כבר שנה ונותרנו מעט

כבר שנה ונותרנו מעט

יום שהתחיל במועקה גדולה, בתחילה לא מוסברת. עברו כמה שעות עד שגם הראש נזכר: שנה בדיוק מן ההפלה הראשונה (חודש ויומיים מו השניה). חוץ ממני כמובן שאף אחד לא זכר, כולל האבא (ולמה שיזכור?). לכאורה יום רגיל של תפקוד סביר מינוס, אבל בעצם שום דבר לא "רגיל".מסוג הימים בהן כל קול הקורא "אמא" נועץ סכין בליבי. מן בדידות פנימית איומה שדווקא הקיום המקבילי שלה עם החיים ה"נורמלים" גורם לה להתעצם עוד יותר. הידיעה הזו שרק אני (ואולי הפתולוגיה בתל השומר...) משמרת את הזכר של ההריון הרצוי והאהוב הזה, של הנשמה הזו, כבדה מנשוא. כבר כתבתי כאן בעבר כמה קשה לסחוב הריון מת, אבל סביב תאריך הלידה באמת הרגשתי שנפרדתי כראוי מן ההריון הזה. פרידה שאין משמעותה, כמובן, שיכחה, אלא הקלה, והיום חזרתי אחורה, מאוד. כבר שנה, רק שנה, וקיוויתי להיות במקום אחר ואני לא. קיוויתי להיות אמא לשלושה ואני לא. קיוויתי להיות בהריון ואני לא. קיוויתי להיות קצת יותר שלמה עם עצמי וקצת יותר חכמה ואני לא. לקראת ערב בלי לחשוב יותר מידי פשוט הדלקתי שני נרות נשמה, לקחתי את הרכב ונסעתי וסוף סוף בכיתי. אני חושבת שזה היה הבכי הכי משחרר מאז ההפלה השניה. הוא עדיין כאן, מעיק אבל רצוי. אני חושבת המון על שתי הנשמות האלו, מדמיינת אותן כשתי ישוייות אחוזות ידיים העפות אל עבר הנצח. ביחד. אחים. אני רוצה לומר להן תודה. תודה שבחרתן בי להיות משכנכן, אפילו אם לזמן כה קצר. סליחה שלא הייתי אמא יותר טובה. לא גידלתי אתכן, נשמות אהובות, אבל אתן גידלתן אותי. לימדתן אותי על הכאב שבאהבה, על גבולות היכולת שלי, על הסבלנות ועל ההשלמה, על העצב ועל הגעגוע הנצחי. אוהב אתכן לנצח במרחבי הנצח. אל תעזבו ידיים. שלכן תמיד אמא.

לאחוז ידיים

מרגש לקרוא וגם מעורר המון הזדהות. אני חושבת שבאמת, בסופו של דבר אנחנו היחידות שזוכרות (אני יודעת שיש כאן גם כמה גברים, אך הפעם אני מעדיפה לפנות לאמהות - ואבא שזה מתאים לו, שיקח את זה גם לעצמו). אנחנו נשאנו אותם, אנחנו ילדנו ואנחנו לוקחות את הכל ללב. ריגש אותי במיוחד שכתבת להן לא לעזוב ידיים. יש בזה משהו מנחם, שהן אולי יכולות לשמור אחת על השניה. נורא יפה. יעל

לולה א

New member
מרגש ועצוב כל כך...

פילה יקרה! גם לי נדמה שחוץ ממני אף אחד לא זוכר ולא יזכור, גם אני כל כך פוחדת מיום השנה הזה, דמיינתי שאהיה במקום אחר... אבל כפי שזה נראה כרגע לא רק שאני לא במקום אחר אלא אני במקום גרוע יותר ממה שדמיינתי (מה לעשות זה יכול לקרות יותר מפעם אחת במקרה שלי 4 פעמים) דברייך ריגשו אותי מאוד ואני בוכה איתך על כל הנשמות...

פילה יקרה ורגישה שלנו

שירטטת כל כך בכאב וכל כך במדוייק את עוצמת הרגשות שוודאי רובנו מרגישות. העוצמה שעולה מן הדברים כל כך נוגעת, כל כך מרטיטה. פילה, אני בטוחה שאת אמא נהדרת, איך לא, עם כזאת רגישות וכזו אהבה. אני יודעת שנשמה חדשה שתבוא לא תמחק את הכאב על אלו שאבדו, אבל וודאי תקבל גם את האהבה שרצית להעניק לשתיים האחרות. חיבוק גדול

קטיה 007

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

מבינה כל כך מה עובר עליך וכואבת כל כך שאת צריכה להתמודד עם כאב שכזה. בטוחה אני לחלוטין שאת אמא נהדרת אך לא מזמן טרחת על מסיבה ל.... ובטוחה אני שגם הם (אלו שלא נשארו איתך) יודעים שאת נהדרת ולו בשל ההחלטות שקיבלת עבורם ועבור.... שולחת לך מסר
קטיה

תודה מקסימות

כמה טוב לדעת שאתן כאן. אני עדיין בבור, אבל בסוף אצא. טוב לדעת שאף פעם אני לא ממש לבד, אפילו אם אני מרגישה כך לעיתים. לולה, זוהרה וקטיה עדיין אין לכן ילדיים, אבל אתן אמהות בנשמה. יש לכן את הרוך, החמלה, האהבה וגם החןזק והחוסן. אני לא יודעת מתי ואיך, אבל כל אחת מכן תהיה אמא, אמא נהדרת. אל תפקפקו בכל אף פעם. תודה שאתן כאן פילה סגולה

לפילה סגולה...../images/Emo24.gif

הודעתך מאד מרגשת...במיוחד הזדהתי עם ...תודה שבחרתן בי להיות משכנכן, אפילו אם לזמן כה קצר. סליחה שלא הייתי אמא יותר טובה. לא גידלתי אתכן, נשמות אהובות, אבל אתן גידלתן אותי. לימדתן אותי על הכאב שבאהבה, על גבולות היכולת שלי, על הסבלנות ועל ההשלמה, על העצב ועל הגעגוע הנצחי. אוהב אתכן לנצח במרחבי הנצח. אל תעזבו ידיים. שלכן תמיד... כשם הכינוי שבחרתי לעצמי, המחשת כי גם אם הנשמות לא איתנו פיסית, הן מלוות אותנו לכל מקום, גם שששמח לנו וגם כשעצוב... בנוסף, אף כי ישמע ישמע מאד מוזר לאלו שלא חוו אבדן הריון (מאחל שלא יחוו) אני חש כי התינוק שלא הכרתי לימד אותי הרבה דברים...כשם שציינת. ממני, תמיד איתנו

ברודית

New member
מרגש

פילה סגולה דבריך ריגשו אותי במיוחד גם אני הפסקתי הריון לפני חודש וחצי והכאב עדיין טרי וקשה וגם לאחר שתעבור שנה אני חוששת שאף אחד חוץ ממני לא יחוש את הכאב או בכלל יזכור מה קרה. אני חוששת שהכאב הזה שמור לנו לנשים לאמהות שהינו אמורות להיות. תמיד יש את האנשים (אפילו הקרובים ביותר אמא אחות בעל) שיטענו אבל יש לך שני ילדים בריאים בבית שזקוקים לך מאוד ואני טוענת נכון הילדים זקוקים לנו זקוקים לאמהות מתפקדות לאמהות שפויות אבל באיזה שהוא מקום גם העוברית הקטנה שלי היתה צריכה אותימשהו חושב עליה?????????????????????????????????????????????????????????????

למעלה