כדאיות עוסק פטור

toffi77

New member
כדאיות עוסק פטור

אני עובד כשכיר ועברתי כבר מספק מקומות עבודה בעשור האחרון.
אחד ממקומות העבודה הקודמים שלי מעניק לי בונוס על הצלחת פרוייקט (זה היה בחוזה שלנו דאז). הבונוס יינתן בשלבים\תשלומים כך שרק חלקו השנה וחלקו שנה הבאה - כך שאני לא עובר את הסף המקסימום של עוסק פטור.

השאלה: האם כדאי לי להרשם כעוסק פטור לצורך קבלת הבונוס?

המשך:
בנוסף, אני נותן ייעוץ ועזרה לחברות שעבדתי בהם בעבר ועל כך הם משלמים לי שכר שעתי. האם כדאי לי להרשם כעוסק פטור או שלהשאר שכיר ולעשות קיזוז\תיאום מס?

השאלה הגדולה שלי היא : האם כעוסק פטור אני יכול לקזז הוצאות כמו עוסק מורשה (ציוד משרדי, הוצאות דלק ורכב, חלק יחסי מארנונה\חשמל) או שזה משהו ששמור רק לעוסק מורשה?

הוצאות המוכרות לעוסק פטור

גם עוסק פטור רשאי לדרוש את אותן הוצאות שעוסק מורשה רשאי לדרוש.
ובאופן כללי ההבדל היחיד בין עוסק פטור לעוסק מורשה הוא לעניין מע"מ בלבד.
בעיני מס הכנסה מדובר בשני עצמאים זהים.

רותם ליבנה
רואה חשבון
072-236-4648
[URL]http://livne-cpa.co.il/[/URL]

toffi77

New member
אז במקרה שלי

אוקיי הבנתי, אז אני מבין שבסופו של דבר את המס הכנסה וביטוח לאומי גם עוסק פטור משלם באותה מדרגת מס שולית שנובעת מהמשכורת שכיר שלו.
תקן אותי אם אני טועה:
הרווח היחידי שלי יהיה אם המס שאני חוסך בעקבות קיזוז ההוצאות יהיה יותר מהתשלום השנתי לרואה חשבון (משהו כמו 1,200 ש"ח) , כך שאם לדוגמא אני במדרגת מס של 46% ( מס הכנסה 34% + ביטוח לאומי ובריאות של 12%), אז אני צריך להציג הוצאות של לפחות 2600 ש"ח כדי שזה ישתלם לי.
אני צודק?

הוצאות המוכרות לעוסק פטור

לעניין מס הכנסה - חלים על עצמאים ושכירים אותם שיעורי מס
לעניין ביטוח לאומי יש הבדלים בין עצמאי לשכיר בשיעורי המס.

ברגע שיש לך עסק אתה רשאי לדרוש הכרה בכל ההוצאות שכרוכות בייצור ההכנסה, הוצאות רכב, תקשורת, הוצאות המכורות בעבודה מהבית ועוד ועוד ובכללם כמובן גם תשלום לרואה חשבון.

היתרון של עצמאי הוא שהמס משולם על הרווח כלומר הכנסות- הוצאות.

רותם ליבנה
רואה חשבון
072-236-4648
[URL]http://livne-cpa.co.il/[/URL]

toffi77

New member
מה המגבלות ?

מה המגבלות על גובה ההוצאות שיאפשרו לי להזדכות עליהם במס?
לדוגמא:אם אני מציג הוצאות על דלק - האם יש מגבלה על סכום שמעליו כבר לא יקבלו?
יש טבלה או מסמך שמציג את כל האםשרויות ומגבלות?

מגבלה של הוצאות מוכרות

למס הכנסה אין סכומים קבועים שהם שמהווים תקרה להוצאות , מה שכן נבדק זה סבירות ההוצאה ביחס להכנסה.

me 26

New member
החזרים סבירים - שאלה ספציפית

אני עוסק פטור כמורה דרך ורכשתי השנה 2 מכשירי קשר לטיולים (סך כ250 ש"ח), ומעוניין לרכוש שלישי (125 ש"ח).. בהתחשב בכך שההכנסות שלי לשנה כולה יעמדו על כ10 אלף ש"ח - עדיף לרכוש אותו בשנה הבאה או שסביר להניח שאוכל להכניס את הקבלה שלו גם השנה ולקזז הוצאה מהההכנסות?

אתה יכול לקזז בשנה שאתה רוכש את המכשיר

אתה יכול לרכוש אותו ב-2015 או בשנה אחרת. ממה אתה חושש? גם אם הכנסתך נמוכה ברגע שאתה רוכש לטובת העסק ההוצאה מוכרת.
בברכה,
ניר זלצבוך-יועץ מס

מגבלה של הוצאות מוכרות לעוסק פטור

אם ההוצאה שיצרת הנה השנה והיא לצורך ייצור ההכנסה שלך אז כמובן שניתן להכיר בה השנה.
ספציפית לגבי מכשירי הקשר מדובר ברכישה של רכוש קבוע ולא בהוצאה מיידית ולכן ניתן להכיר בפחת שלהם.

קיזוז הוצאות לעוסק פטור

כאשר רוכשים רכוש קבוע -במקרה הזה מכשירי קשר הנם רכוש קבוע, מס הכנסה רואה בהם כנכס עם אורך חיים של כמה שנים ולכן נקבע בחוק שבמקום להכיר בהם כהוצאה בשנה שבה נרכשו כל שנה מכירים בחלק מההוצאה בגובה הפחת השנתי של אותו מכישר (זה לא בהכרח פחת אמיתי אלא אחוזי פחת שנקבעו בחוק).
במקרה של מכשירי קשר זה 15% מעלות הרכישה כל שנה.

פחת על רכוש קבוע

אציין כי במקרים בהם המכשיר עולה 125 ש"ח או אפילו 250 ש"ח הייתי ממליץ לקחת את ההוצאה כהוצאה שוטפת במלואה ולא עושה פחת אפילו אם מכשיר הקשר ישמש את העסק יותר משנה. חשוב לחשוב על המידתיות- ברגע שמדובר על הוצאה בסכומים נמוכים כאלה אני, כבעל מקצוע , לא רושם פחת.
הרף עבורי הוא 100$- 400 ש"ח. זה כבר סכום שממנו אקח פחת.
ניר זלצבוך-יועץ מס

פחת על רכוש קבוע

אני מסכים איתך זה מידתי ויחסי לפעילות. אצלו זה מעט גבולי כי גם המחזור שלו והפעילות שלו מאוד נמוכים.
&nbsp

למעלה