כבר שנים שאני חולם

orlon

New member
כבר שנים שאני חולם

על כיכר גדולה ומטופחת במפגש הרחובות שינקין-אלנבי-קינג ג´ורג´. האיזור כ"כ סואן וכ"כ מוזנח, אני ממש בטוח שכיכר יפה יכולה לשנות את פני הדברים וגם לאפשר מעבר נוח להולכי רגל. אם הדבר היה תלוי בי הייתי מפזר כמה כיכרות ברחוב אלנבי שהוא לדעתי הרחוב היפה ביותר בת"א מבחינה ארכיטקטיונית (אולם במצבו הנוכחי מעט קשה להבחין בכך).

danezeq

Member
אני בהחלט מסכים../images/Emo70.gif

אגב השם של הכיכר הזאת הוא "כיכר מגן דוד" לא? והיא כבר היום נראית לא רע
, אבל את רחוב אלנבי הייתי משפץ (את הבתים, את התשתית כבר סיימו)

Secular

New member
צודק...

הכיכר הזאת היא בעלת פוטנציאל גדול מאד מפני שהיא מפגש של רחובות מרכזיים ופופולרים בת"א,שיפוץ כולל של הכיכר יציב אותה כאחת מהיככרות היותר מצליחות ומפורסמות בארץ ובת"א בפרט,מה שכן זקוקה הכיכר בנוסף זה לתחנת רכבת תחתית שתהווה מקור גישה מהיר לכיכר ותהפוך אותה לעוד יותר פופולרית! לגבי אלנבי,באמת צריך לשפץ את כל הבתים אחד אחד כי כולם יפים ביותר,גם לא יזיק לשפר את תשתית הכבישים במקום שסובלת משנים של הזנחה. דרך אגב,לפחות המדרכות שופצו וכעת הם נראות נורמליות כמו בכל עיר מכובדת בעולם,חזק ואמץ רון חולדאי,שר המדרכות
!!!

four seasons

New member
מסכים לגבי כיכר מגן דוד, אבל

מה יש לכם מר"ח אלנבי, לדעתי איך שהוא נראה עכשיו הוא הרחוב הכי יפה בארץ, מזכיר את היפות שבשד´ פריס, רחוב בעל כמות אדירה של מיבנים היסטוריים, שעבר לאוחרונה שיפוץ מהיסוד שתענוג גדול להסתובב בו. לגבי כיר מגן דוד, (אחת מארבע כיכרות שפיארו את הרחוב בעבר) הבעיה שהיא הפכה לחניון לאופנועים, היא כיכר יפה כפי שכתבת, מה שצריך זה לאכוף את חניית האופנויים וקצת עצים וצימחייה צבעונית יהפכו אותה לכיכר ראוייה, מבט מדהים על הכיכר ועל הדינמיות שבה ניתן לראות דרך הקומה השניה של בורגר קינג, כדאי לנסות. לגבי רכבת תחתית, לא פכם יעדו את המעבר התת קרקעי למטרה זו, אני מניח שלא יצא לך לראות אבל המדרגות של קולנוע/אופרה מוגרבי בפינת אלנבי בן יהודה, אחד הצמטים הפופולריים בת"א, אנשים ותיירים נהגו לשבת שעות על המדרגות האדירות, סתם להביט על הדינמיות של הרחוב או סתם לקרוא ספר, אני נוהג לחשוב שת"א איבדה שתי דברים מדהימים, מוגרבי וגגימנסיה הרצליה . דרך אגב אם אתה רוצה ללמוד קצת על ההיסטוריה והאדריכלות בעיר, סתובב בעיר וכל מגרש חניה שתפגוש רשום, את הכתובת וחפש איזה בניין מדהים עמד שם ונהרס לטובת 3 או 4 מקומות חניה.

orlon

New member
לצערי,

שיפוץ התשתיות ברחוב אינם מספיקות בכדי להפוך אותו לנעים. הרחוב כיום רועש וסואן, מלוכלך מפיח וזבל, ומלא בקבצנים. מעבר לכך, הבניינים אמנם מדהימים ביופיים אך מוזנחים ביותר, חלקם אפילו נטושים. אני באמת נהנה מאוד מהרחוב, הוא האהוב עליי ברחובות ת"א ואני ממש מחכה בקוצר רוח לראות אותו משתקם (כמו דיזנגוף שנפלא!! להסתובב בו היום) *מעניין אותי לדעת מה דעתם על העצים הבומבסטים שפזורים לאורך הרחובות הראשיים בעיר. לי הם מאוד מפריעים, מסתירים את הנוף האורבני היפה ומעניק הרגשה די מלוכלת...

danezeq

Member
סוף סוף מישהו מעיז להגיד את זה

שעצים הם לא תמיד טובים
זה קצת מסתיר את מה שצריך לראות אגב, אם כל הוותיקים רוצים את כיכר דיזינגוף כמו פעם הם צריכים לקחת בחשבון שצריך לא רק להוריד את הכיכר, אלא גם את העצים

Secular

New member
צריך להעיף את עצי הפיקוס האלה!!

הם מלכלכים בצורה בלתי רגילה,במקומם אפשר לשים עצים יותר אסטטים ואורבנים שיקנו לרחוב אווירה אירופאית של ממש!

four seasons

New member
בלי הפיקוסים לא היתה לנו ת"א

הפיקוסים מזוהים עם ת"א, מה עדיף עצי תמר, הבעיה היחידה שאני רואה בעצים בת"א זה הגובה הלא אחיד בגלל הגיזום של חברת החשמל בשל הכבלים, לדעתי הגיזום היה צריך להיות זהה בשני הצדדים, ולא לגזום צד אחד ולהשאיר צד שני לצמוח לנצח, אילו שתי הצדדים היו באותו גובה, הרחובות היו מזכירים את הרחובות של פריס, גודוביץ פעם פירסם אליסטורציה איך היה נראה ר"ח דיזינגוף אילו היה גזום זהה וזה היה ממש מג´יק, לא היה מפריע לא לנוף ולא לארכיטקטורה של המיבנים, באיזשהו מקום היום זה מאוחר, אלה אם ינטעו אותו פיקוס באותו גובה בצד השני, אבל אם ינסו לכרות עצי פיקוס גבוהים בתל אביב הדבר דומה להכרזת מלחמה, נושא די רגיש. בעיית החומר שיוצא מן הפיקוס ידוע ושנים מנסים להתמודד איתה, אני לא רואה שום סוג אחר שמתאים לרחובות הראשיים.

danezeq

Member
לא היה צריך לשתול אותם מלכתחילה

אני זוכר את האילוסטרציה של גודוביץ´
אני הייתי מוריד במקומות מסויימים את הפיקוסים אבל רק במקומות מסויימים

Secular

New member
הפיקוסים האלה מזיקים ברוב המקרים!!

עצי פיקוס מתאימים לקיבוץ או עיירה ולא לעיר שאמורה להיות אלגנטית!! יש מספיק עצים יפים ומיוחדים שיכולים להחליף את עצי הפיקוס שמשחירים את העיר מכל בחינה שהיא... מה עם עצים שיש להם פרחים??זה לא יותר מתאים לדעתך??

למעלה