת טוב יכול לפרנס בצורה מאוד מכובדת את המשפחה שלו (וכך אני עושה ואני בטוח שכל מי שכאן).
אני מסתייג ממה שציינת על תואר.
אם נשליך את חוק המספרים הגדולים, האיכויות של המתכנתים שסיימו תואר אקדמי מתפלגת גאוסיאנית (לדעתי היא בכלל פואסונית, אבל זה עניין אחר). גם האיכות של מתכנתים שלא סיימו תואר מתפלגת גאוסיאנית, אבל הפעמון הזה נמצא הרבה יותר שמאלה משל אלה שסיימו תואר.
&nbsp
מההיכרות שלי איתך בפורום, אני מאמין שאתה נמצא בצד המאוד ימני של שני הגאוסיאנים אבל זה לא מעיד על הכלל.
&nbsp
מעבר לאיכות התכנות (בוגר קורס או ממר"מ לעומת בוגר תואר), יש הבדל גדול ביכולות המתמטיות של המועמד. בתואר הראשון מלמדים מקצועות כמו מתמטיקה בדידה, אלגברה לינארית, חשבון אינפיניטסימלי ועוד.
נכון שברוב המשרות הידע הההנדסי הוא הידע הנדרש, אבל יש משרות שבהן אין תחליף לרקע המתמטי.
&nbsp
אני עוסק במימוש אלגוריתמים: יש לנו צוות אלגוריתמאים שמפתחים את האלגוריתמים ותפקיד הצוות שלי הוא להטמיע אותם במוצר השלם. זה דורש מאיתנו מעבר לידע ההנדסי, ידע מתמטי רחב: אנחנו חייבים להבין את האלגוריתמים ברמה מאוד גבוהה (גם אם לא רמה של פיתוח האלגוריתם). אצלי לא מספיקה ההבנה בארכיטקטורה, במבני נתונים ובקרביים של שפת תכנות.
לכן אני פוסל מראש כל מועמד שאינו בעל תואר אקדמי, ולא משנה כמה שנות ניסיון יש לו. מועמד שלא יודע לכפול מטריצה או לחשב אינטגרל, או שלא מכיר התפלגות נורמלית או מכפלה קרטזית, לא יוכל להשתלב בצוות שלי.
&nbsp
השורה התחתונה שלי היא שאני לא יודע כמה משרות כמו שאני מציג קיימות, אבל בהחלט יש מספיק כאלה כדי להצדיק את זה שאדם שרוצה לתכנת "כשיהיה גדול" חייב ללמוד תואר ראשון לפחות.

EyesToSee

New member

מספיק לראות שאלות (בהמשך הדף ) על ספריות NL ו SPACY כדי להבין כי חלק מהעבודה של מתכנת מתבססת על ידע שנרכש בלימודים פורמליים.

הבנה (עמוקה) ב ארכיטקטורה, במבני נתונים ובקרביים של שפת תכנות נרכשת בעיקר בלימודים פורמליים.

סיפור אישי:
היה לי מתכנת (יפני\אמריקאי ) אשר שכרתי לתקופה מסוימת ( מספר חדשים) לצורך פיתוח ישומי FFT מיוחדים (עבור מחשבים ווקטורים).
מתכנת זה קיבל $250 לשעה.
לכן, יש גם כסף בתכנות.

BravoMan

Active member
איך בדיוק הסקת משהו כזה משתי שורות בערך

ששואלים איפה למצוא ספרייה מוכנה או איך להשתמש בספרייה מוכנה?
&nbsp
אם כבר, השאלות האלה מראות שלא צריך לדעת הרבה על NL כדי לבנות יישום שתלוי בזה, בדיוק בגלל שיש מי שמתמחה שיבנה לך ספרייה, וכך גם צריך להיות!
&nbsp
אם תכנות לא היה מודולרי ולא היה מאפשר הפרדת דומיינים, היינו היום בעידן האבן מבחינת מה שזמין לנו.
כמה פיזיקאים להערכתך מעסיקה חברת Rovio?

