כבר לא

יואשש

New member
כבר לא

אני כבר לא אוהב אותה. זה די ברור לי. או לפחות זה ברור לי עכשיו, אחר הצהרים. זה לא היה כל-כך ברור וחד משמעי, נגיד, אתמול בבוקר כשהתעוררנו במצב רוח מפויס והתחבקנו, והתנשקנו, ועשינו סקס לא רע. וזה היה כמעט ברור וחד משמעי שלשום בלילה כשישבתי ליד המיטה שלה ודיברנו, והודיתי שאני לא מרגיש אהבה כלפיה בשבוע האחרון, והיא טענה שזה בחודשים האחרונים, כמו שהרגישה אז באותם חודשים כשהתאהבתי במישהי אחרת. כשאני מתעורר לידה בבוקר והיא מחבקת אותי - אם היא מחבקת אותי - זה מרגיש כמו המקום הנעים והבטוח ביותר בעולם. רגוע ומאושר. כשאני משוחח איתה והיא מתחילה לאבד את הסבלנות אלי, ומתייחסת אלי כמו אל נודניק, חסר רגישות, אבא גרוע, בעל גרוע, כשהיא מציבה לי את האולטימטומים ואיומים שלה - אני שונא אותה. אני אוהב את הילדים שלי. מאד. אני מכור להם. אבל אני רואה איך הם נדפקים אחד-אחד מהיחסים העכורים והדפוקים בין אבא ואמא. מההאשמות ההדדיות, מהטונים, מזה שאמא תמיד המרשעת ואבא תמיד הרכיכה, אמא כועסת וצודקת ואבא רופס ואשם וטועה, וגם אמא כמובן אשמה וטועה... גם כשזה לא נאמר במפורש מולם, גם כשזה רק טונים ומבטים ומלים בודדות, הם קולטים ורואים. אין טעם בטיפול זוגי, היא אומרת. הבעיות כולן אצלך. לי יש מספיק דאגות על הראש. אין טעם בטיפול זוגי, אמרה אשת מקצוע. מה הטעם בטיפול זוגי כשהיא לא מוכנה לשתף פעולה ואתה בכלל לא יודע מה אתה רוצה מעצמך? מפחד לעשות צעד כלשהו, כמו שפחדתי כל חיי. מפחד לקחת אחריות על מעשיי, על חיי. אחריות זה לא אני, אחריות זה של מישהו אחר. אני מקסימום אשם, אבל בטח שלא אחראי. פתאום להיות אחראי לפרק בית ולמוטט את עולמם של ארבעה אנשים קטנים שאני מאד אוהב, ועוד אישה אחת שהשד יודע איך אני מרגיש כלפיה באמת? איך אני אחיה עם האחריות הזו? מצד שני, אני לא חי עכשיו, לא באמת חי, אז מה זה משנה. מחשבות על להפסיק הכל עוברות בראש, אבל לא אממש אותן בגלל אותם ארבעה אנשים קטנים שעולמם באמת ייחרב אז. עדיף אבא בנפרד מאמא על אבא שהיה עד-כדי-כך דפוק שהתאבד. מאיפה אמצא את הכוח לעשות מעשה? ואיך אוכל לעשות שזה יכאב פחות, בעיקר לילדים? שומע סיפורים (בעיקר באינטרנט) על איך הגרושות מוצצות את הדם לבעלים-לשעבר (פתאום היא תתחיל ל...?! לא סביר. הא.) ויודע כמה עמוק אצלה הפצע שלא הגליד מאז, של אותה בגידה שהתחילה בידידות אמיתית ונגמרה בהתאהבות הגדולה של חיי, אפילו שעברו שנים. ובגלל אותו פצע, ובגלל אי-האמון שעדיין נשאר אחרי כל השנים האלה, אולי אלה יהיו גירושים מכוערים, והאם היא תמצא את הכוח לא לפצוע את הילדים תוך-כדי התהליך - אני לא יודע. היא כל-כך חכמה ומבינה באנשים, וכל-כך אוהבת את הילדים, אבל השנאה והכעס אליי עלולים להעביר אותה על דעתה. הרי היא כבר אמרה לי לא פעם שאם אבגוד בה שוב, היא תרצח אותי, גם אם תיכנס אחר-כך לכלא. במלים האלה ממש. חי בפחד, חי בשיתוק, מנסה למצוא את הכוח. מאיפה להתחיל? === יום שני, והנה הכל שונה - או שלא? אולי לא באמת שונה. התחלתי טיפול בתרופה נוגדת דיכאון, אולי אתחיל לתפקד. בעבודה אני לא מתפקד, הנה אני שופך את לבי כאן במקום לעבוד. מוצא כל תירוץ והסחת דעת אפשרית. בבית - אני גם לא ממש מתפקד. זה מוציא אותה מדעתה, ולמען האמת אני מבין אותה. קשה לחיות עם "שותף" שלא לוקח אחריות, לא יוזם, לא זז, חסר אנרגיה. אפילו את הטיול שלנו לאירופה אני לא באמת מתחיל להרים, והרמתי בעבר טיולים לחו"ל, זה לא כל-כך גדול עלי. אז מה השתנה? השיחה עם הפסיכיאטרית היתה קצרה, אבל טילטלה אותי מאד. "איך אתה יכול