כדאי לי ללכת על זה לסקסולוג?

anunimi123123

New member
כדאי לי ללכת על זה לסקסולוג?

שלום לכולם,
אני בן 24 ועדיין בתול לצערי
זה קרה בגלל כל מיני סיבות ובעיקר זה היה הפחד מאינטימיות וסקס
בזמן האחרון אני מרגיש שאני ממש רוצה סקס אבל עם זאת קשה לי מאוד להתחיל עם נשים...
הלכתי לכל מיני אנשי מקצוע- פסיכולוג, עובד סוציאל וכו' וזה לא עזר לי כ"כ
חשבתי ללכת על זה לסקסולוג שאולי יוכל לעזור לי לפרוץ את המחסומים, מה דעתכם? עצות נוספות יתקבלו בשמחה:)

אני לא חושב

מה שכן, תעשה שינוי חיווט - במקום לחפש סקס (אלא אם כן יש לך סטוצים זמינים, ואני בספק) פשוט תחשוב שזה חלק מקשר.
תשקיע בלמצוא בחורה שמוצאת חן בעיניך ואל תלחם להגיע לסקס, פשוט תן לזה להגיע לבד.
כשזה יגיע בזמן, גם תרגיש יותר נוח וגם תוכל להגיד לה ואני בטוח שהיא תדאג "לעזור" לך להגיע למקום הזה.
&nbsp
אני לא יודע מה המחסומים המדוברים, אבל זה נשמע לי כמו עוד "פחד מהלא נודע" שמגיע עם כל דבר חדש ושונה.
קח נשימה, suck it up ופשוט תעשה. יחד עם הפחד, יחד עם החשש - תעשה. תפגוש, תכיר ותעשה.
הפחד מעלם תוך כדי החתירה הזו קדימה.

לא לגמרי ברור לי

כמה זמן היית בטיפול. האם הלכת רצוף לאותו מטפל יותר משנה?
האם הלכת למטפל שמתמחה בחרדות ובCBT?
&nbsp
אם התשובות לשאלות למעלה חיוביות ולמרות זאת אין שיפור ביכולת שלך להגיע לאינטימיות ריגשית ומינית עם נשים- אפשר ללכת לסקסולוג ולחשוב איתו האם טיפול עם סרוגייט מתאים.
סרוגייט זה אדם (זכר או נקבה) שהוכשרו לטפל בצורה מעשית בקשיים מהסוג הזה- בעצם מלמדים אותך שלב שלב להגיע לאינטימיות מינית. זה לא טיפול זול ולכן לרוב בוחרים בו כאשר מוצו האפשרויות האחרות.

אני רוצה להעיר משהו שמתקשר לדבריך אבל מתייחס באופן כללי

אין שום דבר רע בלפנות לאנשי מקצוע - פסיכולוגים, סקסולוגים ושאר ירקות.
דעה של אדם עם ניסיון ושלמד את התחום, אדם שאינו מעורב בסיטואציה ומספק פרספקטיבה ואדם שאינו עם bias כלפיך (למשל חברים) זה דבר מעולה.
&nbsp
זה *לא* צריך לבוא בתור הפתרון הראשון לכל תהיה קטנה (או גדולה).
המשמעות של דבר כזה היא, במידה רבה, ויתור מכוון על האחריות ולתת לאחרים להחליט בשבילכם (הרי זה לא יגמר ב"הוא אמר ככה, אבל זה נראה לי לא נכון ולכן אעשה אחרת").
קודם כל קחו אחריות, קחו החלטות ותדאגו לעצמכם. אנשי המקצוע הם יועצים, חברים הם יועצים.
קחו את העצות שלהם - אבל האחריות לעד תשאר עליכם! אם אתם הולכים לאנשי מקצוע כי "אתם לא יודעים להחליט" וקל לכם יותר ללא האחריות הזו - אתם לא פותרים בעיה, רק יוצרים אחת חדשה או מחמירים קיימת.

אני לגמרי מסכימה איתך בנוגע האחריות.

