כבר שבוע בג'יו ג'יטסו !

zoti

New member
כבר שבוע בג'יו ג'יטסו !

אז כבר שבוע אני מתאמן בג'יו ג'יטסו ברזילאי ואפילו קיבלתי היום את הגי החדש שלי (ATAMA בצבע כחול). אני נראה ממש כמו דגל ישראל עם הגי הכחול והחגורה הלבנה. עשיתי עד עכשיו בערך 5 שיעורים. ביום שלישי אפילו הלכתי פעמיים. פעם אחת לשיעור הצהריים ופעם אחת לשיעור הערב. מטבע הדברים שיעור הערב מלא יותר. אנחנו עושים שני "סוגים" של שיעורים. עם גי וללא גי. בשיעורי ה"עם גי" אנחנו מתרגלים יותר ג'יו ג'יטסו ספורטיבי ובשיעורי הללא גי אנחנו מיישמים יותר לוחמת רחוב וכוללים גם קצת איגרופים לפנים (בעיקר כהכנה לSHOOT). התלבושת בשיעורי ה"ללא" היא חופשית אבל הרוב מתאמנים עם מכנסי גלישה, כנראה בגלל שהם מתייבשים מהר וגם נראים מגניב ועם RUSH GUARD או טי-שירט. הRUSH GUARD היא חולצה שעשויה מחומר סינטטי (אני חושב לייקרה) ומאפשרת לך להזיע דרכה תוך כדי מתן הגנה על הגוף מפני שיפשופים על המזרון (ומי שיודע מה זה CARPET BURNS יודע כמה זה כואב). כמו כן רובנו משתמשים בברכיות להגנה על הרגליים שמקורן בהאבקות (לא WWF
), מגן שיניים ומגיני אוזניים למניעת "אוזני כרוב" (CAULIFLOWER EARS). בשיעורים האלו אנחנו נמנעים מלתפוס את הבגדים פשוט בגלל שהם יקרעו. בשיעורי הגי אנחנו מתאמנים עם גי והמאמן שלי המליץ לי ללכת על גי איכותי של ATAMA. היה להם מבצע של גי בצבע כחול מהבד האיכותי ביותר ב-$84 אז הלכתי על זה. הגי הגיע היום והוא באמת נראה איכותי. אני מקווה שיצא לי לעבוד איתו ביום שבת ואני אוסיף רשמים. לגבי האימון עצמו. אמנם עשיתי רק 5 שיעורים אבל זה לא יאמן כמה אפשר ללמוד בכל כך מעט זמן. היה לי קצת ידע מוקדם. אנשים שונים הראו לי בעבר כמה דברים ואני לומד המון רק מלהסתכל על אנשים אחרים מתאמנים אבל חמשת השיעורים האלו שיפרו אותי בצורה מדהימה (לא שאני מבין גדול עדיין אבל השיפור ניכר). היום עשינו קצת טכניקות ובסוף השיעור התגלגלנו בקרבות של 6 דקות כמו בסוף כל שיעור. עבדתי נגד 4 אנשים שכולם יותר מנוסים ממני. הראשון היה בחור קצת יותר גדול ממני וגם הוא מתחיל. הוא היה מאד חזק ולמעשה לאף אחד מאיתנו לא היה יתרון באף שלב. השני היה 230 פאונד (כ-105 קילו). אני שוקל כ80 קילו והצלחתי למנוע ממנו להכניע אותי. אמנם גם הוא מתחיל עם כמה חודשי נסיון אבל הבחור גדול. זה בעיקר בא לביטוי כשהוא יושב עליך במאונט והבטן שלו נמצאת לך ממש על הפרצוף. הוא לוחץ לך את הבטן לתוך האף וממש קשה לנשום ככה. הייתי צריך כל הזמן להזיז את הבטן שלו מהפרצוף שלי כדי שאוכל לנשום. הצלחתי גם אני להגיע פעמיים למאונט אבל שם קצת נאבדתי כי אני פשוט עדיין לא יודע איך להגיע להכנעה בעזרת בריחים על היד מהמאונט. תוצאה סופית - תיקו. השלישי היה במשקל שלי ועם כמה חודשי נסיון. בחלק מהקרבות אנחנו מתחילים בעמידה (מה שמחייב אותך לעשות SHOOT) אבל הפעם התחלנו בישיבה. הסיבה היא שיש אנשים שמתלהבים ולאחר שהם עושים שוט הם מטילים את בחור השני לריצפה מה שיכול להביא לפציעות מיותרות.. כשמתחילים בישיבה/כריעה מונעים תקלות מהסוג הזה. הבחור הזה היה מאד קל להכנעה בשבילי. הוא ניסה לדחוף אותי אחורה ובאותו שלב פשוט הסתובבתי ותפסתי אותו מאחורה. תוך כמה שניות חנקתי אותו (אנחנו אף פעם לא הולכים חזק) והוא ניכנע. התחלנו שוב והפעם הוא תפס אותי בגארד (כשהוא על הריצפה אוחז אותי בין הרגליים שלו). ביצעתי חניקה מקדימה שהיא למעשה הפעלת לחץ על הצוואר והוא שוב נכנע. הפעם השלישית הייתה בדיוק כמו הפעם הראשונה. הבחור האחרון היה בחור שקל ממני בכ15 ק"ג אבל הוא מאד מנוסה ומאד חזק. הוא הצליח להכניע אותי פעמיים או שלוש. פעם אחת בעזרת בריח על היד שקצת איחרתי להיכנע בגללו. לא נורא, לומדים גם מכאב (לא ממש כאב אבל ברגע שקצת כאב ישר נכנעתי). עד כאן רשמים מהשבוע הראשון. אני ממש שמח שנירשמתי ואני מצטער שלא עשיתי את זה מוקדם יותר. סוף סוף יש לי קצת אתגר מאחר והאתגר באיגרוף התאילנדי קצת אבד לי בגלל שקבוצת המתאמנים פה היא יותר של מתחילים וגם בגלל שיש איזה שהוא הבדל בין האנשים שגרים בקליפורניה לאלו שגרים בטקסס. הקליפורנים יותר משקיעים באימונים שלהם.
 