לאהוב כשאתה כל-כך מבוהל?" היא שאלה אותי, וזה היכה בי. אני בחרדה, בפחד, בחשש על כל צעד ושעל. עם האהובה זה לא היה ככה, היא היתה מפלט מכל הפחד והחששות, היא היתה קרן אור של קבלה, של הערכה, חום. אבל למה אין בתוכי את הכוחות לקבל את עצמי, לאהוב את עצמי? היא, בזמנה, נתנה לי את הכוח הזה. וזה נגמר בבכי גדול. יש גם רגעי חום בבית. יש רגעי חיבה. ומתלווה אליהם כל הזמן התחושה ברקע שאני לא בסדר, שהיא לא בסדר, שהילדים לא בסדר... הכל לא בסדר. התרופה, כנראה, גורמת לי קצת לנדודי שינה. או אולי אלה הדאגות והחרדות שצפו אצלי בשבוע שעבר כשהבנתי באיזה בור אני נמצא. אז הלילה שכבתי חצי-ער לזמן מה, ופתאום היכה בי - אני מתכנן "להפיל את השמים" על הראש של ארבעה ילדים שלא פשעו ולא חטאו. אני הולך להכות בהם בדבר כמעט הכי גרוע שיכול לקרות להם, לערער את עולמם, ואת הבטחון שלהם. ומצד שני, עונה לי מיד קול אחר - קול ההגיון או קול הרציונליזציה? - שאומר, מה שהם חווים עכשיו בבית, מה שחוו עד עכשיו בחייהם, זה לא בדיוק מה שייתן להם בסיס טוב וחזק לחיים. רק תראה אילו בעיות אתם משרישים בהם. אז מה, שוב לא אפעל בגלל ש"אין לי לב" לעשות להם את זה? כמו ש"לא היה לי לב" להשאיר את אשתי פגועה ונטושה בפעם הראשונה שנפרדתי ממנה, לפני עשרים שנה בערך? כמו ש"לא היה לי לב" לראות את הדמעות שלה אחרי עוד נסיון פרידה, אז התחתנתי איתה? כמו ש"לא היה לי לב" לעשות להם את זה לפני שנים, אז נשארתי איתם ולא הלכתי עד הסוף עם אהבתי? ואולי זה המצפון, המוסר, הדבר הנכון לעשות? אבל המחיר... המחיר. אני מרגיש שאני מתערער, שאני מתפרק. ואם אצא לחופשי, האם לא אתפרק בחוץ? הרי מה שאני מחפש זה מקלט חם, לא חיים עצמאיים. אני רוצה שמישהו יקלוט אותי, שמישהו ידאג לי, וזו כל הבעיה. אני צריך לדאוג לעצמי, להחזיק את עצמי. ובגיל ארבעים ומשהו, אני לא יודע אם אני מסוגל. מעולם לא ניסיתי באמת. === חושב אם לפרסם את ההרהורים האלה בפורום של "זוגיות במשבר" או משהו דומה. אבל באיזשהו אופן הפורום הזה תרם למשבר הקודם... היה פורום "זוגיות במשבר" ב-IOL, ושם שפכתי את לבי כשהסדקים נפערו לפני עשור, אבל רוב התגובות שהיו שם היו מאנשים שבעצמם היו שבורים ומפורקים, במערכות יחסים לא בריאות: נישואים כושלים, עם או בלי אהבה מהצד, או אחרי גירושים. מצאתי שם אחים לצרה, אך לא יד שתמשוך אותי למעלה והחוצה מהבוץ. בעצם זה לא תרם למשבר, אבל זה לא עזר לי לצאת ממנו אז. אבל אין לי חבר מספיק קרוב שאוכל לשפוך בפניו את לבי. החבר הטוב ביותר שלי הוא חבר טוב של שנינו, ואני לא רוצה לשפוך כזאת ערימה ענקית של כביסה מלוכלכת - מה כביסה, זו סתימת ביוב ממש - בפניו. יש לו הקשיים שלו בחיים, ואני לא יודע אם זה הוגן להשליך עליו את כל זה. אשתי חושבת שאם הוא - הם, הוא ואשתו - יידעו את האמת עלי ועלינו, הקשר איתם יתרופף ויתנתק. אני לא בטוח, אבל אני לא רוצה להמר. אולי היום אני חכם יותר? אולי שנה (כמעט) של טיפול עזרה לי... לפחות היא עזרה לי להבין שהיא, אהובתי הישנה, לא צריכה להיות גורם בשאלה האם אני נשאר או עוזב. היא היתה קרן-אור שהאירה אפשרות, האירה פנטזיה שיכולה להתממש אך יכולה גם לא. אם אמצא שוב את קרן האור הזו או לא, זה לא ידוע - אבל קודם אני צריך להחליט אם אני יוצא ומחפש אותה, או אם אני נשאר ונלחם. והאם יש לי על מה להילחם? ואולי אם אפחית את הדיכדוך והחרדה (עם התרופה ועם טיפול) פתאום ישתנה הכל ואבין שבעצם טוב לי איתה? שבעצם מקומי בבית? רוצה לרוץ ולבכות, לשים את הראש אצל מישהו אהוב ולבכות, ולקבל עידוד וחיזוק... ואין לי לאן.

