כבר שנה,

EverMan

New member
כי מוסי רז לא שר בממשלת ישראל

רחבעם זאבי היה האדם שהיה הכי קל להגיע אליו בגלל המנהגים שלו ...

Mellincolin

New member
כבר שנה,

כמעט שנה, מאז האסון. אני לא מדבר על מגדלי התאומים והפנטגון, אלא על ה - ל´ בתשרי תשס"ב, 17 באוקטובר 2001. אותו יום, אותו יום מקולל אשר נחרט בזכרון כל ישראלי ולעולם לא יישכח (?) היום ה´ בתשרי. לא להאמין שכבר עברנו שנה בלעדיו... השיר הבא, שיר הרעות, מסכם את כל רגשותינו, מה גם שהוא מאוד הולם את המעמד, את האיש, רחבעם, ואת המצב: על הנגב יורד ליל הסתיו, ומצית כוכבים חרש חרש עת הרוח עובר על הסף, עננים מהלכים על הדרך... כבר שנה, לא הרגשנו כמעט איך עברו הזמנים בשדותינו כבר שנה, ונותרנו מעט מה רבים שאינם כבר בינינו אך נזכור את כולם! את יפי הבלורית והתואר כי רעות שכזאת לעולם לא תתן את ליבנו לשכוח! אהבה מקודשת בדם, את תשובי בינינו לפרוח... הרעות נשאנוך בלי מילים, אפורה עקשנית ושותקת, מלילות האימה הגדולים, את נותרת מאירה ובוהקת... הרעות, כנערייך כולם שוב בשמך נחייך ונלכה כי רעים, שנפלו על חרבם את חייך הותירו לזכר! ונזכור את כולם, את יפי הבלורית והתואר, כי רעות שכזאת לעולם לא תתן את ליבנו לשכוח! אהבה מקודשת בדם, את תשובי בינינו לפרוח! ונזכור את כולם, את יפי הבלורית והתואר, כי רעות שכזאת לעולם לא תתן את ליבנו לשכוח! אהבה מקודשת בדם, את תשובי בינינו לפרוח...

EverMan

New member
זה ממש אבל ממש לא קשור

לרצח רחבעם זאבי... הוא היה אדם עם כוונות טובות ודרך פסולה ... והוא נרצח מסיבה זוועתית על רקע הדרך שהוא תמך בה. וזה בהחלט הפסד שבן אדם פטריוט כזה מת... אבל אני לא יודע איזה רקע יהיה לתאריך על שמו או לזכרו .. בשביל מה ? איך יקראו לו "יום שנאת הערבים" ? יש הבדל אדיר בין רצח רבין שנועד להבהיר לנו את הגבולות של הדמוקרטיה ושלא לוקחים את העניינים לידיים , ושאסור לנו לריב על רקע אידיאולוגי ובטח שלא להגרר לאלימות , מול אדם שנרצח בגלל "מלחמה" מטומטמת עם עם אחר.

Mellincolin

New member
מה לא קשור?

השיר? אם אתה לא רואה את ההתאמה במילים של השיר לרצח, אתה לא מסתכל מספיק טוב. בקשר לשאר ההודעה שלך, אני כבר לא מתייחס לביטויים כאלה. "יום שנאת הערבים"... מאוד בוגר, אתה לא חושב?

EverMan

New member
סלח לי

אבל מורשת גנדי עצמה לא נשתמרה ! מי שממשיך היום את דרכו הם זאבים במדי כבש ... והשיר לא קשור , הוא בהחלט מתאים לאדם שמת וצריך לזכור את מורשתו , אבל במקרה הזה לא צריך לשמור על המורשת שלו , אלא על זכרו ועל הדברים הטובים שהוא עשה , ולא מורשת "הטרנספר" שלו ... יום שנאת הערבים .. זה מה שממשיכי המורשת שלו רואים .. לא יותר ולא פחות... שנאת ערבים , לא דרך , לא אידיאולוגיה , לא איכפתיות לארץ ולאנשיה , שנאת ערבים בלבד.

Mellincolin

New member
אתה צודק חלקית

מורשת גנדי אכן לא נשתמרה, וחבל. הוא ושאר חבריו מדור תש"ח החליקו ומחליקים ויחליקו לנו בין האצבעות, ובקשר לזה אין מה לעשות. אבל אנחנו אפילו לא רק שלא טורחים לשמור על מורשתם ולשמור את להבתם דולקת, אלא שאנו רומסים את מורשתם במצח נחושה. יש לשמור על מורשת גנדי בשלמותה, על כל חלקיה. גם הטרנספר. אבל הרעיון המרכזי של השרשור הזה לא היה פוליטי, אז בוא לא ניכנס לזה.

EverMan

New member
כל האנשים מדור תש"ח

היו ברכה למדינה הזו .. וחבל שהם נעלמים ... כל דור מפא"י ההוא ... בכל מקרה , מורשת גנדי צריכה להשמר , לפחות החלק הפטריוטי שבה והרצון לשמור על מורשת ישראל , אבלללללללל , הטרנספר הוא הרעיון היחיד שם שלא אמור להישמר. זה רעיון מעוות שפשוט לא נכון לביצוע. מה לעשות , גם לאנשים טובים יש לפעמים רעיונות גרועים ... ואם כל הכבוד שהיה לי לגנדי בתור חייל ובתור אוהב ישראל , בתור אידיאולוג ובתור אדם , לא היה לי הרבה כבוד אליו.