סחתן אח שלי

אני משוכנע שעם הידע שלך במגע מלא והיכולת שלך להרגיש את היריב מטווחים קרובים, אתה תקלוט את השיטה מהר מאוד. עצם העובדה שנאבקת עם אדם השוקל 20 קג' יותר ממך והצלחת שלא להירמס (והלא אין לך נסיון רב עדיין) מעיד על התחלה טובה. אני לא מתאבק מאוד מנוסה (לקחתי שנה שיעורים בהאבקות חפשית) אבל אני זוכר עד כמה האבקות תרמה להבנתי מהיא טכניקת גוף איכותית לאמן לחימה בכלל ואפילו... רכות. בהצלחה.
 

zoti

New member
זה לא יאמן איזה הבדל כמה שיעורים

יכולים לעשות. לפני שבוע לא ידעתי מה לעשות ברגע שהייתי על הקרקע והיום אני מתחיל להרגיש בטוח ומוצא את עצמי נושם רגוע ומנגב זיעה לפני שאני מנסה לבצע התקפה או יציאה ממצב מסוכן.
 
zoti ידידי היקר......

רק תשמור על עצמך טוב טוב שם, קרקע זה דבר עם המון פציעות!!!!! גם שעובדים ברכות אפשר להפצע...., חשוב חימום חזק של כל המפרקים!! היה כיף לקרוא את הרשמים שלך!!!, יהיה עוד יותר כיף אם תמשיך בכך!! יניב
 
זה טוב מאוד

אתה עושה שתי שיטות חזקות ויעילות. בגלל זה אתה מרגיש מצויין ובטוח כי שיטה חזקה ויעילה מלמדת אותלך לשמור על עצמך.
 
../images/Emo128.gifכל תגובה תימחק../images/Emo128.gif

אנשים, אין טעם לחסום אותו - הוא מייד יכנס עם "הפקידו ולה טודו 1". עד עכשיו באמת עשו ממנו צחוק, אבל בשביל הצחוקים האלה קיבלנו בעמוד אחד כמה שרשורים של שטויות. אז אני לא חוסם ולא מוחק אותו, אבל אני אמחק את התגובות אליו, ברגע שאראה אותן. מי שרוצה התייחסות ממנו, שישלח אליו מסר.
 

שי רגב

New member
זותי, כל הכבוד על דבר אחר:

התאמנת די הרבה זמן (כך אני מבין) בטאי-בוקס, היית טוב שם (כך אני מבין...), לכן אני מעריך מאוד את הפתיחות שלך והיעדר האגו: להתחיל שיטה חדשה, "מאפס", ועוד לפזר עליה כ"כ הרבה סופרלטיבים ופירגון.. זה, לצערי, נדיר במחוזותינו. כן ירבו כמוך!
 

zoti

New member
לא הפסקתי להתאמן במואי תאי.

אני משלב את שניהם וכמו שכבר אמרתי כבר הרבה זמן רציתי לנסות גג"ב. משהו כמו 3 שנים.
 
למעלה