רפסודיה

New member
למה הפסקת ללכת לטיפול?

יש לי מה לומר בתגובה לדבריך אך אני כעת בעבודה כך שאגיב מאוחר יותר. השאלות היחידות שיש לי בינתיים הן מדוע הפסקת את הטיפול אחרי שנה? והאם שקלת לחזור לטיפול?

יואשש

New member
לא הפסקתי. עדיין בטיפול.

במקביל, בהמלצת המטפל, התחלתי לקחת תרופה נגד דיכאון (לא ממש דיכאון קליני חמור, אבל דיכאון קל בכ"ז)

מריוס זכריה

Member
מנהל
מה קורה?

כתבתי לך תגובה ארוכה, ופתאום ראיתי שכתבת שאתה עדיין בטיפול.. כבר שנה. אם אתה בטיפול כבר שנה, העניינים שם אמורים היו כבר לזוז. אולי זה הטיפול הנכון בשבילך? תפתח את זה עם המטפל/ת. תדפיס את השאלה ששאלת כאן ותראה לו/לה. זאת הדרך. סתם להשכלה כללית, הנה מה שכתבתי לפהי שראיתי שאתה עדיין בטיפול. אולי איזה המשפט שם יהיה לך בכל זאת רלוונטי. >>>>>>>>>>>>> תראה, אם להתחיל מהסוף, התשובה היא די פשוטה. כמו שרפסודיה כתבה לך: המקום בשבילך הוא בטיפול. בטיפול תקבל קודם כל חיבוק ותמיכה. ואם הטיפול הוא טוב, הוא יעבוד על חיזוק העצמאות שלך. בדיוק מה שאתה כבר מבין לבד. זוגתך לא רוצה להיות המטפלת שלך. היא צודקת. זה שאתה כן מקבל חיבוק לפעמים, אומר שהיא לא וויתרה עדיין עליך. זה שלא הלכת עם האהובה ההיא אומר שעדיין לא ויתרת עליה, על אשתך. את הצעדים הראשונים תעשה לבד, אתה ומטפל/ת. כשתהיה בך מספיק עצמאות ועוצמה, יהיה לך קל לקחת את אשתך לטיפול - ממש כך: לקחת. כי היא כנראה לא רוצה שיבקשו ממנה יפה, שיתחננו. היא מן הסתם רוצה אחד מהשנים: או המשך השקט התעשייתי, שבו היא כבר התרגלה לחיות ולגדל את הילדים (במחירים לא פשוטים שהיא משלמת בכך שצרכיה שלה לא לגמרי מסופקים) - או שתגדל חזרה למקום של הגבר במשפחה. השאלה של רפסודיה מאוד נכונה: למה הפסקת את הטיפול ההוא? האם זה בגלל שלא התקדם כלום, או דווקא בגלל שכן התקדם והגעת לקושי. הרבה פעמים אנשים חותכים טיפול כשמגיעים לקושי האמיתי. האפשרויות כרגע הן או לחזור לשם, אם הרגשת שיש שם פוטנציאל לצמיחה שלך בכיוון של עצמאות, או שתחפש מישהו אחר. מבחינה זאת, כאמור, הדרך די ברורה. צריך לקום וללכת בה. העניין התרופתי נראה לי כרגע לא מספיק. תרופות הן הקלה זמנית שמאפשרת עבודה פנימית. אם אין עבודה פנימית, מה יעזרו התרופות? הן לא יתנו לך כיוון. מריוס

