כבר מבחן כיתה א'

shiraz027

New member
כבר מבחן כיתה א'

כבר יש מבחן רק התחילו את השנה מה זה יאו אני בלחץ לא שהיא לא יודעת עברית היא אלופה

shiraz027

New member
ככה רשום בחוברת בעט של המורה תקראי

להתכונן למבדק ביום חמישי כל אחד אישי לא קבוצתי אלו האותיות ורשום את האותיות אבל אין לי מושג איך מתכוננים על אותיות והצלילים

חני ב

New member
לא יודעת למה המורה קוראת מבחן למה שהיא עושה

אולי אבחון? כי אני שמלמדת ב "צלילים מספרים" כל יום בודקת כמה ילדים בסוף החוברת הראשונה, ע"מ לדעת מה הילד קלט. לא מבחן ולא כלום.

shiraz027

New member
היי חני מבדק

נראה לי כדאי לחלק לרמות אולי לא? אין לי מושג מחר אני ישאל אותה לגבי זה היה רשום להתאמן על האותיות והשוא שלהם נראה לי שגם על הצליל וכתיבה איך לרשום ב אם נקודה בתוך הב מתחת לב' וכ"ו מחר אני יברר

shiraz027

New member
התכוונתי שכדי

לחלק לרמות אבל עוד לא היה עוד מבחן לראות רמות לאחר החגים

חני ב

New member
נכון, האבחון נועד לחלק את הכתה לקבוצות

לא יתכן שילד איטי יעבוד באותו קצב של ילד מהיר ושקולט מהר את החומר.

אפשר עוד פרטים...

אני לא מכירה את הנושא והוא נשמע מעניין. איך בעצם הם עובדים בקבוצות האלו? ומה עושים על מנת לסגור פערים? או שהפערים רק גדלים עם השנים?

חני ב

New member
כל קבוצה עובדת בקצב שלה

הקושי היחידי הוא של המורה, שצריכה לתזז בין כמה קבוצות בכתה שלה ולא ללמד את כולם באותו הקצב. כמובן שיש תנודה בין הקבוצות, אם המורה רואה שילד התקדם והתחיל לקלוט מהר יותר, הוא יכול להתקדם לקבוצה מהירה יותר. אני מלמדת השנה ב "צלילים מספרים" (שנה ראשונה עבורי, תמיד עבדנן עם "ליטף"). בסוף החוברת האדומה (חוברת ההקניה) יש טבלה עם הצלילים אותם הילדים צריכים לדעת. אני משתדלת כל יום לבדוק כמעט את כל הילדים בטבלה, כדי לראות כמה קלטו ועל מה עליהם לעבוד בבית. כמובן שיש ילדים שהגיעו קוראים לכתה א, לכן הם עובדים בחוברות אחרות.

ornaok

New member
לירי הגיעה קוראת ועובדת בדיוק באותה חוברת כמו

כולם. הם לומדים על קמץ ופתח, ואיך לכתוב ספרות... קבלנו באסיפת ההורים את תכנית העבודה לשנה הקרובה. מסתבר שמלבד כפל וחליוק שילמדו לקראת סוף השנה, גיאומטריה וכתיבת אותיו בכתב ולא בדפוס שגם יהיה רק לקראת פסח - לירי כבר שולטת בהכל. (כולל קריאה של אותיות כתב. אני מאמינה שיהיא תלמד לבד לכתוב אותן בקרוב. חוצמזה היא גם התחילה לקרוא באנגלית). זה די מתסכל לשלוח אותה שנה שלמה יום יום לבית הספר ללמוד דברים שהיא כבר יודעת.

חני ב

New member
ואת עוד לא דיברת עם המחנכת?

ילדים קוראים לא קנו חוברות. בימים הראשונים המדריכת שפה עשתה להם אבחון קל והחלטנו יחד איזה חוברות עליהם לקנות. ממש בדיחה מה שעושים אצלכם! שלא תוותרי!

ornaok

New member
אצלנו מקבלים חוברות מבית הספר.

המחנכת הבטיחה שתהיה קבוצה הומוגנית שתלמד יחד חומרים יותר מתקדמים בעיקר באמצעות כרטיסיות עבודה, אבל את החוברות שכולם לומדים עליהם לסיים כי זה הבסיס ללמידה הכיתתית.

חני ב

New member
אוי, כדי להקפיץ כתה

צריך לחשוב טוב טוב. לא כל ילד שיודע לקרוא ויודע חשבון ברמה גבוהה, צריך לקפוץ כתה. מה עם הבשלות הרגשית? מה גם שלעתים מקפיצים כתה לקראת אמצע-סוף כתה א', כדי שהילד יחווה את הכניסה לכתה א'. ילד שנכנס לגן חובה לכתה ב', מפספס דברים בדרך.

ornaok

New member
היא קטנה מדי. רק בנובמבר תהיה בת 6, רוב

הילדים כבר חוגגים/חגגו 7. שאלו אותנו אם חשבנו על זה אבל יהיה פער של שנתיים בינה לבין האחרים. בנוסף, יש לה ADHD אז לא פשוט לה בכלל לתפקד במסגרת הזו כרגע, היא צריכה את הסלחנות של תחילת א'. אני מקווה שהיא תעבור א זה בשלום, ובלי יותר מדי תסכול...

חני ב

New member
אני כלל לא בעד הקפצת כתה

אלא במקרים באמת שמצדיקים זאתץ בשנה שעברה, הגיעה תלמידת כתה א' לכתה א', חשבו אם להקפיץ אותה מיד לכתה ב' אבל חיכו עם זה. מאמצע השנה בערך, היא השתלבה בחלק מהמקצועות בכתה ב', ובאמת השנה היא עלתה איתם לכתה ג', כלומר היא לא עשתה כתה ב'.

פשוט תהיתי...

אני מכירה הרבה ילדים מבריקים שהושארו בגן בגלל בשלות רגשית, התוצאה היא ילדים שעולים לכיתה א' עם ידע של כיתה ב', אז מה עושים? מאיטים את הלמידה שלהם? לא פספוס?

תודה

גם לנו אמרה המורה שהיא תעשה איבחון ידע לכל ילד (אל תתפסו אותי במונחים) במשך השבועיים הקרובים, אחרי שעות הלימודים, אבל לא ממש הבנתי מה היא תעשה עם זה.

למעלה