MoOsHoN16

New member
שהשם ינקום דמו

"אייך נפלו גיבורים..." אני מקווה שיזכרו אותו לא פחות מאשר את יצחק רבין ז"ל

EverMan

New member
יש הבדל מהותי בין רצח רבין

לרצח גנדי. רצח על רקע אידיאולוגי מול רצח על רקע מלחמה. רצח על ידי פאנט יהודי , מול רצח ע"י מחבל פלשתינאי. סתימת פיות בדרך טרור ודיקטטורית , מול מלחמה נלוזה. לשניהם יש מפעל חיים , בנוגע לאידיאולוגיה שלהם זה לא במקום. אבל יש הבדל.

Mellincolin

New member
גם רצח גנדי

היה רצח על טהרת האידאולוגיה בלבד. למה הם לא בחרו את מוסי רז, למשל? (אל תבין לא נכון, אני לא בעד שהוא יירצח גם כן).

MoOsHoN16

New member
נו אז?

לא ראוי שיקראו על שמו שם של תחנת כח? (דוגמא) או שלרבין היו יחסי ציבור טובים יותר? שנייהם תרמו רבות למדינת ישראל אבל את גנדי כנראה בוחרים לשכוח כי עשו לו רצח אופי שפל (כמו שהשמאל יודע לעשות).

EverMan

New member
רצח אופי שפל ?

כמו שהימין (שהמוסד נציגו בפורום פה) קרא לרבין טיפש גדול-פה שלא עשה כלום טוב בחייו ? למה לא ראוי ? כי אם כל הכבוד הוא לא עשה עד כדי כך הרבה. אתה לא רואה שקוראים על שם שרים בממשלה לרחובות נכון ? אתה לא רואה שקוראים על שם יעל דיין רחוב נכון ? ראש ממשלה שנרצח על רקע אידיאולוגי חייבים לזכור , אדם כמו גנדי שאם כל הכבוד לו , "לא צריך לזכור" , מכיוון שמבחינת האידיאולוגיה שלו ומה שהוא הנחיל לעתיד זה רק את הטרנספר ... (אני לא מדבר על עשיה צבאית שעזרה לאנשים בעתיד בארץ כי זה כל אזרח במדינה זו המחוייבות שלו ולא קוראים לרחובות על שם אלופים בצה"ל).

.המוסד

New member
המוסד, נציג עצמו בפורום(שמייצג חלק

מהימין) קורא לרבין איש בעל פה גדול, שפה גסה, ועצבים חלשים, רבין גם נכשל לא פעם בפעילותו המעשית, אבל המוסד מעולם לא אמר שרבין לא עשה דבר, ענבר משקר כאן וכפי ששיקר לי לפני יומיים "מעולם לא התנגדתי להכנס לערים הערביות" כמובן שהוא שיקר, כמובן שהראיתי לו הודעה בה הוא מתנגד לכניסה(לכניסה בלבד) לערים הערביות, הוא הודה שהוא שיקר? לא, הוא המשיך, ממשיך, וימשיך לשקר לשקר ולשקר

EverMan

New member
לא נמאס לך ? אתה פשוט מכונת השמצות

אפילו פירטתי לך , כי חשבתי שאתה מעל הרמה הזו , את המשפט שלי והסברתי לך אותו לעומק... אבל אתה פשוט קרציה ילדותית שלא מבינה עניין... מעכשיו אני לא מתכוון להגיב לאף הודעה שלך. קל להשמיץ אנשים גדולים שעשו הרבה , כי יש הרבה על מה לבקר כי הם עשו כל כך הרבה , אנשים קטנים כמוך אף אחד לא יבקר , כי הם לא עשו ולא יעשו דבר !

La Gamba

New member
אממ... לא.

לפי דעתי, אין מקום להשוות בין התאומים לבין גנדי. הם הרבה יותר חשובים ממנו, התאומים נמצאים הרבה לפניו. גנדי="אהבה מקודשת בדם"??? איך? אני לא רואה קשר בין גנדי לשיר, השיר הזה יכול להתאים כמעט לכל אחד, לא בהכרח גנדי. (יכול להיות שגם לאהוד ברק)

Mellincolin

New member
אני השוויתי?

אי אפשר להשוות כי אלה שני דברים אחרים. אבל התאומים לא היו יותר חשובים מגנדי. באמת שאינני יודע איזה אירוע היה נורא יותר. ובקשר לפסקה האחרונה... אל תיתמם... השיר קולע בול למצב של היום. מה גם שהשיר מאוד מזוהה עם גנדי. וגם עם רבין.

La Gamba

New member
לא הבנתי איך אני מתימם...

אבל בקשר לשיר... השיר הזה הוא באמת שיר מתאים לציון שנה למות אדם מהממשלה, אבל אני לא רואה איך הוא מתחבר ישירות לגנדי, איך גנדי מתייחד בו.

Mellincolin

New member
אולי זה רק אני?

פשוט האיש הראשון שעולה לי לראש כשאני שומע את השיר הזה הוא גנדי.

EverMan

New member
היי !

ברק בין החיים ! נא לא לעשות השוואות כאלה ! לא לאחל מוות לאיש !

La Gamba

New member
סליחה!

אופס, התכוונתי שיהיה ניתן מתישהו בעתיד הרחוק....

למעלה