יואשש

New member
../images/Emo51.gif לכל מי שהגיב

חלק גדול מהדברים קולעים, גם אם לא "פוקחי-עיניים" לגמרי. מריוס תפס את לב העניין לתחושתי: "...תגדל חזרה למקום של הגבר במשפחה." אחרי שקראתי את התגובה שלו, וזה התחבר לי גם לדברים שאמרה לי הפסיכיאטרית אליה פניתי בבקשה להיעזר בתרופות, אני מרגיש שאני יודע מה הצעד הראשון שאני חייב לעשות: להפסיק להיות ילד מתבכיין, להפסיק להיות גם מתבגר מרדן ו"דווקא" (שזה מה שיצא לי עד עכשיו, לפעמים, כשניסיתי להפסיק להיות ילד), ולהתחיל להיות גבר. לא רק בבית, גם עם עצמי. לגדל לעצמי זוג ביצים ועמוד שידרה. ואז אוכל להחליט - עם עצמי! - מה אני רוצה, לאן אני מנווט, לאן אני הולך. אולי אשתי תרצה לבוא איתי בדרך הזו, אולי לא - אבל הגיע הזמן שאני אקח את ההגה של החיים שלי, ואת האחריות עליהם. לא ארחיב כרגע יותר - אבל דעו (כל המגיבים) שבהחלט לקחתי משהו מכל תגובה ותגובה, ואני מרגיש שהארתם את עיני לכמה כיוונים חשובים. הלוואי ולא אחוש צורך לכתוב כאן יותר לעולם.
(עוד לא נעלם לגמרי, עדיין מקשיב במקרה שיהיו עוד תגובות...)

מריוס זכריה

Member
מנהל
תתחיל מזה ש...

אתה לא צריך לגדל עמוד שדרה וביצים. כבר יש לך. אתה רק צריך להשתמש בהם. זה לא משחק מלים. זה עניין של תפישה עמוקה. אם אין לך עמוד שידרה וביצים, אז זה יקח הרבה זמן לגדל אותם... אבל אם יש לך, ואתה לא משתמש, אז זה רק עניין של החלטה. אני חושב שיש לך, ושהתמשת בהם, בתחילת הקשר. אחרת היא לא הייתה מתחתנת איתך. אבל באיזה שהוא שלב של עימות קיפלת את הדגל ובחרת בפינה נוחה ומוכרת של המנעות מעימות. שם ההחלטה צריכה להיות: אני מוכן להתעמת על הרצון שלי, על הצורך שלי. ואת זה אתה יכול לעשות היום. אבל אתה צריך להבין בדיוק מה גרם לך לקפל את הדגל, ועם זה להתמודד. חשוב שתדע בהקשר הזה שכח החלטה שלך יש לה השפעה עמוקה על הילדים, שקולטים את עמדות ההורים כל הזמן. בזה שאתה נמנע, אתה מלמד אותם (ובעיקר את הבן - אם יש לך בן) להמנע. וברגע שאתה משמנה עמדה, אתה נותן להם מתנה ענקית: אבא נוכח, ועמדה נוכחת ת בחיים. בקיצור, זה מאוד חשוב לכולם. מריוס