זה קורה לי הרבה עם מטופלים שהם "זורקים עליי" את האחריות לבעיה ולא עושים שום דבר שביקשתי מהם לעשות אקטיבית בשביל עצמם.
&nbsp
לדעתי האישית- מטפל טוב ידע להתעסק עם עיניין האחריות האישית ולעזור למטופל לקחת אותה.
&nbsp
ועוד דבר קטן,
רובינו לא רצים לרופא על כל עליית חום- אבל כן הולכים אם יש כאב גרון חזק יותר מיומיים-שלושה.
למה לא ללכת לטיפול נפשי אם יש קושי רציני שלא מצליחים לפתור לבד?
&nbsp

אני חולק לחלוטין

יש לא מעט שהולכים לרופא על כל שיעול קטן - ואם לא מקבלים תרופה, עושים מהומה!
&nbsp
והפלח הזה באוכלוסיה הולך וגדל. זו אחת הסיבות לכך שבשנים האחרונות העמידות לאנטיביוטיקה של חיידקים עולה בצורה מטורפת - מקבלים אנטיביוטיקה על כל פיפס שני.

Ron W

New member
כי טיפול נפשי הוא בולשיט שאין לא רגליים ואת יודעת את זה

הגיע הזמן לפרק את המיתוס שיש "נפש" - אין ישות כזאת או שמשהו מבין משהו ממנה..
אנשים הולכים לטיפולים אצל מיני הילרים קואצ'רים נומרולוגים ועוד מרעין בישין ומשכנעים את עצמם בפיקציה.
אני מאתגר אותך או מי שהיה כביכול במה שנקרא בשרלטנות "טיפול" לתאר מקרה אחד, לא הרבה ביקשתי..
ותיווכחו באלו שטויות מדובר.
בניגוד לרופא שאת מעזה להשוות את עצמך אליו, יש לו הוכחות של בדיקות ביוכימיות,צילומי הדמיה שונים וכד'
כל טיפול אחר שמתיימר להיות רפואי הוא שרלטנות.

רפואה זה לא מדע מדוייק

-למרות שהם נורא רוצים שנחשוב ככה.
&nbsp
ולגבי השאר-
אין לי רצון להתווכח עם מי שמשתמש במילים מזלזלות ולא מכובדות.
אפילו החתימה שלך מעידה שיש הרבה מעבר לגוף הפיזי..
בהצלחה!

Cattwoman

New member
לתאר מקרה ומה...?

לא בדיוק הבנתי מה אתה מתיימר להוכיח.
לגרום למישהו לספר על עניין פרטי כדי שתוציא אותו דביל?

&nbsp

Ron W

New member
למה דביל?

מדוע לטיפול רפואי יש הסברים מפורטים בספרות או ברשת שרופא מבצע לפיהם
כגון ניתוח פלסטי או כרוגי, איזון לחץ דם / סוכר / הורמונים, למרות שהם מסובכים ומורכבים.
לא נראה לך מוזר שאין מתודולוגיה מפורסמת ומוסדרת למהלך טיפול נפשי כלשהוא?

Sharoman

New member
לצערי אני שוב נאלץ להסכים עם כנפיים

(באמת לא יודע מה קורה לי היום....)
המוני אנשים היום הולכים לכל רופא או איש מקצוע בהגדרה שניתן למצוא, מבקשים פתרונות קלים וזריזים לבעיות שאמורות להיפתר מעצמן.
אנשים לוקחים כדורי שינה כדי לא לשקוע במחשבות לפני השינה, כדורי דיאטה כדי לרזות, כדורים ממריצים כדי לא להיות עייפים בימים של שעות שינה מעטות מידי ועוד.
יש המון פתרונות של דרכי חיים נכונות ובריאות יותר שאנחנו מסרבים להשקיע בהם את מעט הזמן והמאמץ כי מציעים לנו בכל פינה כדור לכל תופעה או תסמונת.
מערכות יחסים הן דבר מורקב שכל אחד חייב ללמוד בכוחות עצמו ועם קצת עזרה מאחרים, אבל לא כל אדם עם קושי מינימלי צריך ישר להכריז על עצמו כחולה כרוני שמצריך עזרה מקצועית.
יש דברים שאנחנו חייבים לעשות לבד.

אם זה מורקב (כפי שכתבת)

דווקא נראה לי שכדאי ללכת למישהו מקצועי

&nbsp
&nbsp
אגב, אתה חושב שאדם בן 24 שמעולם לא היה בקשר אינטימי רגשי זה "קושי מינימלי"?

