כדאיות מבצעי 0 ק"מ

dayoogla

New member
כדאיות מבצעי 0 ק"מ

הי,

מבצעי 0 ק"מ הפכו לתופעה נרחבת ועשויים להשתלם למי שמחזיק מכוניות לאורך זמן כמוני והפסד יד פחות קריטי אחרי 6-8 שנים. אבל עדיין יש "מבצעים" כאלה שיש בהם מעט מאד מבצע. הנחה של אחוזים בודדים יחסית למחיר האוטו אצל היבואן. הייתי שמח לשמוע את דעתכם האם יש איזה כלל אצבע שמנחה כדאיות מבצע 0 ק"מ לעומת רכב חדש מהיבואן. נניח הנחה מעל 12% ומעלה (סתם זורק מספר) מהמחירון נחשבת לטובה ופחות מזה, לא כדאי.

תודה מראש.

selalerer

New member
המחירון לא אומר כלום

לפעמים היבואן בעצמו משחרר את הרכב ב-10% מתחת למחירון שמגיעים לתכל'ס.
מה שמשנה זה כמה זה מתחת למחיר האמיתי שהיבואן מוכן למכור את הרכב.
המחירון זה סתם מספר שהיבואן המציא ולכן גם כלל אצבע שקשור למספר הזה הוא לא הגיוני

dayoogla

New member
אז זהו, שיש הרבה יבואנים שלא עושים שום הנחות

ואומר לך מניסיון. הגעתי ליבואן מסויים כמה ימים אחרי שסיים מבצע, כששאלתי אם יש מצב לקבל עדיין את תנאי המבצע, זרקו אותי מכל המדרגות. או במילים שלהם, מה שהיה תשכח מזה ותזמין מהר גם במחיר הזה כי מחר יעלה יותר. אמרתי שאני אחשוב על זה ועדיין לא ייצא לי לחזור להגיד לו שאני מוותר. אבל מפני שעברה כבר שנה, אני מאמין שהוא לא מחכה לי ליד המחשב עם העכבר על פתיחת הזמנה.

selalerer

New member
יש אנשים שעושים להם את התרגיל מכירה הפוך

מגיעים, מתעניינים, לוקחים נסיעת מבחן, שואלים שאלות, פשוט עושים מלא עבודה לאיש מכירות עד שהוא כבר רוצה שיצא לו מזה משהו.
&nbsp
כשמגיעים למחיר מציעים הצעה נמוכה ואם לא יורדים עבורם אומרים שישמחו לשמוע מהם אם יהיו מוכנים לקבל את ההצעה (הנמוכה) והולכים (בד"כ אחר כל ההליך מכירה הזה כבר יש להם את הטלפון של הקונה).
&nbsp
לפעמים זה עובד

dayoogla

New member
אפשר לנסות

מניסיון שלי בתחומים אחרים, לאנשי המכירות בקו הראשון יש חופש פעולה מצומצם מאד לתת הנחות. הנחות, אם וככל שניתנות, ניתנות מדרגים גבוהים יותר. תמיד אפשר לנסות, אולי בתחום הרכב זה אחרת, אבל נשמע מין סוג של תרגיל מצליח כזה. אפשר לנסות אבל רק אם לא ממש נעולים על האוטו הספציפי הזה.

selalerer

New member
ברור שהוא לא יכול לתת בעצמו

אחרי שאתה הולך הוא ניגש למנהל ומדבר איתו על זה או שהמנהל שואל אותו איך היה עם הלקוח הזה שהוא בזבז איתו כלכך הרבה זמן וככה זה עולה לפחות רמה אחת מעל האיש מכירות

dayoogla

New member

הגיוני

ANZ1

New member
חוק אחד : מה שעדיף , לך , כרגע , בתנאים הקיימים

אין כאן עניין אידיאולוגי,
כל מקרה לגופו,
אדם רוצה לקנות מכונית, כרגע
יש לו סט של דרישות, אפשרויות כספיות, ואפשרויות קניה,
לאדם אחד, יש סכום מסוים מוגדר והוא, יכול לקנות כרגע בסכום או רכב משומש בן שנה או רכב חדש דרך ליסינג, והוא יעשה את החישוב האישי מה כדאי לו לקנות,
כמובן שככל שההנחה גדולה יותר, זה כדאי יותר, מצד שני, יש גם איזה פואנטה וסיבה למה ההנחה הזאת יותר גדולה מהאחרים.
בגדול, אם יש לך אין סוף כסף, כדאי לקנות רכב חדש, מהיבואן, בגירסא הכי מאובזרת.
אבל רוב האנשים הכסף הוא שיקול.
אבל אין כאן חוק שעובד בכל רגע, זה הכל עניין של הסיפור הספציפי.