לא בשנה אחת נפלת לא בשנה אחת תקום

מנסיוני האישי בלבד. יותר משנה לקח לי להבין בכלל את מקומי ביקום. להתחיל להתבונן בעצמי, לגעת במהות שלי, לראות את הבעיות ומהיכן צצו והתגברו. רק אחרי שמשהו התבהר בעברי, יכולתי להניח לו ולהתחיל חיות את חיי שכאן ועכשיו. היום, אחרי יותר מארבע שנים, אני במקום אחר. לגמרי. אז אולי, כמו שאומר מריוס הטיפול לא מתאים לך, לא יודעת, ואולי, זה גם לא הטיפול, אלא אתה, שעדיין נאחז בקושי ובשבר וברחמים העצמיים ובמסכנות. יש שם משהו מתוק וחמים ומערסל, שמקשה על התזוזה משם. זה לא משנה אם אתה רוצה חופש מכולם או להיות מעורסל ושמישהו יקלוט אותך, בשני המקרים מדובר בניתוק שלך מעצמך ובחוסר האפשרות שלך להרגיש חופשי ובמקביל מוגן על ידי עצמך. ואין מה לעשות, זה לא אשתך ולא הילדים ולא החבר ולא אשתו. וגם לא האנשים בפורומים. זה אתה ועצמך. ועד כמה אתה רוצה ומשתוקק לצאת משם, מהדכדוך המלנכולי. לא היה לך לב? פחדת, זה לא עניין שלא רצית לפגוע במישהו אחר. אהובתך היא סטטיסטית בחייך ואשתך היא סטטיסטית בחייך. כל אחת מהן פותחת לך צוהר אל עצמך, אל תוכך. אולי אתה עדיין פוחד להתבונן פנימה? פחדים משתקים. ממסכים. אם לא תדבר איתם ולא תהיה לך תקשורת איתם, לא תוכל להזיז אותם הצידה. וזה לא משנה עד כמה תנסה להוריד מעצמך את האחריות להתמודדות עם הפחד שלך, באמצעות העברה שלו אל הילדים ואל מה שיקרה להם. עזוב אותם, יש להם מספיק משלהם, אל תעמיס עליהם גם את שלך. השאלות שלך על קרן האור שם בחוץ, שתעשה לך טוב ועל האם טוב לך עם אשתך או לא הן בריחה מהעניין המהותי - האם טוב לך עם עצמך.. נראה לי שלא ממש, וזה העניין. חפש את עצמך קודם כל בתוך עצמך. אולי באמת נכון שתראה למטפל/ת שלך את מה שכתבת כאן, כמו שהציע מריוס. ייתכן שכתבת כאן דברים שאתה לא פותח בטיפול? כי אם כן, אז יש לך עוד דרך לעשות בטיפול. אולי תנסה לבכות אצל עצמך? תתפלא עד כמה זה עוזר. אף אחד לא יוכל לאהוב ולנחם אותך כמוך. הייתי שם גם.

