כבר מיואשת מעצמי

כבר מיואשת מעצמי

אני בת 23 ובכל מהלך גיל ההתבגרות וע היום הייתי מאוד שטלתנית ועצבנית עם הבני זוג שהיו לי, אנע תמיד חותרת למערכות יחסים רציניות ולאחר 10 חודשים בערך נגמר לי האוויר, אני מרגישה שאני רוצה משהו חדש... אני מאוד הופכת את הבני זוג שלי ל ״סמרטוטים״ ואני לא יודעת אם אני בוחרת אותם כאלה או שאני הופכת אותם לכאלה... ואיך שנגמר אני הופכת להיות כמו חיה... את מי אני אכבוש? את מי אני ישגע ויגרום לו ממש לרצות אותי? וזה מה שמעסיק אותי באובססיביות... כמתחילים לרדוף אחרי ממש יורד לי החשק וכשמתעלמים ממני זה ניהיה כבר אובססיה ל למה הוא לא רוצה ? איך אני אגרום לו לרצות? אני מרגישה שאני מאכילה את המפלצת שבי. איך אני אתחתן ואתמס בעתיד? אולי זה קשור לדימוי עצמי נמוך והלחץ להוכיח לעצמי שאני שווה משהו? מה עושים? נמאס לי כבר לשוטט לבד בעולם הזה בחוסק סיפוק תמידי ושנאה עצמית... אני לפעמים מתנהגת בצורה שאני לא רוצה... כל מני דפוסי התנהגות בלתי נסבלים שפשוט מדברים ועושים במקומי... בבקשה אני אשמח לקבל חוות דעת על מה הטריגר להתנהגות זו, זו התנהגות מוקצת אל אבי ואחי הגדול ... האם יש קשר? תמיד רציתי להיות בקרבתם בילדותי וקיבלתי דחיה... מה אפשר לעשןת כדי לעבוד על עצמי ? המון תודה לעונים

גרא.

New member
yarden yeah right,את זקוקה למטפל(פסיכולוג)טוב

שיעבוד איתך,יעבד את התחושות שלך,יחפור יחד איתך בנבכי עברך,ויעזור לך להגיע למודעות ותובנות להן את זקוקה בכדי לשנות את ההתנהגות שלך,שאת כל כך סובלת בגינה.את כולה להפגש עם פסיכולוג דרך קופת החולים שלך,בעלות מופחתת.קופות החולים,כל אחת בהסדר שלה,משתתפות בעלות שכר שעת טיפול עד 160 ש"ח במשך 30-60 שעות לפי העניין.וזה ים של כסף.גשי לטיפול,חבל על הזמן שאת מאבדת בנסיונות סרק ליצור מערכת יחסים יציבה.

תגובה

שאלתי דרך קופת החולים וזה עלות של 120 ש"ח בערך, אני סטודנטית ואני לא אוכל להרשות לעצמי את זה, ואמא שלי גם חיה על ביטוח לאומי כך שאין ממי לבקש... יש דרך אחרת יותר זולה?

דיבבלעס

New member
כן,

גם יותר זולה וגם עדיפה במישורים אחרים- לסמוך על עצמך, לנסות לבדוק עם עצמך מה לדעתך בעייתי וטעון שיפור ולנסות לשפר זאת, כתיבה עוזרת, זה יכול להיות כתיבה משחררת שאת כותבת מה שעובר עליך, וגם כתיבה מעקב שבה את כותבת על מה את חושבת שצריכה לעבוד ואיך לשפר דברים. מציע לך לשלב בין הדברים. מעבר לזה קיימים ספרים שעוסקים בשיפור עצמי, מודעות וכו' גם לגבי זה לא חייבים לקנות יש ספריה... בהצלחה

עצה מאוד טובה, שאלה אחרונה

על איזה ספר אתה ממליץ בעניין של שיפור הדימוי העצמי? לפי איך שאני מכירה את עצמי והביקורת שאני מעבירה על עצמי אני יודעת שזו הבעיה, הדחף שלי לדעת שרוצים אותי, כשאני יודעת שרוצים אותי כבר לתקופה ארוכה אני פשוט רוצה להרגיש את זה שוב ממישהו אחר, וזו הסיבה שאני מסיימת מערכות יחסים. אני בטוחה שאם הייתי שלמה עם עצמי הייתי נשארת ולא ממהרת לריגושים זמניים כי ברור לי שאני רוצה רק מערכת יחסים רצינית ומעולם לא פניתי לקשרים זמניים. בנוסף עברתי תקופת בולמיה מהמחשבה שאני לא נראת מספיק טוב (מעולם לא סבלתי מעודף משקל באמת) נמאס לי מהמרדף הטיפשי הזה שזה תכלס סוג של "למצוא את הקורבן הבא" החברים שהיו לי מקסימים אחד אחד ואני מרגישה שיצאתי ממש רעה עם היחס שלי אליהם