dayoogla

New member
לא הבנת את הנקודה

נניח שיש לי דגם שאני רוצה ושתי הצעות, מהיבואן במחיר x ומחברות ליסינג במחיר x—10%.

ANZ1

New member
אם זה המצב...

ואתה רוצה רכב מסוים
ואותו אחד אתה יכול לקנות דרך היבואן במחיר מלא
או דרך ליסינג ב10 אחוז פחות
אני הייתי קונה מהליסינג, למה
1. 10 אחוז כסף בכיס שלי, תמיד יותר טוב מלשלם יותר.
זה כמו בצבא, נותנים לך היום לצאת הביתה, צא, אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד.
כשמדובר על כסף, תמיד עדיף שהוא יהיה אצלך.
2. כשתבוא למכור אותו , אתה תוריד 10 אחוז מהמחירון, אבל 10 אחוז מהמחירון של רכב משומש, שזה פחות מ10 אחוז של רכב חדש שאתה חוסך.
3. אתה מקבל עוד אחראיות, כשאתה קונה רכב מיבואן יש לך מקור אחד לפנות אליו אם יש בעיה, אם אתה קונה את דרך הליסינג יש לך 2 אחראים.
4. ברוב המקרים רכב חדש אתה תחכה 14 ימי עבודה עד קבלת הרכב, ודרך הליסינג 3 ימים.

enigo

New member
לגבי סעיף 3 - במציאות המצב הפוך

לפחות בכמה מקרים שיצא לי לראות. חברת הליסינג מנפנפת ישר ש"זה באחריות יצרן" ומפנה ליבואן, והיבואן אנטיפט כי הוא לא מכיר אותך/סתם כי יש טינה ללקוחות ליסינג. לא חכם, נכון - אבל כאמור, זה מניסיון.

I Gabe

New member
עשיתי לאחרונה שופינג כולל מבצעי 0 ק"מ

אני הגעתי למסקנה ש 10% הנחה יחסית למחיר הכי טוב שאפשר לקבל מיבואן זאת עסקה טובה מבחינתי. אבל זה אני.

עוד דבר שהבנתי, שיש הפרשים לא קטנים בין החברות שעושות עסקאות 0 ק"מ, מצאתי הפרשים של 7-8 אלף שקל על אותו דגם בין חברות שונות, ויש הרבה.

תובנה שניה, שלפעמים יש יבואנים שמציעים בעצמם מכוניות בעסקת 0 ק"מ. המחירים שהציעו לי לא היו יותר טובים מחברות הליסינג אבל לפעמים הציעו טרייד אין במחיר מחירון, אחריות עדיפה (בחלק מעסקאות 0 ק"מ האחריות היא רק שנה לעומת 3 שנים מהיבואן!!!), מכתב שהרכב יצא מהיבואן עם 0 ק"מ ולפעמים גם התחייבות לטרייד אין עתידי במחיר מחירון (אבל כדאי לקרוא את האותיות הקטנות כי איפה שראיתי, זה בא עם כמה מגבלות לא קטנות).

בקיצור, צריך לערוך עבודת מחקר והשוואה אם רוצים עסקה טובה.

I Gabe

New member
אחת מחברות הליסינג/השכרה

כבר לא זוכר איזה מהן ועל איזה דגם.

dani666

New member
לפי חוק, על מכונית חדשה יש אחריות של שנתיים מיום העלייה ...

... לכביש. אם נותנים אחריות רק לשנה - זה סימן שהמכונית עברה רישוי לפני שנה ומאז ....

I Gabe

New member
נדמה לי שזה היה באוויס על פורד קוגה, אבל אמר במפורש שנה אחת

לא יודע לומר לך יותר מזה כי ההצעה לא התאימה לי מסיבות אחרות אז לא התעמקתי.

למעלה