כדאי לדעת!

עדילוש

New member
כדאי לדעת!

מאמר שפורסם בירחון הבריטי למחלות לב, בא לבחון את השפעת הפעילות הגופנית על הארעות התקפי לב, שכיחות התקפי לב עקב פעילות מינית ויחסי הגומלין בינהם. לפי עבודה זו שבוצעה בשבדיה, רק 1.3% מכלל המתאשפזים עקב התקף לב, ללא כל סמנים מתריעים מוקדמים, קיימו יחסי מין בפרק זמן של שעתיים שקדמו לארוע. הסכון להתקף לב, היה גבוה פי 2.1 בשעה הראשונה לאחר קיום יחסי המין מאשר מאוחר יותר. הסיכון להתקף לב לאחר יחסי מין, בקרב האוכלוסיה ללא פעילות גופנית היה גבוה פי 4.4 . העליה בשכיחות התקף לב לאחר יחסי מין, והכפלה של שיעור הסיכון בקרב חסרי פעילות גופנית, מאששת את ההיפותיזה של הקשר הסיבתי של יחסי מין כגורם מאיץ להתקף לב. לפי חישובי החוקרים, הסיכון לקבלת התקף לב לאחר יחסי מין הוא 0.4%. שיעור נמוך זה לא צריך להרתיע מקיום יחסי מין אחת לשבוע. תכיפות זו תשפיע במעט על השכיחות הכוללת. השלמה לנושא ניתנה בקונגרס החמישי למחקר על בעיות מין ואימפוטנציה שמתקים השבוע בהמבורג, גרמניה. לפי דיווח מבריטניה נמצא שבקרב זוגות המקימים יחסי מין קבועים, הסיכון להתקף לב היה נמוך יותר מאשר בקרב אילו שקימו יחסי מין מזדמנים או יחסי מין מחוץ לנישואין. 75% מכלל מקרי המוות הפתאומיים, בעת יחסי מין, היו בעת מגעים מחוץ לנישואין. יתרה מזו, יחסי מין מחוץ לנישואין מהוים מאיץ להתגברות אי ספיקת לב, ובמיוחד באילו שהפער בינם לבין בני הזוג היה גבוה. אי ספיקת הלב לפי הנסיון הבריטי, היה נמוך בקרב בני זוג קבועים ליחסי המין. אם ציינו שיש ביחסי מין לתרום לבריאות הלב בשל הפעילות הגופנית הכרוכה בכך, הרי שלפי מדידות לחץ הדם וקצב הלב, יחסי מין נתנים להשואה להליכה מאומצת של 20 דקות, כאשר האורגזמה עצמה מהוה תרומה נוספת של מאמץ הדומה לזו של עלית מספר קומות במדרגות. על השואות מסוג זה ניתן לאמר שבחינה של עליה במדרגות מול חווית אורגזמה מלמדת שאין מה להשוות. מתוך-סטארמד פורטל הבריאות הישראלי.

אני מ´כפת לי....

יש לי שעון מד-דופק של פולאר.... הוא כבר יסמן לי מתי להפסיק....

למעלה