V i n a

New member
../images/Emo20.gif יואש

אתה חש שעשית טעות כשלא הלכת עם "ההיא" לפני שנים..למה? מי מבטיח לך שהיה אחרת? "ההיא" היתה סתם אופצית-בריחה קורצת, קרוב לודאי מן האחריות הרבה שבאה עם הנישואין ו\או מהציפיות של אשתך ממך. הלא אמרת בעצמך : "אחריות היא לא אני..אחריות זה של מישהו אחר. אני מקסימום אשם, אבל בטח שלא אחראי." בטח חטפת התקף חרדה מסוג כלשהו וחיפשת את הדרך לברוח. משבר האמון שנוצר ביניכם בעקבות הבגידה נתן את אותותיו במשך השנים, אך אני מאמינה שלא זו הסיבה היחידה למשבר. אתה חי בדיכאון מתמשך, אתה סובל מחרדות, אתה לא מתפקד באופן יציב וקבוע, הביטחון של הבית מעט מעורער אני מניחה. האם זה היה כך לאורך כל שנות נישואיכם? כי אם כן- אני בהחלט יכולה להבין כיצד יכלה להישחק ולהתעייף ממך בצורה כזו, אחרי שנים כה רבות יחד וגידול ילדים, משפחה. מתי לאחרונה עשיתם משהו יחד, שקשור רק אל שניכם, לזוגיות שלכם, ולא לעולם מסביב? האם, במידה ותחליט לעזוב, תוכל להיות שלם עם עצמך כשתאמר- ניסיתי כל שיכלתי בכדי לנסות ולתקן? אתה חוזר שוב ושוב על כמה אתה מפחד שהנפגעים העיקרים בסיפור יהיו הילדים. אתה מתייסר במחשבה על מה יקרה לעולמם הקטן כשתעזוב, אך מצד שני אתה מודע לכך שגם המצב הקיים אינו בריא. דעתי האישית- ילדים סובלים הרבה יותר בבית שבו היחסים בין ההורים עכורים, אבא ואמא מסתובבים עם פרצוף-תחת, מריבות והאשמות הדדיות, מרירות תמידית ומתח, מאשר במצב של שני הורים בנפרד אבל שמחים\בריאים יותר. אבל אם אתה שואל אותי- יש דבר אחד שאותו אתה חייב לילדים שלך, ואותו לא הזכרת בכלל. אתה חייב להם לנסות ה-כ-ל, ובאמת להתחייב מכל הלב ולנסות, על מנת לשפר את המצב לפני שאתה מפרק. כמובן שזה יהיה קשה, ומדובר פה בלקחת אחריות, בהתחייבות כנה וכן- בעבודה קשה. אבל אל תחשוב מהמקום האגוצנטרי של "אני לא יכול לקחת אחריות, אני לא אוהב את זה, בו-הווו...." תתעורר, יש לך ארבעה ילדים, איך אתה יכול להיות אב ובעל אם אינך יודע אחריות מהי? משפחה זו אחריות, יקירי. תחשוב מהמקום של אב. את זה כן תעשה בשביל הילדים שלך. תעשה נסיון אמיתי, תטפל בעצמך.. תיארת יפה מאד את כל "הפאקים" שלך (שאפו על המודעות העצמית), עכשיו התרכז בלתקן. התרכז בעבודה עצמית בראש ובראשונה, כי למשפחה שלך אין יותר מדי מה לצפות ממך כשאתה שבר כלי ומפחד מאחריות. במקביל עשה כל שאתה יכול בכדי לנסות ולהציל את מה שנשאר ממערכת היחסים השחוקה שלכם, גם אם זה לא תמיד קל. אני מאמינה שברגע שתיקח את הטיפול בעצמך כפרויקט אמיתי, תשתחרר מדמיונות השוא וההרהורים חסרי התכלית שלך באהבות ישנות ותתחיל להתרכז באשתך ובילדיך, במשפחה האמיתית שלך, השינויים יבואו מעצמם. מה שנקרא- לאט אבל בטוח.. זה לא סוף העולם.. מקריאת הפוסט שלך הייתי משוכנעת שאתה לפחות בן 60, בסוף מסתבר שאתה סה"כ גבר צעיר בשנות הארבעים שפשוט מפחד להתבגר וסובל מחרדות שונות.. שום דבר שלא ניתן לטיפול, רק צריך רצון והתמדה. בהצלחה