EyesToSee

New member
הסקתי זאת מתוך ידע (מועט) שיש לי בנושא של NLP

אני יורד מהנושא כי נראה לי שגיא יופה מייצג את עמדתי בצורה טובה.
שנה טובה לך ותודה על השיחה שניהלנו פה.

BravoMan

Active member
יש לך מקור לגרפים האלה שאתה מבקש ממני לדמיין?

כמו שכתבתי בהודעת המשך לזו שהגבת עליה, איני פוסל כלל או מזלזל בחשיבות של תואר, אבל אני גם חושב שזה שאתה כמעסיק בוחר לפסול אנשים מסוימים שאין להם ידע שאתה חושב שהכרחי לצוות שלך, לא אומר כלל שלא הפסדת בדרך כמה אנשים שיכלו להיות נכס רציני.
&nbsp
האם נתת אי פעם סיכוי בכלל למישהו ללא תואר אבל עם ידע הנדסי חזק?
&nbsp
אישית אני חושב שמתכנת טוב צריך גם את הידע התאורטי \ מתמטי שמלמדים בתואר, וגם את הידע המעשי הנדסי שמלמדים בקורסים (ולרוב הרבה מעבר למה שמלמדים בקורסים).
&nbsp
ועדיין, אני חושב שהידע ההנדסי הוא חשוב יותר.
תוכנה היום משמשת כמעת בכל דומיין אפשרי בתעשייה. לרוב מתכנת נדרש להבנה מסוימת בחומר שלא לומדים בתואר מדמ"ח או בתואר מתמטיקה.
&nbsp
למשל, מתכנת שבונה יישום ניווט, או יישום מיפוי יצטרך לממש קוד שרלוונטי לדברים שלומדים בתואר גאודזיה.
וזאת מבלי שתמיד ישב לידו אדם בעל תואר כזה שיסביר לו כל פרט ופרט.
&nbsp
(האמת שהייתי במצב כזה בעצמי, וזה שלקחתי במקרה חלק מהתואר המדובר בזמנו עזר מאוד)
&nbsp
בסופו של יום, ידע ספציפי לדומיין חיצוני אותו התוכנה משרתת יהיה קל יותר להשלים, בין אם כי הוא מצומצם יחסית ובין אם כי יהיה במקום מומחה לידע הזה, מאשר הידע ההנדסי הספציפי לתוכנה - כי אתה בתור מתכנת אמור להיות המומחה לידע הזה.
&nbsp
אני בטוח שאם היית לוקח לעבודה מהנדס שלא יודע לפתור אינטגרלים, אבל שוחה ב-SIMD והרחבות מעבד אחרות, או יודע איך להעביר עומס עבודה ל-GPU, היית מסתדר איתו מצוין, ואת מה שחסר לו המתמטיקאים שלך היו כבר מלמדים אותו על הדרך.
&nbsp
מצד שני, מי יודע כמה אופטימיזציות למימוש שלך הפסדת אם פסלת אחד או כמה כאלה...
&nbsp
במשך כעשור עבדתי בחברה קטנה ולא ידועה שלצד מוצרי מדף עצמאיים עשתה פרויקטים עבור השמות הגדולים בתעשייה הישראלית, ועף כמה חברות בין לאומיות.
היום אני עובד בחברה גדולה שהיא בעצמה נעזרת בשירותים של חברות כאלה לצורך פיתוח, לצד מחלקה in house קטנה.
&nbsp
לכן, יש לי ראיה מרחבית מסוימת, שלצערי אני לא יכול להביא לך אסמכתה רצינית בשבילה (ולכן לא אאשים אותך אם תחליט לפסול את מה שאני כותב כהמצאות וקשקושים) לגבי מצב ההשכלה ותהליכי עבודה שעומדים מאחורי הרבה מוצרים משמעותיים שיוצאים לשוק.
&nbsp
בוא נגיד שהמון דברים נעשים בתוכנה בלי טיפת ידע בבדידים, או אפילו ידע מה זה בכלל "בדידים"

