כדאי להתנדב לצה"ל

נחושתן

New member
כדאי להתנדב לצה"ל

האם שרתתם בצבא? האם התנדבתם? מה כדאי? אןדה על תשובה בהקדם.

flower king

New member
אתה יכול לנסות...

דווקא בזמנו חשבתי להתנדב ואפילו עשיתי פעממי לעבר לשכת הגיוס הקרובה. אך כשהגעתי וראיתי מה מתנדבים עושים אז ויתרתי די מהר על הרעיון... אולי אם תתעקש על משהו שאתה רוצה לשעות בתור מתנדב איכשהו ייצא לך לעשות דברים נורמליים...

גמ

New member
אני מצביע כדאי

שלום לך, אני התנדבתי לאחר לימודים לתעודת הנדסאי מחשבים ושרתתי בממר"מ. הלימודים המוקדמים אפשרו לי להשתלב במקום אשר הווה עבורי סטאג´ למקצוע. עבורי הצבא היה חוויה ולדעתי גם אם לא מוצאים מקום מספיק מעניין בצבא כדאי "להשקיע" לפחות שנה אחת כדי לחוש ולהרגיש את הצבא, נושא שילווה אותך כל חייך בשיחות חברה שונות ומשונות. שירות כלשהו יתרום לתחושת השייכות. בנוסף להערכתי במידה ורוצים ניתן למצוא בצבא קורסים אשר בהחלט יעזרו לך לגבש את תוכניותך לעתיד. הצבא מהווה מן חממה לתקופה שמסיום הלימודים ועד בחירת המקצוע וההקלטות בשוק העבודה. תקופת מעבר אשר להערכתי חיונית לנפשנו הרכה. ...כל זה בתנאי שמצבך הרפואי אינו מגביל אותך או לחילופין שירות אשר עלול להזיק לשגרת הטיפול כי אז אין ספק שהבריאות בשלב זה חשובה מכל שירות צבאי. הנושא מורכב וקשה אז בהצלחה בכל אשר תבחר.

נחושתן

New member
עוד שאלות בנושא

אתה יכול לספר לי איך היה התהליך של הגיוס. איך נקבע שאתה תהיה בממר"ם- אתה בקשת או שהציעו לך? נאמר לי שצריך קשרים- מה קורה כאשר אין לי קשרים בצבא? עד כמה שאני יודע בממר"פ עובדים הרבה שעות - האם הספקת לעשות פיזיותרפיה? ואיך מקבלים את התרופות? תודה מראש על התשובות.

גמ

New member
תשובות

שלום, לא ידוע לי על קשרים שנדרשים ,לי בכל אופן לא היו. כאשר הגעתי עם רקע מתאים (כפי שכתבתי ,לאחר לימודים) השיבוץ בממר"מ היה פשוט וקל (לאחר בקשה שלי). מתנדבים לא תופסים תקנים לכן יכולים להוות תוספת לכח האדם הקיים בענפים השונים ונתקלים בפחות קשיים בשיבוץ. בנושא השעות , הכל תלוי בפרויקט אשר בו נמצאים ובגבולות האישיים של כל חייל. יש אנשים אשר תמיד יודעים להשאר עד השעות הקטנות ויש אחרים שלא. בכל מקרה עצם גיוסך כמתנדב נותן לך את הפריבילגיה של הגבלת שעות הפעילות. כל זה בתנאי שתציג את הנתונים(העובדות) בפני מפקדיך. שרתתי בשנת 88 כך שאיני זוכר בדיוק את כל הפרטים הקשורים לתרופות וכדאי להתעדכן עם אנשים אשר שרתו לאחרונה . בנושא הטיפול שלי, ניתן לומר שלא בדיוק הייתי מודע לחשיבות הטיפול בשנים הללו ולכן לא עשיתי יותר מידי בנושא ולא בגלל בעיית שעות פנויות ביממה. בשלב מסוים בו נזקקתי לטיפול הגעתי לסידור עם המרפאה בתל-השומר על טיפולים בצהריים. הצבא שחרר אותי (להערכתי פעמיים בשבוע) ללא כל בעיות. יצאתי לכשעתיים וחזרתי לעבודה. בהצלחה.

שאלה אחלה אני הייתי מתנדב

היי לכולם אכן נושא חשוב צה"ל לנו בכלל מותר להתגייס לצבא? ומה המקבילות שלנו שם? אם כן תרשמי לי ואם יש C.F בצבא. אז אני מאחל לו שרות אחלה ושמור על עצמו מאחל לאנדרו

למעלה