chenby

New member
מסכימה עם כל מילה

וגם עם נטייה לדרמה - אבל זה חלק מהקורבנות הכללית.. ליואש :רצון, החלטה, מחוייבות, נחישות, פעולות, מיקוד מטרה. אלו מובילים לתוצאות. הדבר הראשון זה אחריות. אחריות אגב אם נפרק אותה זה מאוד פשוט. לכולנו בחיים יש את הנסיבות שלנו.. זה המצב הכלכלי שלי, זה המצב החברתי שלי, זה המצב הזוגי שלי, אלו ההורים שלי, זה מזג האוויר, זה המצב המדיני... נסיבות כלליות ואישיות ועדיין - נסיבות. קיימות 2 דרכים בהן פועל האדם בנסיבות האלו 1)דרך השאלה- איך הנסיבות משפיעות עליי - שזוהי דרכו של הקורבן 2)להתבונן בנסיבות ולבדוק- זהו המצב הכלכלי שלי, זהו שער הדולר, זאת אשתי, אלו הילדים שלי, זה המצב הנפשי שלי.. מתוך אלו - לאן אני רוצה להגיע (הצבת מטרה) ומה אני עומד לעשות (פעולה) -דרכו של המאסטר.. של האחראי.. וכשאתה ממוקד מטרה ועושה את הפעולות הדרושות - יש תוצאות. הקורבן חי את חייו כעלה נידף ברוח,לאן שהחיים מגלגלים אותו.. בשפה שלו יש אשמה, ותירוצים, וכעס ומרמור, ודכאון, ורחמים, ו"ניסיתי" "רציתי" "זה מי שאני" "כזה אני" "זה האופי שלי" אין פה פתח לשינוי.. לצמיחה... חי בזמן עבר.. תמיד צודק (רק שמפסיד את המשחק- כמו רוב הצודקים).. אחראי - אין אשמה בלקסיקון שלו (לא עצמית ולא לאחרים), אין תירוצים, אין לנסות יש עשייה, אין רוצה יש מחוייב, שפה מעצימה, מילים שיש בהן כן.. אין לו את המילה אבל - אני רוצה אבל... את צודקת אבל... (כלומר -את צודקת אבל.. אני לא מסכים עם מילה) בקיצור.. זה בגדול.. אתה יכול לבדוק אם אתה מתחבר למה שאני כותבת והאם אתה רואה את עצמך והעולם דרך עיניים של קורבן.. ואז לשאול את עצמך - לאן אני רוצה להגיע ומה אני עומד לעשות.. זוהי התחלה של אחריות. מעבר לזה.. עוד הסבר מדהים בעיני לאחריות - באנגלית אומרים responsability - או ב2 מילים response ability או בעברית - היכולת שלי לבחור את התגובה שלי.. לבדוק איפה התגובות שלי הן אוטומטיות - יש גירוי - מיד תגובה.. זה מאוטומטים שלנו במיינד..הרגלי תגובה, אבל ברגע שאנחנו מבחינים שזה גירוי, או מבחינים באוטומט - בתגובות האוטומטיות שלנו - ניתן ליצור שם מרחב- בין הגירוי לבין התגובה.. ולבחור איזו תגובה הכי אפקטיבית לי, הכי תקדם אותי לאן שאני רוצה להגיע.. כי מתגובה חדשה- אתה מקבל תוצאה חדשה.. וזה יכול להיות עובדה בחיים שלך. האחריות לעשות את הצעדים - זה שלך כמובן. הכל מתחיל בבחירה. גם להיות בדכאון שאתה נמצא בו - זה בחירה. באותה מידה תוכל לשאול את עצמך מה כן אהוב באשתך - מה טוב בה, מה יפה בה.. ומתוך מיקוד ביופי שבה - ותגובות חדשות, תקבל גם ממנה תוצאות חדשות ופתאום היא תיראה לך חדשה.. וזה גם אפשרי. יש שיגידו שאני אופטימית יתר, אני אחראית. אני אחראית. ברגע שאני שם, התוצאות מולי ואני לא צריכה לקוות שיהיה בסדר כי אני יוצרת נפלא. חן

משברים באים והולכים והארץ לעולם עומדת!

גם אני במשבר עם בעלי שאוהב ותומך אבל מאוד קשה לי איתו כי הוא גדל בבית מפנק ואינו נוקף אצבע לעוזר רק אחרי שאני כבר כעוסה וגם חחי המין על הפנים כי הוא פשו לא יודע לענג בגרוש ואין לו כשרון בעניין באופן שלא ידעתי לפני הנישואים(אני שומרת מסורת) ועבודה גם אין לו כך שלפרנס אינו יכול...אז מה נשאר? הרבה תסכול שלי ושלו...כל הזמן רוצה שאני אחבק ואנשק ואגיד כמה אני מבינה ושהכל יעבור...ומה אני רוצה? סופסופ סקס טוב! משהו שיודע לגעת באמת,משהו שמפרנס !! ובעל שמבין קצת יותר בילדים ...אבל אני כן אוהבת...או אולי זו אשליה? אחותי אפילו חשבה שחלילא הוא מכה אותי כי אני כל כך לא מרוצה ומרוחקת ממנו. אני יודעת שאתה מחפש תמיכה ולא שאני אשתפך בפניך...סליחה אם עשיתי זאת ולקחתי לך את הבמה... אני מציעה לנסות שוב טיפול ואם לא הולך אז לאמר שלום בחביבות! אולי אתה מפחד מהפרידה מהמוכר (מהפרעה המוכר..) אסתי

chenby

New member
מתכננים להרים טלפון

יאללה במקום לתכנן, תרימו טלפון, מדהים איך במקרים כאלו, השפורפרת היא הדבר הכי כבד בעולם. בעברית קוראים לזה דחיינות. בהצלחה. (אגב אני מסאג'יסטית שמקבלת אחלה מסאג'ים אז הפרדיגמה שלך על הסנדלרים - היא החלטה אישית... לי באופן אישי ברור שלעולם לא אתן עצה למישהו שאני לא מיישמת בעצמי.. לזה קוראים אינטגריטי..) שוב... בהצלחה. :)

למעלה