כבר שאלתי פעם, אבל

כבר שאלתי פעם, אבל

השאלה נבלעה בנבכי השרשורים ללא מענה.... איך כותבים "ביחד איתה" ? עימה? או עמה? (שנראה כמו העם שלה) מי יודע בבטחון?

ועוד שני מושגים :-

The Imperial War Museum The Public record office מה קוראים אותם בעברית? - מוזיאון המלחמה האימפריאלי? הקיסרי? או היות שמדובר בבריטניה -המלכותי? - המשרד לתיעוד ציבורי? הארכיב/הארכיון הממשלתי? מישהו אולי נתקל כבר בשני החברה האלה?

d a p h n a

New member
לגבי הimperial war museum

הייתי ממליצה לבדוק במדריך טיולים ללונדון. במדריך "שיחור" הגרוע למדי המקום לא מופיע, ולצערי יש לי רק לונלי פלנט באנגלית, אבל שווה לחפש במדריך כלשהו. על פנים, הייתי אומרת "מוזיאון המלחמה האימפריאלי" או "של האימפריה". בודאי לא הקיסרי, ומצד שני "מלכותי" אינו התרגום הנכון. לגבי השאלה השנייה אני לא בטוחה. על פניו הייתי אומרת "הארכיון הממשלתי", אבל ייתכן ויש תרגום מדויק יותר.

HezyA

New member
לגבי Public record office

בעברית קוראים לו "הארכיון הממלכתי הבריטי". לסימוכין, ראי בתחתית הקישור הבא וכן במקומות נוספים ברשת: http://www.snunit.k12.il/beduin/arti/2740.html חזי

וואוו - איזה יופי ששלושתכם

עזרתם לי
עכשיו הכל מסתדר. תודה רבה לכם

Eldad S

New member
טוב, לא הייתה לי תשובה

חד-משמעית, אז ניסיתי לגגל. "ביחד איתה" גרף את כל הקופה (יש מספר דל מאוד של מופעים ל"ביחד עמה" או "ביחד עימה").

התכוונת לכתיב של המילה "עמה"?

לפי האקדמיה צ"ל "עמה", אבל בטקסט שהכתיב בו מלא יותר אפשר "עימה", לא יקרה כלום.

רותיקו

New member
"ביחד עם"

המורה שלי ללשון שולל חד משמעית את השילוב. לדעתו יש לומר עם (ללא ביחד). זה יוצר כפל מילים זהות. אשר לעימה - לא נראה לי. עד כמה שזכור לי - עם, עמי, עמו וכו'. לעומת זאת איתה כן עם יו"ד.

מבחינת כתיב -

על המילים אִתה ועִמה חל אותו כלל - הן נגזרות ממילה ללא יו"ד, קרי "את" או "עם", ולכן אינן אמורות לקבל תוספת של יו"ד בהטיה, מבחינת כללי הכתיב חסר הניקוד. נכון שנהוג להוסיף יו"ד למילה "איתה" כדי למנוע אי-הבנות, אך באותה המידה ניתן לעשות זאת במילה "עימה".

אולי מושהו מכיר ../images/Emo26.gif

מילון או מונחון מקוון בעברית של סלנג פושעים ושוטרים?

זה לא חייב להיות ממש של

שוטרים וגנבים, אלא משהו עם השפה שלהם, ביטויים וכאלה...

שאלה על דרגות משטרה../images/Emo26.gif

מישהו יודע מהי הדרגה במשטרת ישראל, המקבילה ל lieutenant במשטרה הזרה? שבוע טוב, ותודה

למעלה