דיבבלעס

New member
אמממ

הייתי ממליץ לך על משהו קליל... האמת שרוב הספרים שנתקלתי בהם די "כבדים" ומצריכים העמקה רבה בדברים לכן אני גם ממעט בקריאת ספרים כאלה... יש שני ספרים שהם גם סיפורים וגם מעין ספרים לשיפור עצמי כזה כי יש בהם תובנות פסיכולוגית-פילוסופיות והכל בקלילות ועם הומור- הראשון הוא:שמע סיפור שאינני זוכר מי מחברו(מניח שאפשר למצוא באינטרנט) השני הוא הריפוי של שופנהאור שנכתב ע"י ארווין יאלום. את יכולה לבחור גם אחד מהם, לדעתי שניהם מצויינים. לגבי הדברים שכתבת: לפעמים אדם לא מוכן לדברים משמעותיים והוא יכול להגיע למשמעותי דרך זה שיעבוד על הפחות משמעותי. אם אני שואף לעבוד במשרה גדולה ולא מצליח, אולי זה לא הזמן שלי, אולי לא למדתי מספיק וכו'... הצעדים שאני עושה במקומות אחרים יעזרו לי בהמשך... אם את מנסה שוב ושוב קצרים ארוכים ולא הולך, אולי כרגע זה לא בשבילך? כל יסורי המצפון על איך שיצאת לדעתי לא נכונים- הדבר שאני אומר לעצמי כשיש לי מחשבות כאלה הוא: עשיתי את הכי טוב לאותו זמן וזה המקסימום שלי לאז. ויודע שתמיד מתקדמים ומשתפרים. בהצלחה!:)

קראתי

ואני כבר היום המוצאי שבת הולכת לחפש את הספרים האלו :) אני אוהבת לקרוא ספרים שגורמים לך לשנות צורת חשיבה, עזרת המון! זה היה רעיון מעולה

גרא.

New member
yarden yeah right,במצב שלך,כפי שאת מתארת,תמיד

עדיף שיהיה לצידך איש מקצוע שיוכל לראות נכוחה ולא בצורה סובייקטיבית את התמונה לפרטיה.הבעייה המוכרת ולא חביבה של חוסר משאבים כספיים,מחייב אותך לפי שעה לעבודה עצמית שאינה קלה.יתכן שמאד תתאים לך הגישה של חשיבה חיובית,כדרך לשפור הדימוי העצמי,השליטה והבטחון העצמי.אם זה נראה לך,חזרי לכאן להסבר.

גרא.

New member
yarden yeah right,חשיבה חיובית היא תהליך של

שכנוע עצמי (אוטוסוגסטיה),בו אדם עושה מעין שטיפת מוח לעצמו בכדי לשפר את הרגשתו ואת תפקודו. בתהליך את מתבקשת לחזור ולשנן לפני השינה,ומיד לאחר הקימה בבוקר משפטים חיוביים כמו "מיום ליום אני מרגישה שהבטחון העצמי שלי משתפר בכל מובן ומובן".דוגמאות להצהרות חיוביות נמצאות בקישור המצ"ב. כפי שתראי אפשר גם ליצור הצהרות חיוביות ספציפיות לך.חשיבה חיובית היא תהליך מודע והכרתי של בחירת היבטים חיוביים לך מתוך המציאות,תוך התעלמות מודעת מכל מה שעלול להפריע או לקלקל את ההרגשה הטובה שלך,או להפריע להשגת המטרות שלך.ההנחה היא שאת אחראית להגברת השליטה העצמית,הבטחון והדימוי\העצמי שלך על ידי שכנוע עצמי בכוחך וביכולתך.התוצאות המצופות מושגות על סמך העיקרון של נבואה המגשימה את עצמה. מטאפורית,דמייני לעצמך DVD במוח בו מתנגן דיסק עם מחשבות שליליות,אלה או אחרות.ועלייך לכאורה רק להחליף את הדיסק השלילי,בדיסק אחר,דיסק חיובי.יתכן שלמישהוא הגישה הזו אינה מדברת,והוא ספקני עד מתנגד,אבל ממצאי מחקרים רבים מאוששים את ההנחה כי אפשר לשנות את המציאות החיצונית במידה מסוימת,למעט כוח עליון (פורס מז'ור) על ידי שינוי פנימי שיטתי של עמדות ומחשבות.

למעלה