Sharoman

New member
מעידה אחת קטנה ואת כבר מוכנה עם הנבוט

אני לא שאדם בן 24 שמעולם לא היה בקשר אינטימי רגשי זה "קושי מינימלי".
אבל אני לא חושב שיציאו לו סם פלא או תרופת קסמים שתהפוך אותו בין לילה לאדם קריזמטי ששובה בחורות בקסמיו.
אני חושב שמדובר בתהליך ארוך, שלכל היותר יהיה מלווה ע"י אותו איש מקצוע שידרוש סכומים נאים של כסף עבור אותו ליווי.
גם את רומא לא בנו ביום אחד, והוא צריך להבין בהעדר נס משמיים הוא יצטרך לעבוד על עצמו ועל הקישורים שלו בפניה לבנות, ניהול שיחות חולין, פלירטוטים, הצעה לפגישה, התמודדות עם סרובים (רבים) ובסופו של דבר ניהול מערכת יחסים חלקית או מלאה עם בנות המין השני.
אבל מדובר בתהליך ארוך, שבו הוא יאלץ ללמוד ולהשכיל המון ע"מ שיוכל בכל פעם להתקדם לשלב הבא.
אבל ללכת לפסיכולוג או סקסולוג לא יעזור לו לוותר או אפילו לשנות את התהליך הזה.
יש דברים שלומדים רק מנסיון אישי.

יש הבדל עצום

בין תהליך מתאגר ריגשית כשאתה בודד ואין לך שום תמיכה מאשר שיש לך.
ויש עוד הבדל בין תהליך כזה עם תמיכה מקצועית.
&nbsp
אפשר היום לקבל טיפול מקצועי ב100-150 ש"ח לטיפול דרך קופות החולים ולדעתי אלו סכומים מאוד סבירים עבור זה.
&nbsp

Sharoman

New member
אני מסכים איתך ב 100%

אבל פה לא מדובר בטראומה או בבעיה נפשית או רגשית.
מדובר פה בתהליך טבעי שכל אדם עובר במהלך חייו, רק שחלק עוברים אותו בגיל יותר מוקדם וחלק בגיל יותר מאוחר.
אני לא רואה צורך להקצין את הגדרת מצבו של פותח השרשור, ולדעתי אין לו צורך בעזרה חיצונית (אלא אם מדובר בחבר/ה טוב/ה או יותר שאליהם יוכל לפנות לקצת תמיכה נפשית ועידודים).

אבל נניח לרגע שאני טועה, מה לדעתך הוא יקבל אצל איש מקצוע שיעזור לו עד כדי כך שיצדיק את הפניה אליו?
והאם הוא באמת לא יוכל לקבל את אותו הדבר מאדם קרוב?

דבר ראשון

איך אתה יודע שלא מדובר בבעיה נפשית/ריגשית שמונעת ממנו ליצור יחסים אינטימיים ומיניים עם נשים?
&nbsp
הבחור בן 24 ומתקשה להתקרב לנשים.
&nbsp
אם הוא לא עשה זאת עד היום, סביר להניח שהמחסומים רק התקבעו יותר ויותר ואיתם החרדה לעבור אותם.
למה שפתאום הכל ישתנה והוא יתחיל לעשות מה שאתה מציע לו?
כי הוא נכנס לפורום סקס וכמה אנשים כתבו לו דברים?
&nbsp
בסופו של דבר הוא לבד עם עצמו ועם החרדות הקשות שלו וההמנעות שלו מליצור קשרים עם נשים.
וכן, איש מקצוע (פסיכולוג, עו"ס קליני, מאמן ליחסים ברמה שלמד במקום טוב) יכול להיות שם בצורה שתעזור לו לעבור את המחסומים הללו. לשקף לו את הדברים הלא נעימים, להראות לו את הצדדים החיוביים, לתת לו טכניקות להתמודדות עם חרדה וכו. דברים שחברים לא מסוגלים לעשות בגלל חוסר ידע, חוסר זמן וסבלנות.
&nbsp
היית פעם בטיפול מקצועי?
&nbsp

למעלה