Guy Yafe

New member
אין לי מקור, זה היה חצי הומוריסטי

אפילו הסתייגתי ממה שרשמתי כשציינתי שלדעתי ההתפלגות היא בכלל פואסונית. הרי אי אפשר באמת לכמת איכויות של מתכנתים.
&nbsp
הנקודה העיקרית שלי הייתה שרוב המתכנתים טובים. יש מעט מתכנתים מעולים ומעט מתכנתים גרועים. אם נחלק את כל המתכנתים לשתי קבוצות: אלה שעשו תואר ואלה שלא עשו תואר, נראה שאלה שעשו תואר מביאים איכויות יותר גבוהות בממוצע.
רוב הסטטיסטיקה שלי מבוססת על חוויות ממרואיינים שלי, כאשר גם בוגרי ממר"מ לא ידעו לפתור שאלות בסיסיות במתמטיקה (אני מדבר על ארבע יחידות של בתיכון).
אני כן מרגיש שהרקע האקדמי מאוד מאוד חשוב, אפילו כי יותר קל למצוא את המתכנתים הקצת יותר טובים כך.
אגב, כשנתקלתי בצורך להוסיף רכיבי GIS למערכת שלנו, הלכתי לעשות קורס GIS באוניברסיטה.
&nbsp
אתה מתאר דברים מאוד חשובים שאני רוצה להציג בצורה קצת שונה:
יש המון מתכנתים עם איכויות שאין לי. עכשיו נשאלת השאלה האם אני צריך לחפש מתכנת שיודע את כל הדברים שאני יודע? אולי אני צריך להסתפק בזה שאני יודע לכפול מטריצות ולקחת מתכנת שיודע דברים אחרים?
אולי אני צריך לקחת מישהו שאולי לא מבין בהסקה סטטיסטית כמוני, אבל מומחה בRT או בCUDA? למה בעצם אני צריך עוד מישהו שיודע את מה שאני יודע? אני כנראה צריך מישהו שיודע דברים שאני לא יודע, ויש המון כאלה.
זכור לי ראיון עם בוגרת טרייה שלא זכרה מה זה התפלגות נורמלית, אבל פתרה את אחת השאלות שלנו עם אלמנטים מבריקים מתורת הגרפים (אני הייתי צריך לחזור על הפיתרון שלה לאחר הראיון כדי להבין אותו עד הסוף).
לצערנו איבדנו אותה לטובת תואר שני, אבל בהחלט רציתי לקבל אותה.
&nbsp
אני עדיין מאמין שהרבה יותר קל למצוא את האיכויות שאני מחפש בקרב בוגרי תואר, ולא בקרב בוגרי קורס או אפילו ממר"מ. בהחלט יכול להיות שזו סטיגמה ושאני חוטא למציאות. בהחלט יכול להיות שאני מפספס כאן, אבל לדעתי אני מפספס את השוליים.
&nbsp
אגב, נקודה מצערת שאינה קשורה לנושא היא שאיכות הבוגרים הולכת ויורדת. יש היום גישה אצל סטודנטים על פיה הקורסים המתמטיים מיועדים רק כדי לסמן וי ולקבל עובר, ולעולם לא ישתמשו בהם ב"חיים האמיתיים".
מעבר לזה שהם חסרי ידע רלוונטי, הם גם מאבדים את היכולת לפתור בעיות. אחת משאלות הסינון שלי בראיון עבודה היא שאלה ברמה של ארבע יחידות בתיכון, ומעטים עונים עליה.
לפני כעשר שנים לימדתי תיכוניסטים כשהייתי סטודנט, ושאלתי את עצמי איך הם יתקבלו לאוניברסיטה.
היום אני מראיין אותם כבוגרים ושואל את עצמי מי קיבל אותם לאוניברסיטה.

למעלה